młoto wiertarka einhell yellow

G
wawa 2009-08-28 00:00

młoto wiertarka einhell yellow

witam!!
panowie niedawno wójek mieszkający w Niemczech przywiózł mi młotowiertarkę firmy EINHELL PROFILINE YELLOW. typ YPL 1402
wiem żę na polskim rynku einhell na jakieś serie red, blue, a tego mojego wynalazku nigdzie nie mogę znaleźć na polskiej stronie internetowej. gdy wpisuje w wyszukiwarce typ itp. to wyskakują mi przeważnie strony niemieckie czasem rosyjskie. młotowiertarka ma obudowę niebieską i jest na niej napis żółty profi line yellow. czy któryś z was spotkał się może z czymś takim ,albo czy nie wiecie może co to za seria ta yellow???

G
frugon 2009-08-28 00:00

Re:młoto wiertarka einhell yellow

yellow to seria dla amatorów
blue to seria dla pół-profesjonalistów
red to seria dla profesjonalistów
tak jest w Polsce,ale co kraj to obyczaj,także w Niemczech może być trochę inaczej,a tak poza tym to sprawdź czy działa bo to chyba najważniejsze ;)

G
Slawek 2009-09-01 00:00

Niczym się nie przejmuj,ze żółta, a nie blu , lub red Uzywaj zgodnie z przeznaczeniem, aż się zepsuje i nie licz na częsci zamiennelub serwis. Ja mam mlotowiertarke tej firmy o mocy 1050w remontowałem nią dom! Co ona betonu skuła ,TOOONYY, aż się zepsuło sprzęglo udaru i ebe- finito- brak serwisu częsci niet. Biuro serwisowe w Breslau nie odpowiada na meile. Po prostu żadna firma ale narzdzie dosc skuteczne i nie powiem -na potrzeby amatorskiego dosc dużego kucia wystraczające.
pozdrawiam Slawek

G
JK 2009-09-01 00:00

Ta linia to tylko inna nazwa, Einhell produkuje wiele narzędzi pod różnymi nazwami. Ale 3 z nich firmuje swoim szyldem RED, BLUE i nowa Bavaria by Einhell(pomarańczowa).
Ta Yellow Line to nic innego jak stara barwia;]

G
pqam 2010-02-02 20:52

i jak sie spisuje ta młotowiertarka czy sie nie psujei czy poprostu daje rade:)
pozdrawiam

G
Sasza 2010-02-02 22:20

Ta linia to tylko inna nazwa, Einhell produkuje wiele narzędzi pod różnymi nazwami. Ale 3 z nich firmuje swoim szyldem RED, BLUE i nowa Bavaria by Einhell(pomarańczowa).
Ta Yellow Line to nic innego jak stara barwia;]
To jest dawny "Global" sprzedawany na rynek Niemiecki-różni się tylko naklejką.
Nazwa oznacza że jest to wariant profesjonalny Einhella Yelow czyli Bavarii.
W Niemczech można dostać je jeszcze w OBI choć i oni tam tez zaczęli sprzedawać Red-a

G
Sasza 2010-02-02 22:31

....i jeszcze dodam że w Niemczech na Profi-line była kiedyś dawana pięcioletnia gwarancja co nawet było zaznaczone na opakowaniach.
Prowadziliśmy kiedyś komis elektronarzędzi i jakiś człowiek przyniósł nam do sprzedania kilkanaście różnych maszyn Profi-Line podobno z jakiejś wyprzedaży,właściciel bał się przyjąć bo mogły być kradzione.
Na każdym opakowaniu pisało "5 jahre guarantee "

G
JK. 2010-02-03 18:57

Być może, ja widziałem te młotki w cenie bawarii, stąd moje porównanie. Być może że wyprzedawali magazyny z niemiec. A co do gwarancji na zachodzie jest masa narzędzi z dłuższą gwarancją jak u nas. Wspomniany Einhell prowadzi tzw Red service, do swojej Red Line - serwis w pełni profesjonalny. 48h na naprawę narzędzia, 10lat gwarancji na dostęp do części zamiennych.
Poza tym einhell miał kiedyś Silver Profi line, inna wersja starej Ergo. Wystarczy wejść na stronę www.isc-gmbh.com

G
pqam 2010-02-03 20:27

taką własnie kupiłem na wiosnę coś wyremontuje nią i napisze opinie - w sklepie Pani mi powiedziała ze 2 lata gwarancji jak pokazałem że na opakowaniu 5 lat to powiedziała że mam trzymać opakowanie:)

G
Sasza 2010-02-03 21:34

Silver Profi do dzisiaj można kupić w Marketach OBI we Włoszech i np Austrii.
Raczej są to zapasy magazynowe,u nas w sprzedaż sklepowej ich nie widziałem -wydaje mi się że odpowiednikiem tej linii była na naszym rynku linia Ergo.

1