Najlepsza wiertarko wkrętarka

G
Ricky 2011-02-26 13:04

Najlepsza wiertarko wkrętarka

Która wg Was z akumulatorowych wiertarko wkrętarek jest najlepsza. Rok temu zetknąłem się w produktem Makity BHP452 - jonowo litowa 18 V. Wtedy uważałem ją za najlepszy produkt na rynku. Ostatnio jednak Protool przebił moje najśmielsze oczekiwania. Była to PDC 18-4 TEC LI SET, wyjątkowo lekka, poręczna. Praca wrzeciona wydawała mi się perfekcyjna. Niestety nie przyszło mi pracować tym sprzętem. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym sprzętem? A może uważacie inny sprzęt za lepszy? Proszę o Wasze opinie

G
Rufus 2011-02-26 13:23

Re: Najlepsza wiertarko wkrętarka

Ja byłbym ostrożny z ocenami w stylu najlepsza na świecie :)
Najlepsza jest ta która najbardziej odpowiada naszym oczekiwaniom.
Dodam jeszcze że "wystrzały" technologiczne i bajery nie zawsze są czynnikiem podnoszącym wartość funkcjonalną sprzętu.
Najważniejsze jest dobre dobranie typu/modelu do swoich indywidualnych potrzeb.
Może się okazać że dla domowego grzebacza/majsterkowicza najlepsza jest wkrętarka za 150 zł z hipermarketu natomiast dla profesjonalisty najlepszy sprzęt to ten z którym ma najmniej kłopotów i nie musi się martwić tym jak działa a może skupić się jedynie na robocie.
Na rynku jest wiele dobrych i bardzo dobrych wkrętarek i z tego trzeba się cieszyć :)

G
JK. 2011-02-27 04:07

Re: Najlepsza wiertarko wkrętarka

Dla mnie najlepsza jest Milwaukee C18PD bo takiej aktualnie uzywam;)))

Ale tak na serio, to jak napisał Rufus, ciężko w tak popularnym i licznym segmencie elektronarzędzi powiedzieć: tak marka i ten model jest najlepszy na świecie....to niemożliwe.

1