mam pytanie.

G
Radek 2008-11-04 00:00

mam pytanie.

Jestem elektrykiem i zamierzam wyposażyć swoją firmę w sprzęt Hilti, czy warto? Pozdrawiam

G
Grzegorz Dobek 2008-11-11 00:00

Re:mam pytanie.

tak

G
margolcia 2008-11-12 00:00

nie, po co placic za cos 2 razy wiecej niz u konkurencji.
Duzo jest marek elektronarzedzi, ktore sa tej samej jakosci jak wyroby Hilti.
Jezeli zalezy Ci na otoczce zwiazanej z Hilti, to kupuj, bedziesz zadowolony.
Pozdrawiam
margolcia

G
mexyk 2008-11-18 00:00

Tutaj też wypuściłem posta opisującego prawdę o cenach Hilti i tutaj też moderator go usunął. Ładnie, ładnie. A myślałem, że to forum jest niezależne. Myliłem się... ciekawe ile wam płacą za pozytywne opinie o Hilti.

G
jacu 2008-11-19 00:00

Byłoby niezależne gdyby było to forum użytkowników narzędzi a nie "handlarzy" próbujących nieraz na bezczelnego wcisnąć swój często lipny towar

G
radek 2008-11-19 00:00

Dzięki za opinię. Teraz to chyba wszystko jest lipne. Kupie BOSCH przynajmniej części są za rozsądną cenę. Posiadam już jednego BOSCHA i jestem zadowolony.POZDRAWIAM

G
Michał 2008-11-24 00:00

witam. tyle marek na rynku i nie wiadomo co wybrać.:)
BOSCH(niebieski), MAKITA, HITACHI, DEWALT, HILTI, METABO, MILWAUKEE.
pozdro

G
P 2008-11-26 00:00

BOSCH- stare narzędzie bo te nowe to awaryjne
MAKITA- stare szlifierki i wkrętarki
HILTI- chyba wszystkie narzędzia a zwłaszcza młoty :> ale drogie ;/
DEWALT- szlifierki i wkrętarki akumulatorowe :>
METABO- szlifiereczki :>
MILWAUKEE- podobnie jak Hilti ale warto :>

G
Q 2008-11-27 00:00

BOSCH- niemieckie
MAKITA- japoński
HILTI- jak dobrze pamietam niemieckie
DEWALT- usa
METABO- niemieckie
MILWAUKEE- chińskie kiedyś usa

G
PrzeMaz 2008-11-28 00:00

BOSCH- niemieckie
MAKITA- japoński
HILTI- jak dobrze pamietam niemieckie
DEWALT- usa
METABO- niemieckie
MILWAUKEE- chińskie kiedyś usa
Q grubo pojechałeś, szkoda tylko, że mało w tym prawdy.
BOSCH - Chiny, niektóre maszyny Niemcy
MAKITA - sprzęt produkowany w Japonii
HILTI - siedziba główna Lichtenstein, sprzęt niby ze Skandynawii lecz przykładowo małe młotki to Kress czyli pochodzą z "Kresowii" :) kątówki to Bosch czyli Niemcy i Chiny, obudowy robią sami i niby jest "made in sweden" albo coś podobnego, piłę szablastą robi Milwaukee czyli "made in usa" obudowa z hilti...
DEWALT - kiedyś USA, obecnie Europa (chyba Włochy). Przeniesienie produkcji na stary kontynent spowodowało znaczny spadek jakości, obecnie deWalt jednak powraca.
METABO - nie jestem pewien ale chyba tak jak piszesz - Niemcy, chociaż ciężkie młoty robi dla nich Milwaukee i AEG w Winenden W Niemczech
MILWAUKEE - Niemcy i USA, sprzęt z dziesięciocyfrowym kodem np. 4933 4072 70 jest wytwarzany w Niemczech dokładnie w Winenden (wiem bo byłem i widziałem), a o kodzie krótkim czyli np. 6523 51 pochodzi ze Stanów Zjednoczonych z Milwaukee w stanie Wisconsin

G
Q 2008-11-29 00:00

kolego pisałem w jakich rękach (krajach) siedzą właściciele:) a nie gdzie są składane. co do MILWAUKEE i AEG to rozbierz sobie jakąś wkrętarke z nowych modeli i sprawdz czy nie masz na silniku wybite "wyprodukowana w chinach" :)

G
P 2008-11-29 00:00

a najgorsze jest to ze te żółtki nie potrafią składać narzędzi ;/ często trafiają się nowe narzędzia które nie działają zazwyczaj przyczyna są źle włożone szczotki czasami zdarzają się leprze numery :> przychodzi takie DWT szlifierka i kreci odwrotnie xD.

G
votan 2008-12-10 00:00

Witam. Powiem tak zdecydowanie warto jeśli Pana pracownicy tego sprzętu nie "zgubią". Głównum atutem Hilti jest dożywotnia gwarancja i 2 lata zero kosztów a we flocie 4!

G
M 2008-12-11 00:00

zero kosztów a we flocie 4!
Votan, to zdanie pozostawię bez komentarza :)
Głównum atutem Hilti jest dożywotnia gwarancja
Co do tego cytatu odsyłam do mojej odpowiedzi w innym wątku
http://www.narzedzia.pl/forum_2005/wypowiedzi.asp?idw=396&idg=2
Votan nawet jeśli jesteś przedstawicielem Hilti to nie wierz slepo tej marce. Fakt to bardzo dobry sprzęt, szkoda tylko, że w dużej mierze jest tam tylko obudowa z Hilti, tzw. bebechy pochądzą od innego producenta. Wiem, ze Hilti wspomaga się w kilku przypadkach sprzętem Bosch, Kres, Milwaukee. Każda inna firma robi podobnie. Wszyscy wymieniają się technologiami i patentami. Votan, każdy przedstawiciel robi wszystko by jego sprzęt był uznawany za "ten jedyny".
Na koniec taka ciekawostka. We wrześniu br. byłem w Niemczech w fabryce wierteł Drebo należącej do koncerny TTI, do którego należą AEG, Milwaukee czy Ryobi. Drebo posiada spore pomieszczenie do testowania sprzętu, wykonuje te testy na życzenie producentów elektronarzędzi (są one bardzo drogie). Przeprowadzono test niezawodności młotków do 7kg do czasu jakiejkolwiek pierwszej awarii (test polegał na wierceniu otworów, wiertara była sterowana i dociskana przez komputer) o dziwo namniej awaryjna była właśnie 7mio kilówka Makity. Nie daje do myślenia?
Votan, nie ślepe przekonania.
Fakty się liczą.

1