Narzędzia ręczne STAHLSON (klucze konkretnie)

Do ostatniej strony »
G
Wojtek 2009-03-05 00:00

Narzędzia ręczne STAHLSON (klucze konkretnie)

Witam !!!
Planuje skomponowac sobie mała skrzynke narzedziowa i wiadomo zaczynaja sie schody :-) Wiekszośc firm i jakość/cena ich produktów znam: Proxxon, Coval, Dedra, Stanley, Kuźnia i inne
Problem ma taki. Otóż w Castoramie natknąłem się na klucze firmy STAHLSON. Wykonanie na pierwszy rzut i nawet drugi rzut oka nawet chyba lepiej niż Stanleya.
Wiem że klucz nie musi wygladac tylko musi być dobry :-)
Na necie nigdzie nic o nich nie ma.
Ktoś sie z tymi kluczmi zetknął, miał w użyciu ???
Pozdrawiam

G
kris 2009-03-08 00:00

Re:Narzędzia ręczne STAHLSON (klucze konkretnie)

STAHLSON to narzędzia produkowane przez/dla Castoramy bodajże w chinach

G
Maariusz 2009-03-27 00:00

Klucze firmy Kuźnia to przeżytek. Chińskie są lepiej wykończone bo przynajmniej chrom na nich się nie łuszczy.

G
stahlson 2009-03-30 00:00

STAHLSON to firma z indii. Sam ogladalem te klucze i wygladaja rzeczywiscie lepiej od Stanleya.
Ponadto daja gwarancje 25lat, co dobrze swiadczy.
trzeba po prostu kupic i sprawdzic. Ktos ma juz doswiadczenia z ta firma???

G
Maariusz 2009-04-03 00:00

Hindusi wykupili większość hut stali to i dobre narzędzia będą produkowali. Nie każdego stać na zakup markowych bardzo drogich kluczy lub nie są mu aż takie potrzebne

G
Porsa 2009-07-23 00:00

Witam
Mam nożyce do cięcia blachy firmy Stahlson i są bardzo dobre. Śmiało porównam je do nożyc Stanley czy Jonnesway. Oglądałem narzędzia Stahlson w markecie i muszę powiedzieć, że są na prawdę porządnie zrobione. Osobiście mam narzędzie wielu bardzo dobrych firm i Stahlson wypada przy nich ok.
Pozdrawiam

G
sławek 2009-08-08 00:00

kupiłem komplet kluczy stahlison narazie nie nazekam chodz pirwsze wrazenie gdy je ogladałem wydawały sie kipskie strasznie lekkie w porownaniu z innymi jak by z aluminium

G
Ącky 2010-08-20 00:12

Re: Narzędzia ręczne STAHLSON (klucze konkretnie)

Ogólnie narzędzia są super, mi się nie psują, gwarancja ok bo 25 lat, są fajne i poręczne stal z jakiej są zrobione jest bardzo solidna

G
Maariusz 2010-08-20 07:45

Takie porównania to pisz koledze na GG a nie na forum narzędziowym. Tutaj niech się wypowiadają faktyczni użytkownicy tych kluczy a nie żółtodzioby.

G
Tomasz 2010-08-23 08:15

Witaj,

Zobacz oferte kluczy Sata.
http://www.narzedzia.pl/pl/productList/?search=sata

i opinie:
http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Klucze-Sata-czy-to-dobry-wyb%C3%B3r-13408.html

Ja polecam.

Pozdrawiam

G
tomsup 2010-09-19 10:27

kupiłem grzechotkę oraz kilka nasadówek i odkręcałem ręcznie dolne sruby od amortyzatora a jak wiecie nie sa one codziennie dkrecane a nawet pneumatem dokręcane wiec jak najbardziej polecam:)))

G
AllTools.com.pl 2010-10-05 14:16

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
krokuss0 2010-10-30 22:31

Używam kluczy oczkowych i tych z grzechotką tej firmy. Jak dla mnie bomba (ale nie jestem mechanikiem więc nie używam ich intensywnie). Rękawice robocze Stahlson (te z Casto za 20 kilka zł) też są świente - nawet lepsze niż te czarno-czerwone.
Podobno pozostałe narzędzia też dają radę - takie są opinie kolegów z pracy.

G
and 200 2011-01-07 19:15

Witam, mam grzechotkę tej firmy i jak na razie spisuje się super.

G
mars2626 2011-01-13 18:21

Witam!
Mam komplet stahlsona i jak na razie służą dobrze. Stal dobrej jakości. Kto to produkuje to nie wiem ale wydaje mi się że samo Stahlson to tylko nazwa handlowa więc produkty mogą być różnych firm (przynajmniej niektóre wyglądają bardzo podobnie jak proxxon czy stanley. Jedyny problem jaki miałem z tą marką to ograniczona możliwość dokupienia pojedynczych elementów. Co prawda dają 25 lat gwarancji ale ja zgubiłem dwie końcówki i np nasadka 17 1/2'' jest do dokupienia ale 10 1/4'' już nie :( zwłaszcza że jest to tylko do kupienia w Castoramie

1 2