Młotowiertarka DH24PC3 Hitachi

G
KOlarz 2008-12-20 00:00

Młotowiertarka DH24PC3 Hitachi

Witam, czy ktoś z Was użytkował młotowiertarkę Hitachi DH24PC3 ? Czy można ją porównać z Boschem GBH 2-26dfr? Z tego co się orientuję Hitachi jest o kilkaset złotych tańsza (300zł) - czy warto dorzucić różnicę i kupić Boscha?

G
krzysiek 2008-12-21 00:00

Re:Młotowiertarka DH24PC3 Hitachi

witam
ten model hitachi jest kiepski .sam mam taka uzywam w firmie do wiercenia pod kolki.na poczatku same problemy po ostatniej naprawie jak na razie bez problemu.wymienili caly srodek.caly czas siadal pneumatyk.do bosha nie mam zaufania teraz robia go w chinach,kiepska jakosc.ja w wiekszosci mam sprzet dewalt.i jestem zadowolony.
pozdrawiam

G
jarek 2009-01-14 00:00

ODRADZAM STANOWCZO firmę Hitachi
Sypią się jak stare wióry.
Proszę wierzyć ,parę latek to naprawiam

G
jarek 2009-01-14 00:00

Jakościowo porównywalne:
METABO BOSCH MAKITA
I wybrał bym tylko z tych trzech

G
WITUUS 2009-01-16 00:00

witam
ten model hitachi jest kiepski .sam mam taka uzywam w firmie do wiercenia pod kolki.na poczatku same problemy po ostatniej naprawie jak na razie bez problemu.wymienili caly srodek.caly czas siadal pneumatyk.do bosha nie mam zaufania teraz robia go w chinach,kiepska jakosc.ja w wiekszosci mam sprzet dewalt.i jestem zadowolony.
pozdrawiam
Skad wiesz ze boscha robia w chinach? Jezeli chodzi o mlotkowiertarki to tylko model GBH 2-18RE jest produkowany w chinach, pozostale modele mlotkowiertarek i mlotow sa produkowane w niemczech. W obecnej chwili prawie wszyscy liczacy sie producenci maja fabryki w chinach i to ze wzgledu na koszty produkcji oraz lagodne normy ekologiczne. Przeniesienie produkcji do chin nie ma nic wspolnego z utrata jakosci. Poprosu nikt nie robi takiego sprzetu jak 30 lat temu gdzie niektore modele pracuja do dzisiaj. Obecnie sprzet jest projektowany na rok max na 2 lata intensywnej eksploatacji pozniej musisz kupic nowy inaczej musieli by na bruk wyrzucic 70% pracownikow i pozamykac kilkanascie zakladow ...... dalej juz mi sie nie chce pisac.
Polecam model GBH 2-26 DRE/DFR bardzo udana konstrukcja

1