Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
WItam. Zamierzam kupić nową młoto-wiertarkę do firmy zajmujacej siesucha zabudową.MOje typy to" MAKITA HR 2470 Pobór mocy 780 W Prędkość obrotowa wiertła 0-1.100 min-1 Częstotliwość udarów 0-4.500 min-1 Energia pojedyn. uderzenia 2,7 J (M) Zdolność wiercenia w betonie Ø 24 mm w stali Ø 13 mm w drewnie Ø 32 mm Koronka wiertarska Ø 65 mm Ciężar netto 2,9kg Cena: 740 zł HITACHI DH24PC3 Energia udaru (J) 3,2 Moc znamionowa (W) 800 Prędkość obrotowa (1/min) 0-1150 Liczba udarów (1/min) 0-4600 Maks. średnica wiercenia w betonie (mm) 24 Maks. średnica wiercenia w drewnie (mm) 32 Maks. średnica wiercenia w stali (mm) 13 Waga (kg) 2,4 Cena: 700zł JA stawiam na Makitę ,jakoś nie ufam Hitachi.Ale Hitachi o 0,5J lepszy udar Smile Jakie jest Wasze zdanie ? Jeszcze interesuje mnie jedna wiertarka MAKITA HR2432 z odsysaniem Pobór mocy 780 W Prędkość obr. na biegu jałowym 0-1.000 min-1 Częstot. udarów na biegu jałowym 0-4.500 min-1 Zdolność wiercenia: w betonie 24 mm w stali 13 mm w drewnie 32 mm Energia pojedynczego uderzenia 2.2 J (M) Ciężar 3,2 kg Cena:880zł Ale ma mały udar tylko 2,2 J . Lecz wielki plus bo odsysacz.I tu moje pytanie jak działa taka wiertarka z odsysaniem? Polecacie? Dzieki i pozdrawiam.
Witam. Polecam cos z 3letnia gwarancja z oczywistych wzgledow. Co do modeli moimi typami sa http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/3406_M%C5%82otowiertarka_elektropneumatyczna_800_PSE.html jesli moze byc z silnikiem pionowym lub http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/3462_M%C5%82otowiertarka_elektropneumatyczna_700_PEC.html napewno wes pod uwage boscha 2-26 lub moze byc tez cos z metabo, aeg lub milwaukee. Co do odsysacza to nie uzywalem go ale jak dla mnie wyglada troche nieporecznie i nie wiem czy to po prostu nie jest zwykly bajer choc moge sie mylic.
Osobiście wolałbym makite 2470, ale rzeczywiście jest kilka lepszych opcji. Z poleconych już mogę dorzucić kilka propozycji: AEG BH 2600R aeg_mlotowiertarka_600w_ mniejszy udar, ale 2 biegowe narzędzie bardziej funkcjonalne i efektywniejsze. mlotowiertarka_aeg_pn_3000_super_x2_1010w- tutaj mocniejsza wersja;) warto aeg_mlotowiertarka_bh_26_le_sds_plus_3_2j- długo szukałem tego w tej cenie z normalną gwarancją 3 letnią, mocny, kompaktowy wydajny i ergonomicny młotek kupiłbym go bez wahania gdybym nie miał już czegoś takiego jak poniżej: Milwaukee wiertarka PH 30X - klasa sama w sobie. Wada to cena, ale ma to uzasadnienie w jakości i parametrach. Ale jesli szukasz tańszego rozwiązania to Milwaukee oferuje: milwaukee_mlotowiertarka_2_9j_ph_26 lekka i mocna. a jesli chcesz taniej coś to zostało jeszcze AEG KH 24E - ostatnio w LM widziałem za niecałe 700zł. Jest jeszcze wspomniany tutaj Kress, ale model PSE 700 - niecałe 600zł
Oglądałem Makitę HR 2470 w sklepie. Również chę kupić jakąś młotowiertarkę i przez to czytam opinie na forum. Bardzo dobry do wiercenia jest Hitachi a cena najniższa jak za firmowy sprzęt. Za Makitą przemawia rozwinięta sieć serwisów. Metabo też ma dobre serwisy. Centralny jest na gwarancji z tego co wiem firm: Bosch, DeWalt i Hitachi. Aeg i Milwauke podobno mają drogie części tak samo jak Kress.
