Narzędzia skil

G
szarak 2009-09-04 00:00

Narzędzia skil

Czy narzędzia skil sa lepsze niż taka chińszczyzna z supermarketu czy jest to samo.Zaznaczam ze cały skil robiony jest w Chinach

G
bnb 2009-09-04 00:00

Re:Narzędzia skil

lepszy ;), a ja mam pytanie teraz co jest lepsze chodzi o młotowiertarke skil czy zielony bosch?

Re:Narzędzia skil

Witam! Powiem tak, po długim namyśle i pytaniach na niniejszym forum odnośnie "co wybrać" kupiłem młoto-wiertarke Skil-a SKIL MASTERS 1790 http://www.allegro.pl/item728876821_mlot_1100w_1790_skil_masters_torba_uchwyt.html
cena bardzo atrakcyjna w stosunku do konkurencji (Dewalt,Bosch,Makita,Kress) no ale to Skil nie Makita.
Ocena po dwóch dniach pracy młotkiem w twardym betonie (wielka płyta)to : dobry +, po pierwsze za brak walizki minus (taka filozofia skila)jest torba ale boje się jak długo wytrzyma,po drugie dłuto się nie da ustawić przy kłuciu trzeba albo pokręcić na niskich obrotach,albo ręcznie przy trybie obrotów, wraz z wirnikiem.No, ale jeśli chodzi o rzecz najważniejszą czyli pracę to duży plus.Czuć w tym młotku moc(1100W),udar i obroty są dużo szybsze niż w poprzedniku (niebieski Einhellu 1500W) a 4J uderzenia są raczej bliskie prawdzie.Sprzęgło przeciążeniowe działa co udało się już sprawdzić :) Generalnie Makita 780W "karabin" nie dawał rady kręcić koronką w betonie,a dla Skila nie było większego problemu,oby tak dalej.Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny młotek przypadł mi do gustu,plastiki są miłe w dotyku,a elementów żeliwnych jest dość sporo i nie służą jedynie do ozdoby,środkowa część odprowadza sporą dawkę ciepła z silnika,oczywiście gdy młotek odpoczywa bo w czasie pracy skutecznie chłodzi go wentylator.Podsumowując (na razie nie mogę ocenić trwałośći)jestem bardzo zadowolony z wyboru,szczególnie jeśli chodzi o kaske to nic lepszego bym nie kupił.Odpowiedź na pytania szarak-a wydaje się być oczywista,Skil jest o niebo lepszy od supermarketowego badziewia,ale oceniam jedynie linię Masters.No i do bnb dla mnie zielony Bosch to shit no chyba że ten sprzed 10-20 lat,ale teraz wszyscy szanujący sprzedawcy odradzają zieloną linię Boscha.

1