Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
witam. już niedługo zamierzam rozpocząć remont swojego mieszkania. będę musiał kupić jakiś dobry sprzęt do wykuwania dziur pod instalacje elektryczną oraz kanalizacyjną. poza tym skuwanie starej glazury, podkuwanie pod drzwiami, wiercenie otworów.bardzo proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniego sprzętu. mogę przeznaczyć do 1000 zł - proszę o praktyczne porady. dziękuję
Ah jeszcze nikt nie "rzucił" linkami;P normalnie zdziwiony jestem, brak fachowców którzy będą namawiać na chińską tandetę. Czy tez sprzedawców i przedstawicieli handlowych;)) Dobra z zartami koniec, Panie xxx jaki zakres prac planuje dla tego młota bo to ważne, czy planuje pan jakieś kucie w betonie, czy tylko powierzchniowe podkuwanie czy bruzdowanie niebetonowych ścian. Czy planuje pan wiercić otwory pod puszki elektryczne 60mm, 80mm? I w jakich ewentualnie ścianach byłyby one robione, bo to jest dość ważne w dobrze młota udarowego.
dom jest z czerwonej cegły, budowany ok 1950 r., w grę wchodzi wymiana całej instalacji elektrycznej, skuwanie starych płytek w kuchni i w łazience(ściana i podłoga), puszki jak najbardziej trzeba będzie nowe wstawić-a co za tym idzie trzeba będzie kuć dziury, no i jakieś drobne podkucia przy progach-jak będzie potrzeba. Oczywiście później wiercenie otworów (wieszanie szafek, karniszy,itp.)czekam na dalsze podpowiedzi-z góry dziękuję
Czy tez sprzedawców i przedstawicieli handlowych;))
robol, owszem sprzedaje te narzędzia, owszem przyznaje sie bez bicia do tego;) ale nie jestem ukrytym handlowcem, który wszystkim poleca jedną markę. Dlatego że nie jestem przedstawicielem AEG, bo nie polecałbym makity czy kressa;) - jakbym był tak "uczciwy" jak wiekszość na forum, co chwile pisałbym pod innym nickiem, typ: "robotnik' "fachowiec" czy choćby "wiesiek" i opowiadał niestworzone rzeczy ile to już narzędzi nie przerobiłem w pracy i że marka XXX jest najlepsza w ogóle.
Poza tym jaki masz problem z "lansowaniem" , takiej czy innej marki? Eryk będzie "lansował" Dewalta, kiedyś ktoś tu "lansował" metabo, kto inny tylko makitę lub boscha...Uważasz że jak ktoś pod dowolnym nickiem napisze raz czy dwa razy hasło: "pracuje boschem jus wiele lat i jest nie do zajechania"....to mu uwierzysz bo to opinia fachowa? Czy bardziej nie powinieneś uwierzyć osobie, która miała styczność z różnymi markami i nie koniecznie podpisuje się "budowlaniec" baa oficjalnie przyznaje się że sprzedaje narzędzia i słyszy opinie klientów, oraz widzi co jest mniej lub bardziej reklamowane. Uważasz że mogę cię oszukiwać i "promować" jedna markę? Bzdura, po pierwsze ja nie zarabiam na tym ani grosza jak ktoś kup AEG...po drugie nie jestem przedstawicielem handlowym, bo polecam narzędzia róznych marek, od Einehlla, po Makitę, AEG, MIlwaukee czy Kressa. A tego przedstawiciel by nie zrobił. Więc czemu polecam dane marki? Bo po prostu mam doświadczenie i znam jakość, a że akurat te marki, to być może moje osobiste doświadczenie ma jakieś podstawy. Sam osobiście używam narzędzi AEG, Kressa i Milwaukee, nie robią tyle ile w firmie, ale zawsze. Wiem co potrafią.
Witam, JK po co się kłócić, naprawdę , szanuję twoją wiedzę na temat niektórych marek , ale owszem będę polecał a nie lansował Dewalt bo nim pracuję 6 dni w tygodniu, w różnych warunkach ,jak Hilti TE-76 Atec, polecę również makitę mam aku, Fein posiadam wiertarkę 2-biegową, będę polecał metabo, a na samym końcu boscha (ostatnio kupiłem mała wkrętarkę 3,6v po skręcaniu gniazd elektr,) więc co do dewalta, nie zawiódł mnie, nie wiem czy pamiętasz ale przeszło rok jak jestem na tym forum i wtedy właśnie zakupiłem młotowiertarke Dewalt D25114, więc teraz po roku pracy tym narzędziem mogę coś na jej temat powiedzieć, następną jaką kupie będzie to na pewno Metabo lub Dewalt, najnowszy model młotowiertarki typu 2 kg metabo jest świetny miałem okazję ją wypróbować i jeszcze na plus jest system gwarancyjny. nie przekonasz mnie to meelwauke zwłaszcza aku, znajomy ma na stanie i narzeka, a dla mnie opinia "robola" który zna narzędzie od strony praktycznej czyli pracuję nim codziennie jest bardziej cenna jak przedstawiciela handlowego który stanie na rzęsach żeby dostać prowizję od szefa za sprzedane śmieci. sorry kolego to jest moja opinie i nie ma co się kłócić i zaśmiecać forum, kolega potrzebuję fachowej opinii to mu pomóżmy a nie skaczmy do gardeł że AEG czy DEWALT czt MAKITA. pozdrawiam
