Młotek do kucia 3 kg.

G
Glazurnik 2014-11-09 22:15

Młotek do kucia 3 kg.

Panowie możecie polecić jakiś młotek do kucia z klasy 3 kg. Taki którym można wygodnie płytki pozbijać nie wykańczając się ciężarem jak z sds-max. Bruzdy porobić takie tam.
Żadne młotowiertarki bo już 3 sztuki zajeździłem błyskawicznie na podkuwaniu, a duży młot sds-max jest za ciężki jak jest duża powierzchnia.
O takim sprzęcie nic znaleźć nie mogę w net, same testy młotowiertarek. Może tutaj mi ktoś coś doradzi co jest dobre bo nie chce kupować w ciemno.
Dzięki

G
Paw-Therm 2014-11-10 17:23

Re: Młotek do kucia 3 kg.

Skoro młotowiertarka sie nie sprawdza nawet ta markowa, a wiem ze nie to tym bardziej młotek na plusa bo to w zasadzie to samo tylko nie wierci, może ciut solidniejsze.

Po pierwsze uchwyt bardzo szybko wyleci i dłuto będzie klekotac moce będą małe , żeby Twoje ,,DUZE POWIERZCHNIE" w sensownym czasie skuć ..

Ja polecam Ci rozsądny kompromis , cos dużo bardziej uniwersalnego jeśli chodzi o kucie.

MŁOT UDAROWY HM0871C lub HM0870c bez antywibracji, młotek 5 kilowy ale sprawie wrażenie jakbyś trzymał piórko a nie młotek na sds max. Solidna moc i bardzo lekki max sprawia ze jest doskonały do kucia a za razem uniwersalny bo nie waży 10kg. Możesz nim skuć płytki tynk podkuć w cegle, pustaku czy nawet w żelbecie

Taki młotek napewno wytrzyma dużo więcej niż każdy sds plus, a naprawde nie wyczuwa sie jego wagi i sprawdzi sie z szerokim dłutkiem powiedzmy 80mm idealnie do Twoich zastosowań

G
Paw-Therm 2014-11-10 17:31

Re: Młotek do kucia 3 kg.

PS.

Sam sobie taki sprawłem bo czasami przyjdzie podkuć coś pod sufitem i sdtandardowy max jest za ciężki , ma go też 2 moich znajomych wykończeniowców i sobie bardzo chwalą jeśli nie jesteś przekonany co do makity to podobne młotki ma też Hilti , Hitachi i chyba Bosch.

Jakby metabo miało taki mlotek to wybrałbym metabo

1