Odkurzacz przemysłowy

G
Paw-Therm 2014-05-23 21:25

Odkurzacz przemysłowy

Wiytam czas na nowy zakup jaki odkurzacz przemysłowy kopić?
Na co zwrócić uwagę? Wiem starmix ale mam możliwość wzięcia maszyn metabo za obrót w dobrych rabatach wiec na nim sie skupie.

Do czego będzie potrzebny przede wszystkim do odsysania kurzu po cieciu bruzdownicą szlifierką, sprzątania posadzek przed rozłożeniem warstw isolacji czyli kurz + drobny gruz do tego współpraca z wiertarkami , żadnych gipsów itp w przyszłości potrzebny bedzie do wiertnicy diamentowej na sucho i mokro

a
adam 2014-06-04 14:51

Re: Odkurzacz przemysłowy

Paw, a ile możesz wydać na ten odkurzacz?

P
PanFleks - blog dla majsterkowiczów 2014-06-04 15:25

Spora część odkurzaczy Metabo to tak naprawdę Starmixy.
Nie wiem dokładnie jak jest teraz, bo pojawiły się nowe modele.

G
Paw-Therm 2014-06-04 19:52

powiedzmy 2koła ok ale jak mozna cos dobrego kupic taniej to fajnie

o starmixie wiem ale tez napisałem dlaczego metabo

G
Paw-Therm 2014-06-13 19:28

POMOŻE KTOŚ WRESZCIE?????????????????

Dlaczego musi być metabo napisałem wcześniej jak wcześniej pisałem 80procent to bruzdownica szlifierka ciecie betonu muru itd reszta to odkurzanie wylewek przed rozkładaniem styropianu bądź po kuciu bruzd czyli drobny gruz wchodzi w grę sprzątanie po wierceniu no i odsysanie wody bo instalatorowi zdarzy sie przeciek.

Co myślicie o modelach Metabo ASR 25 L SC, Metabo ASA 30 L PC Inox który lepszy???

Wiem że Metabo ASR 35 L AutoClean jest najlepszy ale jednak 2tys to za duzo

G
Mike 2014-06-14 13:15

Jedyna różnica miedzy tymi dwoma to większy pojemnik z inox. Ciśnienie i filtr te same. Jak nie używasz dużo do wilgotnego syfu to brał bym ten mniejszy. No ale jesteś przecież hydraulikiem no to...

G
Mike 2014-06-14 13:19

A dobra pomyłka źle spojrzałem...
25 wtedy z self clean

G
adam 2014-06-25 13:32

Kumpel ma ASR 2050 i wiem że jest zadowolony, bo kiedyś wspominał ale niestety żadnych szczegółów nie umiem ci podać bo sam nie użytkowałem.

G
Zenek 2014-06-26 15:17

Ja mam Makita 446LX i mówię ci chodzi świetnie, do pracy i na sucho i na mokro. mechanizm, który czyści filtry, więc pochodzi ci długo. ja bym w tą markę wszedł

1