Co do kosztów;) to makita też jest droga... Apropo serwisów, ostatnio dzwoniłem do większości serwisów w mojej okolicy pytałem jakie marki są naprawiane itp... Jest ich 10, niestety najpopularniejszą marką jest Bosch, Skil(10), następnie B&D(9), Makita(8), Dewalt(7), Metabo(5), MIlwaukee, Kress i AEG(4), Hitachi(3), Protool(2)... znalazłem również kogoś kto naprawia Einhella, Nutoola i Topexy a nawet typowo marketowe CMI...;)
Sklepy wolą handlować sprzętem Einhella niż B&D bo w razie awarii Black robi problemy. Mam młotek Einhella z serii Global rocznik 2002 i do wiercenia małymi wiertłami jest wystarczający. Chcę jednak kupić coś droższego by nożna nim było podkuć. Na A... oprócz chińskich wynalazków sprzedaje się dobrze Einhell, Skill również w wersji Masters oraz Hitachi.
Makita jest droga,ale wystarczy poczytać opinię na temat sprzętu tej firmy. Są pozytywne,czyli narzędzia nie zawodzą,są solidne i służą przez długie lata.
Znalazłem fajny sprzęt ,ale z tego co piszą brak funkcji podkuwania: http://allegro.pl/item1184887631_mlot_milwaukee_plh_20_sds_pl_przedluzacz_set.html
Jak za taka cene bez podkuwania i tylko 1.7J to raczej sie nie oplaca. Za te pieniadze mozna kupic sprzet mocniejszy i z podkuwaniem (co uwazam za bardzo wazne w mlotowiertarce)
Ale PLH 20 to lekka młotowiertarka, płaci się za gabaryty i wygodę wiercenia. Domi uważasz że to drogo? To sprawdź sobie np: Kressa 550 HMSL który też kosztuje ponad 600zł, a mając do wyboru wybrałbym milwaukee, trzymałem oba w rękach, naprawdę PLH20 jest wygodny i lekki. Plus taki że oba to niemieckie produkty;] Niemiej drogie oba i fakt, że za tą cene można mieć silnejszy młotek z podkuwaniem o tej samej jakości.
Wlasnie o to mi chodzi. Wytlumacz mi kto kupi mlotowiertarke za 750 pln ktora nie ma podkuwania i jest slaba (1.7J,620w) a fakt ze jest lzejsza ma znaczenie tylko jesli uzywasz jej do sufitow lub jestes kobieta;P ale i tak nie za takie pieniadze. Osobiscie bym tego nigdy nie kupil ze wzgledu na cene i ograniczone mozliwosci. A tak z innej beczki to czy ktos uzywal mlotowiertarki z odssysaczem? Nie jest to trylko bajer bo jestem ciekaw.
Jeżeli będziesz nią dużo pracować to : Zdecydowanie Makita HR2470 !!!!!!!!!!!!!!!
Domi jeśli jesteś monterem i pracujesz dużo na wysokości wtedy ciężar i wygoda ma ogromne znaczenie, wtedy pół kilo różnicy wagi naprawdę pomoga. Dlatego też chętni na tego typu młotowiertarki zawsze będą. Bo do podkuwania kupią coś mocniejszego i tak.
JK wlasnie o tym pisze do podwieszania sufitow napewno jest dobra ale nie jest uniwersalna. Np zdecydowanie wolalbym to : http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/13600_M%C5%82oto-wiertarka_D25013K.html parametry lepsze i ciezar tez maly no i 200pln taniej fakt nie ma 3letniej gwarancji ale stosunek jakosc/mozliwosci/cena jest lepszy.Oczywiscie sie nie zgodzisz bo milwaukee jest zawsze naj ale ja poprostu chce pokazac ze mozna kupic cos taniej i z wiekszymi mozliwosciami i tez pro. Do Tomasz: Zdecydowanie makita poniewaz robiles dewaltem,aeg,kressem ,metabo,milwaukee oraz boschem i z doswiadczenia wiesz ze makita wytrzyma najwiecej? Czy poprostu piszesz aby cos napisac?
Mimo wszystko cięży ten dewalt;)) a jak już to wolałbym to: MŁOT MILWAUKEE PLH 20 SDS I 3 lata gwarancji
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.