Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam! Jestem na etapie poszukiwania dobrego młota udarowo-obrotowego w rozsądnej cenie (300-1200). Wczoraj testowałem młot MacAllistera 950W (siła pojedynczego uderzenia przy podkuwaniu 2,3J) - niestety z betonem sobie wogóle nie radzi. Znalazłem sprzet firmy EuroTec - model RH217 (moc 2200W, moc uderzenia 7,3J; cena 265zł). Czy ktoś miał już z takim czymś do czynienia? Mam już kompresor olejowy 24l właśnie EuroTeca - ale to przecież zupełnie inny typ sprzetu. jest takie coś: FBH-850KN firmy Ferm (850W, 4,7J; cena 375zł) Chciałbym nadmienić że nie stronię od "chińszczyzny" bo wielokrotnie już byłem mile rozczarowywany - np. kątówka Topexa za 45zł padła dopiero po kilku latach (na kilka dni przed utratą gwarancji próbowałem ją zarżnąć - nie dała się :-), teraz mam MacAllistera 850W. Mam również od kilku wkrętarkę aku Metabo 15,6 oraz wiertarkę udarową Metabo Impuls 850W. Wkrętarka jest rewelacyjna, wiertarka trochę gorzej, bo 2 razy rozsypał się uchwyt szybkomocujący (teraz mam tradycyjny na kluczyk). Do wiercenia w metalu, drewnie i mniejszych otworach w ścianie jest OK, ale przy większych otworach w betonie to już trochę "sapie". Nadmieniam, że używam wyłącznie najlepszych wierteł do różnego rodzaju materiału (jakie są dostępne w Castoramie). Teraz bedę miał do wykonania jeszcze trochę prac przy wykuwaniu (tynk, suporeks, poroterm) rowków pod instalacje oraz kilka wiekszych otworów w kręgach betonowych (studzienki kanalizacyjne) pod rury PVC. Niestety ta wczorajsza zakupiona i zaraz oddana MacAllistera jest zdecydowanie za słaba. Gdzieś wyczytałem na forum, że takie 2J dla pojedynczego urzerzenia to bieda. W takim razie czy 4J to już jest OK, czy może dopiero ok 8J? Bedę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie pozdrawiam majsterkowiczów i nie tylko
Znalazłem dzisiaj jeszcze coś coś takiego na www.dwtsys.de młotowiertarka BH-1200 VS BMC (10J, 2 lata gwarancji w wielu punktach serwisowch w Polsce, płynna reg. obr.,2 funkcyjny: wiercenie z udarem lub kucie, SDS-max) za 742 zł Jakieś opinie użytkowników?
Nie wiem dokładnie co o tej firmie powiedzieć, ale tak miałem (mam) szlifierkę kątową tej firmy( kupioną na ruskim rynky) Wtedy nie pracowałem jeszcze zawodowo i używałem jej raczej amatorsko i byłem z niej zadowolony. Ukręciła się zębatka bez probleku ją dostałem (na giełdzie). Teraz posiadam hilti i nie ma co porównywać. Ona jeszcze działa, ale mi spadła i wyłącznik pękną. Naprawde nie wiem. Ale kupiłem synowi Wkrętarkę Sarky proffessional. Tą firme mógł bym polecić w tym przedziale cenoeym.
marti eurotec to lipa szybko sie rozsypie szkoda nawet tych paru groszy rzucic w bloto, mam ferma uzywam go jako zastepcze elektronarzedzie czesto zastepuje mi makite jak kolega nia robi ten ferm-850 jest ok, jezeli tylko nie eksploatuje sie go non-stop,polecam ferma
... aha te 7,3j to zart przy 4,7j da sie troche podkuc,
tez szukam ostatnio sprzetu i dolaczam sie do wypowiedzi Marcina euro.... to dobre zarty. co do metabo to nie chinszczyzna tylko pozadna firma a to ze nie wierci w betonie to normolne i nie pomogą super wiertla. do betonu mlotowiertarki.a co do wiertel to jak najbardziej pozadne Drebo Hawera ostatnio kupuje hitachi ale dla nich tez robi ktoras z tych dwoch firm.place za np fi 6 dlugosc 16 cm 12 zl,za fi 12 dlugosc 16cm 16.50 pozdrawiam
/www.morar.pl/index.php?act=viewProd&productId=179 tu znalazlem ciekawa wkretarke Maktec MTO63SK3 12v+3 aku 1.3 Ah.dosc ciekawe za 229zl pozdro
co do metabo to nie chinszczyzna tylko pozadna firma kolego seniorkristof - mając na myśli "chińszczyzne" opisałem przypadek szlifierki Topex, natomiast od nowej linii zacząłem opisywać posiadany profesjonalny sprzęt którym jest niewątpliwie Metabo :-) Jeśli chodzi o wiertła, to używam Tivoly i Irwin; te pierwsze to kupowałem ok 20 zł za szt. (do kamienia, marmuru, betonu)
a to przepraszam marti.moj blad :]
za 1200 to mozna juz dostac hilti te7c... piotr84ru@interia.pl
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
ganon - no faktycznie większość sprzętu za małe pieniądze to chińszczyzna. Wiec Celma postanowiła sprzedawać koreański szajs pod nazwa Celma/Keyang PRWG-3C. I w sumie to nie wiem czyja kupa bardziej śmierdzi chińska czy koreańska. Pozdrawiamy handlowców z celmy...
Kupiłem ten młot udarowy za 150zł 2200W Pod większym obciążeniem ząbki na zębatce się wygładziły i nie kręci się wiertło Czy ktoś wie gdzie kupić taką zębatkę i ile ona kosztuje ?
Nigdzie takiej zębatki nie dostaniesz bo te narzędzia są jednorazowego użytku.
U mnie w firmie używamy Makity, Celmy i Hitachi. Nie słyszałem aby ktoś narzekał na Hitachi, ale jako że tej firmy mamy tylko wkrętarki to nie będę udawał że mogę wiele na temat marki powiedzieć. Celama (młotowiertarki, wkrętarki) wcale w niczym nie ustępują Makicie. Dla mnie nie jest ważne czy i w jakim stopniu Makita albo Celma korzystają z Chińszczyzny - ważne że obie marki znacznie przerastają Bosch'a (nie tylko pod względem trwałości baterii)....przy czym Celma jest w bardziej przystępnej cenie a pod względem jakości nie ustępuje znacznie droższej Makicie. PS Mercedes tez korzysta z chińskich podzespołów.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.