Narzędzia do firmy remontowo-budowlanej

F
Favo 2013-02-27 22:49

Narzędzia do firmy remontowo-budowlanej

WItam
Planuję zakup narzędzi do nowej firmy. Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad tymi firmami: makita, bosh, hilti, hitachi, stanley.
Potrzebuję zakupić:
- Młoto-wiertarkę: jedna mocniejsza głównie do betonu, a druga średniej mocy np. do ścian
- Wiertarkę udarową
- Szlifierkę kątową 230mm i 125mm
- Pilarka ręczna i spalinowa
- Wkrętarki
- Poziomicę laserową
- Przecinarkę do glazury
Potrzebuję sprzęt dobrej jakości, który długo będzie służył i wygodnie będzie nim pracować.
Nie wiem, czy brać wszystko z jednej firmy, czy powybierać z różnych co najlepsze.
W jaką firmę warto zainwestować teraz?

P
Paweł Sando 2013-02-27 23:06

Re: Narzędzia do firmy remontowo-budowlanej

zobacz elektro Metabo z ręcznych Irwin Stanley

G
Favo 2013-02-28 17:15

o metabo czytałem sporo średnich opinii i jakoś mnie nie przekonuje ta marka.

G
red 2013-02-28 17:51

ja czytałem, że działa w sieci hejter, nick ma chyba na literę "f".
Jeśli się tu pojawi, to należy na niego uważać. Nie powiem nic konkretnego, ale trzeba uważać. Jakoś nie mam do niego zaufania, ale nie powiem dlaczego :D :D :D

P
Paweł Sando 2013-02-28 19:25

a ja słyszałem kilka dobrych i sam mam taką wiertarki robi dobre młty sds max tez niezłe moze dlatego ze nie ich i szlifierki tez raczej dobre ale pewnie hilti lepsze

P
manio 2013-03-01 08:05

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
red 2013-03-01 10:46

nie polecam protoola - koszmarnie drogi serwis i bardzo dużo odrzuconych reklamacji.
Manio ty sprzedajesz protoola ze go tak zachwalasz?

G
Mirek 2013-03-01 11:39

Gdyś myślał o poszerzonym zakresie działalności i potrzebował również spawarki i zgrzewarki do tworzyw sztucznych, to polecam zakupy w firmie Ataszek.

G
Favo 2013-03-01 14:33

hilti, hitachi- jak z awaryjnością tych narzędzi i czy drogie są koszty serwisu?

P
Paweł Sando 2013-03-02 10:51

hilti ma bardzo drogi jak sie gwarancja skonczy a hitachi nie polecam

G
manio 2013-03-06 13:11

jestem dystrybutorem Protoola i dobrych parę lat, gwarancję szybko rozpatrują, to co w maszynie się zepsuło robią na swój koszt przez 36 miesięcy w ramach nowego programu gwarancyjnego. Sprawdzona marka, dużo zadowolonych klientów dlatego śmiało proponuję

G
mroczki 2018-10-04 13:42

kiedy otwierałem swoją firmę remontowo-wykończeniową, to dostałem dofinansowanko i całą kasę wydałem na narzędzia. wszystko z aeg. to było dwa lata temu, a narzędzia wciąż działają bez zarzutu.

G
irek 2018-10-13 15:45

też mam AEG, wkrętarkę i szlifierkę akumulatorową 18v. Dobrze działają, przy ujemnej temperaturze testowałem i też dają radę. Nie trzeba płącić majątku żeby mieć dobry sprzęt

1