Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Panowie, potrzebuje jeszcze w tym tygodniu kupić dwie małe kątówki z regulacją obrotów. Z tego co wypatrzyłem to najbardziej przypadły mi do gustu w/w modele. I jedna i druga mają zbliżoną moc, oraz obie mają system szybkiej wymiany tarcz, no i obie są w zbliżonych cenach. Z tego co się orientuje kolega JK sprzedaje produkty obu marek, więc byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź. Może też ktoś z użytkowników pracuje któryś z podanych modeli i może coś powiedzieć na temat wad i zalet?
Bel-ami - ja pracuję pierwszą z listy, kupiłem ją razem z młotkiem (dostałem jakiś rabat przy większym zakupie). Miałem wcześniej zwykłą kątówkę bez regulacji obrotów. Pracuję nią zbyt krótko, żeby wypowiadać się na temat ewentualnych wad. W pracy zawodowej z pewnością sprawdzi się zabezpieczenie wirnika, ale ten patent ma chyba większość profesjonalnych szlifierek. Tańsza on obu jest jeszcze szlifierka Boscha, modelu nie pamiętam, ale jak poszukasz na forum, to pewnie znajdziesz (miała chyba 850 w nazwie). Jeśli mam być szczery, to ja większych różnic pomiędzy tymi dwoma modelami nie widzę. Oczywiście oprócz serwisu - z pierwszym miałem do czynienia i jestem zadowolony. Z drugim nie, więc się nie wypowiadam. Waga, moc i parametry podobne, cena u Metabo trochę niższa. Rzuć monetą, to chyba najlepsze rozwiązanie ;-)
Metabo sprzedawałem, milwaukee mam ale stosunkowo od niedawna ok. roku czasu. Osobiście mam AEG WSE 9-125MX - czyli odpowiednik milwaukee. Choć częściej uzywałem starszego Kressa 710w bo lżejszy i poręczniejszy. Mogę tylko powiedzieć tyle, że którą byś nie kupił, powinieneś być zadowolony. Metabo ma lepszą rączkę bo antywibracyjną, Milwaukee ma zabezpieczenie termiczne, ale metabo zaś pewien rodzaj sprzęgła. Bel - rozumiem że masz jakąś okresloną sumę? Bo zastanowiłbym się nad kressem właśnie z tym że cena ok 600zł ale i mocy sporo więcej bo 1400W. np; 1400 WSXE http://allegro.pl/kress-szlifierka-katowa-1400-wsxe-125-pro-metal-i2440504572.html.
Rzuć monetą, to chyba najlepsze rozwiązanie ;-)
twój wybór;) Milwaukee czy metabo lepiej leżało bo 900w to nie 1400W;)
Bel-ami - rzucałeś już monetą? Jeśli nie, to zrób tak, żeby wygrało Metabo... ;-) Pooglądałem w sklepie Milwaukee. Jedyna rzecz, jaka przemawia na korzyść "amerykanina", to budowa głowicy - jest dość płaska. W Metabo masz "klasyczną". Teraz kilka szczegółów technicznych: - Metabo i Milwuakee ma łagodny rozruch, - osłona tarczy w obu przypadkach regulowana beznarzędziowo, - Metabo ma według producenta 1000 W, Milwaukee "tylko" 850W, - w Metabo jest fajny patent z zabezpieczeniem przed ponownym włączeniem maszyny - bawiłem się tym w mocniejszym modelu: chodzi o to, że kiedy pracujesz i nagle masz przerwę w dostawie prądu, Metabo nie włączy się samo po przywróceniu zasilania. Jest to o tyle fajne, że, np. pracujesz na budowie, ktoś wyciągnie wtyczkę. Włącznik w maszynie zablokowany, sprawdzasz co się stało, a w tym momencie wtyczka ląduje w gniazdku, maszyna się uruchamia i masz spory problem, bo nagle brakuje Ci kilku palców...:( W Metabo po przerwie w zasilaniu musisz wyłączyć ją włącznikiem w obudowie i włączyć ponownie. Nie sprawdziłem w sumie w swojej, ale w wersji 1400 W masz diodę, która w tym momencie pulsuje. W WE9 jest chyba analogicznie. Pyłoszczelne szczotki są na bank w Metabo, nie wiem, jak w czerwońcu. Rączka antywibracyjna - umówmy się, że to szczegół. Jeśli się uprzesz, to dokupisz sobie metabowską za kilkanaście PLN, bo gwint w głowicy jest chyba taki sam. Jak dla mnie jest remis ze wskazaniem na Metabo ;-)
Nie sprawdziłem w sumie w swojej, ale w wersji 1400 W masz diodę, która w tym momencie pulsuje. W WE9 jest chyba analogicznie.
Bel-ami - rzucałeś już monetą? Jeśli nie, to zrób tak, żeby wygrało Metabo... ;-)
I jak rzut monetą?;) Kupiłeś?
jestem szczęśliwym posiadaczem metabo we 9 125 quick i metabo 14 150mplus rzeczony quick jak obracam wrzeciono na sucho wydaje dzwięk jakby coś tarło o siebie brak smaru?? Poza tym po paru minutach pracy troche wyje jak tarcza się zatrzymuje ale chodzi ładnie w ciężkich warunkach wiec może tak ma być, w 14-150 diamentówka lubi sie sama luzowac z tej wyśmienitej nakrętki quick
Ja odradzam stosowania tego typu nakrętek mocujących do kątówek 150mm... do 115 czy 125mm tak, do 230 też ale innych typ. Sam mam i w małej i dużej kątówce tego typu nakrętki i jest na razie ok.
Tak, kupiłem. Moneta zdecydowała:), padło na Metabo, niestety jeszcze nie miałem okazji żeby się nią pobawić. Wtorek albo środa zaczynamy na nowym obiekcie i będę mógł opisać pierwsze wrażenia z pracy. Ale kupiłem tylko jedną, wolę sprawdzić jak się spisze w akcji, w razie czego drugą dokupię w tygodniu, a poza tym trochę mnie jeszcze kusi dokupić mocniejszego Kress'a 1400WSE:)
daj zdjęcie sprzętu który kupiłeś.
Bel jesli będziesz decydował się na kressa kup nowszą wersję 1400 WSXE - ma zabezpieczenie termiczne. Starsza wersja tego nie miała.
456 - jak będę miał chwilę czasu żeby porobić zdjęcia to wrzucę. JK. - na razie się wstrzymam, ale jakbym miał kupować będę miał na uwadze bo różnica cenowa jest żadna, albo co najwyżej 20zł z tego co się orientuję.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.