Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam który z powyzszych młotów byscie wybrali pod wzgledem bezawaryjności, biorąc pod uwage że produkcja HR2470T została przeniesiona do chin? Czy kress rownież robiony jest w Chinach, chcialbym uniknac smrodu lakieru od uzwojen przy pierwszym uruchomieni, bijacych uchwytow i wrzecion. Pytam tylko i wylacznie o te dwa modele.
Z tego co się orientuje to Protool ma w swojej ofercie odpowiednik Kress'a PSE800, w cenie powyżej 1000zł. Moc identyczna, wygląd ten sam (inne tylko naklejki i kolor), nawet taki sam kabel na zatrzask. To chyba o czymś świadczy, bo Protool zdecydowanie nie sprzedaje byle czego. PS.Domyślam się, że kolega oczekuje konkretniejszej odpowiedzi, ale myślę, że to co napisałem też może dać do myślenia.
ja mam makite bynajmniej nie z Japonii i trzyma się już 3 rok a warunki ma ciężkie, podkuwanie dużo otworów pod obejmy i wiercenia metrowa 14 w żelbecie
Widze ze co bym nie wybral bedzie to dobry wybor. Udało mi się wyskrobać jeszcze trochę pieniedzy wiec chyba zainwestuje w konstrukcję pionową, jakoś bardziej mi wygodniej. Odwiedziłem wczoraj autoryzowany serwis/sklep makity, metabo, boscha... i jak podałem model który mnie interesuje hr2811ft, lub ewentualnie innej firmy o porownywalnych parametrach, poinformował mnie, że mają obecnie bardzo dużo reklamacji na makite , ale również bardzo dużo jej sprzedają. Zaproponował mi coś z Metabo ponoć ich narzędzia na tą chwile są mniej awaryjne. zaproponowany młotek o istny kompakt uhe 2650 duża moc podkuwanie, wiercenie z udarem, wiercenie bez udaru w dwóch prędkościach do tego zabezpieczenie szczotek, zabezpieczenie przed przegrzaniem, zabezpieczenie przed samoczynnym startem maszyny przy zaniku prądu, do tego wymienny uchwyt, dosłownie wszystko co mi potrzeba, niestety mam jedno ale. Jestem bardzo Ciekaw jak z awaryjnością tego urzadzenia ponieważ im wiecej funkcji tym wiecej mechanizmów które mogą ulec awarii, miał ktoś te urządzenie? Osobiście bardziej byłbym za droższym modelem KHE 3251 mocna konstrukcja bez bajerów choć w przypadku "awaryjnej" makity jak twierdzi serwisant mam serwis pod nosem a metabo ma w stargardzie gdzie pierwszy rok to naprawią wszystko a po rokumimo trzech lat gwarancji reklamacja kończy sie opłatą za naprawę. Jakie jest wasze zdanie?
metabo khe 3251 lub wersja z wymiennym uchwytem. Pionowy silnik to większa trwałość. Metabo to dobra firma jesli chodzi o młotowiertarki, do tego teraz jest nowy program serwisowy i rok masz darmowy serwis naprawiają wszystko i nie ważne z czyjej winy usterka. Jakbym nie mał juz 3 wiertarek to sam bym taka właśnie kupił. Ale żeby nie było rózowo to wydaje mi sie , że ta wiertarka nie jest produkowana przez metabo ale milwaukee
Zawsz e myslalem ze milwaukee jest półke nad matebo, przynajmniej na tym samym poziomie, wiec o co chodzi z tym różem? A co mowisz o tym multi uhe 28?
tyle że to nie wynalazek metabo jest ale ja bym wybrał już tren pionowy silnik
Mógł byś trochę bardziej rozwinąć temat w kwestii khe3251 ponieważ sprawdzałem ten sprzęt u kilku producentów i w Milwaukee nie ma takiego młota jak juz bardzo podobny znalazłem w AEG, chyba że chodziło Ci o coś innego jeśli tak to proszę o rozwiniecie. tak przy okazji miał ktoś przyjemność pracować tym młotkiem metabo?
Wiesz Protool też ogólnie jest półke wyżej od Kressa a i tak młoty z Protoola to Kress. Więc nie ma to żadnej zasady. Owszem Młoty SDS Max dla metabo robi AEG/Milwaukee ale akurat sds plus nie a młotek 3250/3251 nie przypomina mi żadnej konstrukcji fabryki z Winnenden, więc być może to konstrukcja własna Metabo.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.