Eryk, ja cię doskonale rozumiem, ale to nie ja nazywałem AEG, AEgówn....Nie musisz się ze mną zgadzać, tego nie wymagam, możesz bardziej lubić Dewalta, czy inną markę - to mi nie przeszkadza, ale pare razy przegiąłeś w stylu: "nie ma nic lepszego niż dewalt", "Aegówn...." itp... Po pierwsze nigdy nie możesz stwierdzić, że to dane narzędzie, danej marki jest najlepsze - to nie posiadałeś na tyle narzędzi, poza tym awarie zdarzają się najlepszym. Mając dane narzędzie marki xxx - które się popsuło, nie możesz mówić że ta marka to szajs! Możesz w subiektywny sposób powiedzieć że wolisz np: szlifierki marki YYY niż marki XXX bo taka ci się popsuła. Nawet jeśli masz stażu 10 czy 15 lat, to nigdy do końca obietywnie nie jesteś w stanie stwierdzić co jest lepsze. Wiesz czy wole AEG, Milwaukee czy Kressa? Bo sprzedawałem już kilka marek, Dewalta i metabo też, bo uważam że mają korzystny stosunek ceny do jakości, tylko Milwaukee jest drogie. Lubie też Makitę bo mam masę tego w sklepie, ale już pare razy się na niej zawiodłem. Widzę ile i co jest często reklamowane. Metabo było super, ale niestety kilka razy zaliczyli wpadkę, przez co nasz sklep musiał ostro tłumaczyć się klientom. Zakończyliśmy więc współpracę. Z Dewaltem było inaczej, wszystko było ok, ale niestety Dewalt brzydko mówiąc olał współpracę, bo nie mieliśmy szans konkurować z pobliskim marketem na Ca.... bo tam ten sam dewalt był sporo tańszy....Osobiście mam pewien dodatkowo uraz do pewnych ludzi z B&D/Dewalt - ponieważ zbyt wysoko cenią swoje narzędzia, np: B&D porównując prawie do Makity, a Dewalta do Hilti, sorry ale albo chcą z kogoś zrobić głupka, albo są święcie przekonani o swoich racjach. Trzeba trochę obiektywizmu, w ocenie nawet własnej marki zwłaszcza jak sie rozmawia prywatnie. Na szczęście jest pare osób w tej firmie które prezentują wysoki poziom, za co im dziękuje...tak jak ci mówiłem NIE jestem przedstawicielem handlowym! czy to tak cięzko pojąć? Równie dobrze ty możesz być przestawicielem Dewalta skoro go promujesz. Ja promuje to co u mnie klienci wybierają, Żaden przedstawiciel AEG nie promował by Kressa i na odwrót, nie za to mu płacą! Ty nie przekonasz mnie do Aku Dewalta, po pierwsze że od z kilku względów obiektywnych. Po pierwsze stosują od niedawna technologie, która w Milwaukee funkcjonuje od 3-4Lat! Poczytaj sobie kto pierwszy zastosował Litowo jonowe akumulatory we wkrętarkach. Naucz się trochę pokory. Ilość na rynku światowym wkretarek z LI-ion ze wględu na czas wprowadzenia jest nieporównywalnie większy, to też jest fakt. A to że zaczynają się awarie baterii, świadczy tylko o tym że Dewalt jeszcze nie doczekał się prolemów, bo krócej w ofercie ma akumulatory Li-Ion! Po trzecie większość wkretarek Dewalta posiada słabe przekładnie(to powie ci nawet przedstawiciel B&D gdy pogadasz prywatnie). Po czwarte Dewalt wzorem Boscha czy Hitachi robi co chwile nowe wkretarki i nowe typy akumulatorów! O czym to świadczy? Po pierwsze ulepszają je, czyli takie doskonałe nie były, po drugie brzydko mówiąc mają gdzieś klienta, gdy ten kupił nową wkrętarkę z Dewalta rok tema a dziś, chcąc kupić nowy typ akumulatora jest ZMUSZONY do zakupu nowego narzędzia: AEG, KRESS czy Metabo zmieniają typy akumulatorów znacznie rzadziej! A ulepszenie nie zmienia zaczepów! Twoj znajomy ma Milwaukee i narzeka, a ja miałem wczoraj klienta który uważa Dewalta za największy szajs, bo woli Makitę i Hilti. Moim klientem jest bardzo duża firma która zajmuje się wykańczaniem wnętrz sklepów, hal sklepowych, magazynów, hal produkcyjnych, a także wykańczaniem wnętrz obiektów użyteczności publicznej. Oni śmieją się z Dewalta, wkrętarek używają TYLKO Milwaukee oraz dla nowych pracowników Hitachi bo jest tanie... Przerabiali już dewalty, makity, bosche i padały im po góra roku. A Milwaukee mają już 4-5 lat!
Spróbuj wywiercić swoim Dewaltem w żelbetonie wywiercić koronką 80mm;) to pogadamy. Poza tym opinia kogoś, kto podaje się za "robola" jest dla mnie równie mało obiektywna, jak przedstawiciela handlowego, albo jeszcze mniej. Zwłaszcza takiego który promuje jedną markę, a o innych mówi źle. Ja mogę polecić Milwaukee PH 30X power, uzywam już od kilku miesięcy, dał radę zrobić 80mm koronką w betonie..
"Spróbuj wywiercić swoim Dewaltem w żelbetonie wywiercić koronką 80mm;) to pogadamy. " dobre , podałem ci jaki model mam na stanie i w parametry sobie poradzą do fi 65 koronką, pracuję z głową narzędziami bo kupiłem je za ciężkie pieniądze, a jak mam coś większego to mam Hilti TE 76 Atc i mogę wiercić koronką fi 130 w żelbecie i sobie poradzi, proszę cię nie zgadzamy się w pewnej kwestii, oki, radzisz mi więcej pokory - nie wiem do czego, ale ok, ale chłopie pomyśl czasami co piszesz. pozdrawiam
sobie poradzą do fi 65 koronką
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.