Partner 351 XT - warto kupić?

G
Wojtek22 2010-04-09 19:06

Partner 351 XT - warto kupić?

Witam.

Jestem nowy na forum i mam zamiar kupić pierwszą pilarkę = jestem zielony w temacie.
Patrząc na opisy na necie to stosunkiem ceny do ewentualnych osiągów wygrywa partner 351 XT - ale jest to zdanie człowieka który się nie zna, znaczy sie mnie.
Macie może może jakieś sugestie lub opinie na temat tego modelu?
piła ma służyć do ciecia drewna na opał i innych przyogródkowych manewrów.
Z góry dzięki serdeczne za pomoc.

G
TyRYŚ 2010-04-09 21:21

Re: Partner 351 XT - warto kupić?

proponuje post:
http://www.narzedzia.com.pl/Forum/pilarka-PARTNER-9384.html

G
Marcin 2010-11-04 10:10

Witaj nie wiem czy to jeszcze aktualne ale ja mam taką pilarkę i powiem tylko tyle.
Przygotuj się na wymianę sprężyn amortyzujących ja na 4 lata użytkowania raz musiałem wymieniać. Ma skłonność do gaszenia się na wolnych obrotach podobno nie każdy model ale mój miał i znajomego też. A co najważniejsze DBAJ O PRAWIDŁOWĄ MIESZANKĘ PALIWA tak jak zalecają do mojej lali chyba za mało oleju i zatarła się biedaczka. Podsumowując dobry sprzęt za przystępną cenę.

G
Slawek1 2010-11-05 10:33

Kup pilarkę o mocy powyżej 2KM ( 2-2,6KM), żadnej chininy. Mylę , że chcąc się posługiwać pilarką przez parę.... więc dołóż parę złotych i kup coś porządniejszego.
Sąsiad kupił jako pierwszą piłę sthila 017 - używał 2 lata, następnie Ikrę ( wersję twojego wyboru) i używał 2 lata . Wydal na to 1300złotych i następny zakup to już Sthil MS230. Pieniądze z poprzednich zakupów to wyrzucenie ich na śmietnik.
Gdyby kupił od razu 023 to by uzywał jej do tej pory bez nerwów i kosztów!!!!
Przemyśl zakup i pamiętaj - tanie mięso psi jedzą!!!!!
Slawek

G
beata.waszewicz@gmail.com 2015-12-06 17:10

witam. ja używam pilarki husqwarna 357xpg i 365xp. nie są to może mocne pilarki ale dość trwałe i niedrogie jak dla początkujących to dadzą rade

1