Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
P.S. Do ŁUKASZ: takie frezarki również posiadam tylko innej firmy, samo siodło jest zrobione na białorusi, fachowy odlew ;) a frezy napędza zamontowana w sprytny sposób makita 230mm jakiś najmocniejszy model, w efekcie koszt zmalał o połowę tego co oferuje flex a pracę wykonuje dosłownie tą samą. ta frezarka obrabia tylko kanty płyt, mając szlifierkę 125mm z założonym płaskim frezem można obrabiać boczki w profilach oraz "rzeźbić" drzewka i krzyże w tablicach
P.S. 2 nie wiem jak w tym roku, ale w poprzednich latach FLEX na urządzenia do pracy na morko udzielał gwarancji na pół roku ;) i nie ma gadki, nie podoba się to nie kupuj usłyszałem
O kurcze, po tym co napisałeś nie biore już tej marki pod uwage. Nie umiem Ci doradzić, w pyle z kamienia żadna kątówka nie przetrwa za długo, chyba żeby zrobić jej jakies doprowadzenie powietrza chłodzącego z węża. Na Twoim miejscu kupowałbym najtańsze z markowych.
W zasadzie to rozwiązaniem byłaby szlifierka pneumatyczna, ale one potrzebują konkretnych sprężarek.
Tego już nie pisałem bo rozmawiamy o elektronarzędziach ;) pneumatyczne też posiadamy ale to typowe polerki. Wada tych urządzeń to duży hałas, wysokie obroty i stosunkowo mała moc, bynajmniej ja z mocnymi się nie spotkałem. Kompresor duży mam do używamy do liternictwa (taki z silnikiem 7,5KW) i na ciśnieniu 5Bar taką szlifierkę można zatrzymać szlifując na mokro to co by było z pracą na sucho? nawet nie próbowałem. Kiedyś coś było niby konkretnego na targach marki chyba WEHA, ale jak zapytałem o przeznaczenie to usłyszałem że jednak nie do dużych obciążeń. pozostaje chyba tłuc jakąś średnią markę.
Duże szlifierki Flex-a są w tej chwili na promocji. Cena jednak do najniższych nie należy (750 zł a za 680 by sprzedali) a jak narazie mało jest opini na temat ich trwałości. Na szlifierki 125 mm firmy Flex jest większy popyt.
Trafiła się okazja i kupiłem szlifierkę AEG WS 21-230+. Ma wolny start i jest świetnie wykonana. Dokupił bym jeszcze do niej rączkę antywibracyjną.
za ile ?
Szlifierka za ile kupiona pytasz? 440 zeta bo jest koloru granatowego. Pomarańczowe są droższe.
Za 610zl na All... było niebieskie AEG WS 24-230GVX - czyli mocniejsze, z obrotową rączką i uchwytem antywibracyjnym. Nowe pomarańczowe wersje kosztują w granicach 800zł.
To teraz ja mam takie pytanie do reszty, gdzie jest produkowana szlifierka kątowa Metabo WE 9-125Q - to nie zgadywanka, pytam poważnie i prosze nie pisać testów typu: "jak wszystko w chinach" - bo takie teksty są brednią. Jak pisze na narzędziu Made in China to chińczyk, a jak Made in Gemany to Niemcy, chce wiedzieć co pisze na WE 9-125Q bo sam nigdzie w okolicy nie mogę się dowiedzieć.
W hipermarkecie gość z obsługi mi mówił, że Kress będzie produkował elektronarzędzia w Korei Płd. Może i Metabo tam ucieka z produkcją?
Kress już w zasadzie od dawna robi w Korei, marketowe wkretarki AS 122set i AS 144set są prawie w całości Koreańskie, podobnie kątówki 710WS-115, 750WS-125 i 750WS-115. Tylko niektóre podzespoły są robione w Niemczech. Metabo też robi w Chinach od dawna, są to małe szlifierki oscylacyjne, i chyba któreś z małych kątówek z tego co wiem. Dlatego pytałem o ten konkretny model.
Witam, mam spore doświadczenie w tej dziedzinie, pracuje w serwisie między innym takich urządzeń, nie będę promował konkretnych mark, ale moim zdaniem podstawą jest odpowiednia http://www.wsb5.pl/szlifierki-katowe.html . W linku masz jej rodzaje, i opis. Myślę że od tego powinieneś zacząć. Powodzenia. Jeśli chcesz więcej szczegółów na temat szlifierek i jakie polecam, napisz na priv.
Mam staego Black Deckera. Zastanawiam się, ja jest teraz z tą firmą. Czy nadal robi mało awaryjne narzędzia.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.