Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Mam pytanie odnośnie myjki Bosch Aquatak 100. Nie wiem, czy mam uszkodzoną dyszę do wytwarzania piany aktywnej, czy używam złego środka? Kupiłem taką myjkę, a do tego w Castoramie kupiłem środek "Piana aktywna" marki "Casto". Napełniłem nim zbiornik (0,5 l) w dyszy do wytwarzania piany aktywnej w Aquatak 100 i co się okazuje: piana nie jest wytwarzana, wylatuje w zasadzie coś jak woda (z płynem). Zużycie środka jest za to kolosalne! 0,5 l zbiornik nie wystarcza na pokrycie Fiata Punto! Wysłałem dyszę do serwisu gwarancyjnego Bosch, ale odesłali z adnotacją, że sprzęt sprawdzony i ...sprawny. Sam już nie wiem, czy ten środek jest do kitu (sprzedawca w Castoramie bardzo go polecał), czy też serwis Boscha "olał" sprawę i mam uszkodzoną dyszę. Czy ktoś ma doświadczenie w pracy z tym typem myjki?
Mam to samo ,to nie wina piany, taka dysza. Ja używam piany Karchera, a do nakładania spryskiwacza ręcznego na pompkę zakupionego w sklepie ogrodniczym. Koszt 80 zł. Nie kupuj tanich w cenie 10 do 20 bo strzelają na zgrzewach. Może być Master za 30 /Allegro/ zł ponieważ ma zawór bezpieczeństwa.
Właśnie dzisiaj odbyłem dość nieprzyjemną rozmowę z firmą Bosch. Oni twierdzą, że ta dysza, która na zdrowy rozum powinna być do piany, to... zbiornik do mieszania środka chemicznego z wodą... O mało z krzesła nie spadłem, jak to usłyszałem... generalnie podejście Boscha jest takie - jak już kupiłeś nasz bubel to martw się sam. Na moje pytanie, co musiałbym dokupić, żeby mieć tą pianę aktywną - odpowiedzieli, że Bosch nie produkuje żadnych dysz do piany aktywnej i że urządzenia ich firmy nie wytwarzają piany, a tak w ogóle to piana aktywna to wcale nie piana... Jestem załamany. Zaczyna się zastanawiać, czy nie dokupić lancy do piany Karcher i popróbować dorobić złącze pod Boscha... Może ktoś już tak próbował i ma pozytywne doświadczenie w tej kwestii?
Sprawę piany w końcu rozwiązałem! Bosch oferuje specjalną przejściówkę do stosowania osprzętu firmy Karcher. Koszt ok. 25,- PLN. Do tego kupiłem oryginalną dyszę do piany aktywnej firmy Karcher (koszt ok. 60,- PLN) i teraz za pomocą Aquataka 100 mogę wytwarzać pianę aktywną do mycia samochodu! :-))))
Witam! Mam myjkę Aquatak 110Plus i ten sam problem z wytwarzaniem piany, po przeczytaniu tutejszych postów już wiem dlaczego;/ I czuję się nabity w butelke- niewiedza kupującego… a w instrukcji jest napisane: "żeby wytworzyć pianę" Mariusz możesz podać namiar na sklep gdzie kupiłeś przejściówkę i dokładnie jaką dysze Karchera kupiłes?? Nie chce po raz kolejny kupować w ciemno.
Gdzie można dostać taka przejściówkę bosch karcher ?????????????
Moi drodzy, ja poszukuję instrukcji do aquataka 100/110 Plus po polsku. Kupiłam myjkę na allegro i oczywiście okazało się, że jest sprowadzana.. czy ktoś z Was mógłby mi pomoc?
Szukanie instrukcji zajelo mi doslowni 2 minuty http://www.bosch-pt.pl/boptocs2-pl/modules/oragetblob.dll/30640.pdf?db=boptocs&item=OCSHEIMWPDF.m$d$lobvalues&id=30640,3446,38&filename=Aquatak110PLUS.pdf
Witam wszystkich. Do wytworzenia sztywnej piany niezbędne są trzy elementy: preparat do mycia (szampon lub aktywna piana), woda i ... powietrze. Tak działają pianownice Karchera, po prostu jest dostarczane powietrze do pianownicy i w efekcie mamy pianę usztywnioną pęcherzykami powietrza. Inne firmy, np. Bosch czy Nilfisk nie mają opcji dostarczania powietrza do pianownicy i w efekcie mamy pianę w postaci mleczka, a stosunkowo sztyną pianę można uzyskać tylko stosując profesjonalny środek myjący mocno skoncentrowany. Niezależnie czy to będzie sztywna piana czy w postaci mleczka, bez gąbki lub rękawicy, auta dobrze nie umyjecie :)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.