Piecbud - pomoc w wyborze kotła

G
marek 2012-12-31 18:17

Piecbud - pomoc w wyborze kotła

Witam wszystkich i od razu życzę szczęśliwego Nowego Roku!! :)
A moje pytanie jest takie: czy ktoś z Was ma może piec z Piecbudu (Radom)? Bo szukam do domu, a w sumie do nich mógłbym podjechać, bo to parędziesiąt kilometrów. Warto? ;) Interesowałyby mnie piece z podajnikiem.

G
nrseryjny 2012-12-31 18:47

Re: Piecbud - pomoc w wyborze kotła

Ja mam KJ G z Piecbudu, to jest właśnie kocioł z podajnikiem. Co ci mogę powiedzieć, rozpisywać się nie ma nad czym - działa bardzo dobrze, nic się nie psuje. ;) Warto do nich podjechać i pogadać.

G
igor 2012-12-31 19:01

ja co prawda pieca od nich nie mam, autorze, więc ci nie pomogę, ale ma mój dziadek i mogę powiedzieć, że jest zadowolony, a piec naprawdę ma kupę lat i trzyma się bardzo dobrze do teraz, także solidna firma - tyle mogę napisać. :)

G
jk 2013-01-01 23:07

ale ci pijarowcy głupi

P
Paweł Sando 2013-01-10 20:00

praktycznie każdy KOCIOŁ bo nie ma czegoś takiego jak piec do co piec moze byc chlebowy albo hutniczy- będzie dobry i długo posłuży jak będzie prawidłowo zainstalowany, konserwowany i użytkowany, w zasadzie pytania typu czy ten piec jest dobry czy nie nie maja większego sensu. Różnica w cenach to głownie wyposażenie sterowniki drobne dodatki itd no i im firma bardziej znana to cena wieksza. Ja np polecam kotły sas bo to ,,dobre" kotły dobrze wyposażone i zespawane za rozsądna cenę, ale dam sobie ręke uciąć, że 3/4 czytających nigdy nie słyszało o takich kotłach.

P
Kasia 2014-11-13 08:22

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
danek 2019-07-31 20:24

Piecbud ma bardzo dobre kotły, my wybralismy od nich kocioł ale z tych 5 klasy, KJ-P Ecodesign. Sprawdza się super, palimy pelletem więc ekologicznie, nawet dotację do zakupu dostalismy

1