Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam serdecznie, chcę kupić młotowiertarkę. Będzie używana do prac "ogólnoremontowych" w budownictwie jednorodzinnym. Nie będę jej używał do dłutowania tylko do wiercenia, zakres wiercenia będzie się zawierał od 6mm do około 24mm (wiercenie w ścianach otworów pod karnisze, w sufitach haków do sufitów podwieszanych itp, a największe średnice, to otwory przez stropy do przeprowadzenia rur). Czasem wykonuję też instalacje elektryczne, więc interesuje mnie używanie od czasu do czasu wierteł koronkowych 60-65mm. Myślałem o wiertarkach z wymiennym uchwytem (ze względu na uniwersalność), tylko zastanawiam się, czy nie sprawdzi się powiedzenie, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Moje typy, to: 1. Bosch 2-26DFR 2. Metabu UHE28 Multi (ma przekładnię 2-biegową i metalowy korpus więc sprawia solidniejsze wrażenie). 3. Makita 2450T Pomóżcie, bo ja już mam mętlik w głowie. Dla mnie Metabo sprawia najsolidniejsze wrażenie, na 2 miejscu stawiam Boscha a na 3 Makitę ale znam użytkowników Makity, którzy twierdzą, ze Bosch jest bardziej awaryjny i jak brać, to tylko Makitę albo Metabo. Jeśli ktoś z Was używa tych sprzętów do dajcie swoje opinie (jeśli ktoś nie używa, też chętnie poczytam:) )
co nie kupisz kupisz dobrze. Ale stawiałbym osobiście na metabo albo tego boscha. osobiście słyszałem co nieco o awaryjności makity, a potwierdził to tylko znajomy prowadzący serwis gwarancyjny tych maszyn. Stara dobra makita skończyła się jak stwierdził po 2001 roku, a na dowód pokazał mi swoje nowe bmw. Bynajmniej kupione nie za butelki ;) pozdro
DeWALT D25113 lub D25114 pozdro
wiedziałem ;)
a jak:) masz Marcinie jakieś gg?? wyśli mi meilem jak możesz? pozdro
ok
Wyczytałem, że Bosch ma mocniejszy udar (o jakieś 1/2J)ale dla odmiany Metabo ma mocniejszy silnik (1000W zamiast 800). Czy zauważę różnicę w wierceniu wiertłami zwykłymi przy mocniejszym udarze (w koronkowych i tak chyba wierci się bez udaru). Za to przy otwornicach chyba ważniejszy jest mocniejszy silnik? Czy 800W Boscha wystarczy?
moc silnika w elektropneumatykach ma marginalne znaczenie. ma wprawić wiertło w ruch obrotowy i zasilić mechanizm elektro pneumatyczny. Oczywiście czysta moc ma znaczenie przy otwornicach, szczególnie udarowych w których jak najbardziej wierci się z wykorzystaniem udaru. inaczej ciężko zrobić otwór pod puszkę w betonie ;) pozdro
w elektropnełmatykach liczy sie bardziej siła uderzenia :) modele które podałem D25114 i D25113 maja siłę uderzenia 3,4J. a moc silnika 800V. pozdro
Dzięki za porady. Ze względu na dostępność serwisu zdecydowałem się na Boscha - Dewalt też fajny ale sieć serwisowa skromniejsza.
może skromniejszy, ale konkretniejszy:) maszyna przebywa na serwisie około 3 dni. w rocznej gwarancji masz zawarte roczne bezpłatne serwisowanie narzędzia. pozdro
nie zapomnij w czasie do 4 tygodni od daty zakupu, dokonać na stronie boscha (adres podany na rewersie karty gwarancyjnej) zarejestrować 3 letniej gwarancji. przydaje się ;) bo z samą kartą nie wiedzieć czemu masz tylko rok. pozdro
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.