narzędzia używane

G
Sławek1 2010-01-23 10:11

narzędzia używane

Kupno czegos używanego może by ryzykiem dla kupujacego, ale czy tak jest zawsze?
Napiszcie o Waszych doswiadczeniach w tym zakresie- kupiłeś fajne to sie pochwal, kupiłeś badziewie to się pożal. Kupiłeś uszkodzone i naprawiłeś to tez napisz.... itp. itd.
pozdrawiam i usmiechu w tak piękny i pogodny dzień
Sławek

G
jandomm 2010-01-23 12:39

Re:narzędzia używane

Kupno przez internet narzędzia używanego lub uszkodzonego to rozsądna decyzja jeżeli ma to być baza części zamiennych do posiadanego już modelu sprzętu.
W moim przypadku kupiłem dwukrotnie sprzęt z opisem, że mała usterka licząc że naprawię. Koszt naprawy dorównywał cenie nowego sprzętu zakupionego w sklepie z gwarancją. Tak więc zakupiony sprzęt wyniesiony do piwnicy, a przy porządkach piwnicy to prawdopodobnie na śmietnik. Nie ukrywam,że przeszukuje Allegro za używanym lub uszkodzonym w rozsądnej cenie do posiadanych już modeli elektronarzędzi.

G
Tomek 2010-01-23 14:48

A ja co jakiś czas uzupełniam zasoby sprzętem z allegro. Wyszukuje taki który wygląda "jak nowy i daje maks pół ceny sklepowej. Opłaci się. Kiedyś naciąłem się za to na giełdzie, kupiłem kątówkę w super stanie i bardzo ładnie pracującą, jednak po kilku cięciach przekładnia sie wysypała ( otwierałem ją wcześniej i wyglądała na idealna).....

G
Iwo 2010-01-26 11:55

Kupno tylko pod warunkiem minimum miesiąca gwarancji rozruchowej i z prawem zwrotu towaru jeśli się nie spodoba. I założeniem ze do ceny sprzętu dołożymy przegląd w porządnym serwisie.

G
JK. 2010-01-27 19:05

przepraszam zły temat

1