Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam. Zastanawiam się nad solidniejszą wkrętarko/wiertarką ładowaną w pistolet. AEG ma większy moment. Makita nataomiast ma hamulec. Myślę też o ochronie przed rozładowaniem do zera akumulatorów litowo-jonowych. Podobno Makita nie chroni elektroniką przed tym. To prawda ?
Jeżeli chcesz mieć pewność, że nie uszkodzisz akumulatora nadmiernym rozładowaniem to poszukaj czegoś z wskaźnikiem naładowania. Sam miałem podobny problem bo szukałem czegoś z 10,8V i kupiłem Bosch'a GSR 10,8-2-Li. Nie wiem czy w ogóle interesuje cię ten model czy marka? Ale radzę szukać czegoś już z kompletnym "wyposażeniem", a uważam, że takim właśnie absolutnie obowiązkowym elementem nowoczesnych wkrętarek jest wskaźnik naładowania akumulatora. Od kiedy mam to w tym właśnie Boschu, to już w życiu nie kupię żadnej wkrętarki bez. Co do modeli to poza w/w wkrętarką to wiem, że Milwaukee ma w swojej 12V wskaźnik naładowania (w ogóle mają ponoć świetne narzędzia akumulatorowe) i Metabo (ale chyba tylko przy akumulatorze 3Ah).
Zgadzam się. Wskaźnik naładowanie dobra sprawa. Ale myślę że pewniejsze jest zatrzymanie przez elektronikę silnika - gdy kończy sie energia w aku. Czasami jak "weźmiesz się do roboty" to nie patrzysz na diody. W niektórych modelach są z przodu urządzenia. Z boku - według mnie - są praktyczniejsze ( lepiej widoczne) . Koledzy a jak z tą Makitą ? Ma elektroniczną ochronę aku. przed nadmiernym rozładowaniem ??? Ps: Dziękuję za odp.
Ja bym na twoim miejscu zadzwonił bezpośrednio do Makity i się doinformował tam gdzie najlepiej powinni wiedzieć, bo tutaj może być ciężko o odpowiedź. Chyba, że ktoś tym handluje, ewentualnie posiada taką i będzie mu się chciało przeszperać dla ciebie instrukcję i odpisać. A co do wskaźnika, to uwierz mi, jak pracujesz intensywnie wkrętarką to patrzysz na stan naładowania. Możesz sobie swobodnie organizować czas pracy. Nawet przed pracą sprawdzisz czy masz naładowany akumulator czy nie. Nie będziesz miał niespodzianki, który akumulator jest pełen, ile jeszcze zostało itd. Nie zrozum mnie źle, nie nakłaniam cię do kupna którejś z wymienionych przeze mnie wkrętarek, ani nie umniejszam klasy Makity. Uważam tylko, że jak chcesz już wydać pieniądze na elektronarzędzie to mogę podpowiedzieć z własnego doświadczenia co w takiej wkrętarce się przydaje i najlepiej sprawdza w praktyce. Summa summarum to wszystkie te wkrętarki 10,8 są na w miarę zbliżonym poziomie i czy wybierzesz Makitę, Boscha, AEG, Milwaukee czy jeszcze coś innego z markowych urządzeń, to dostaniesz produkt dedykowany do tych samych zastosowań i każda pewnie wykona swoją pracę jak należy. Osobną jednak kwestią jest już to jakie ekstrasy dostaniesz w bonusie.
AEG też ma hamulec;) jak każda solidna wkrętarka, nawet mają je typowo amatorskie marki, a także niekiedy noname z marketu też;) Resztę już tu wszyscy napisali... Poza tym elektronika zapobiega nadmiernemu rozładowaniu baterii;]
Dziękuje koledzy za odpowiedź. Napiszę do Makity. Co w tej sprawie odpowiedzą to zamieszczę tu. Pozdrawiam.
szkoda... szkoda... szkoda... Makita Polska odpisała że ten model nie ma elektronicznej ochrony aku. przed rozładowaniem. Testując taką wkrętarkę w popularnym markecie zauważyłem że coraz wolniej kręci aż powolutku zaczyna się zatrzymywać - podobnie jak NiCad. Tak traktowane aku. szybko by padły (litowo-jonowe)........... a taki fajny model :(
Bosch, AEG, Metabo i Milwaukee na pewno taką ochronę mają.
aeg ma 12 V i 1.5 ah aku w makicie i innych tego nie widzialem
Ja już wybrałem - AEG BS12C2. Dostałem dodatkowo jeden akumulator, uściślając mam trzy. Akumulatory ładują się około 25min. To co jeszcze w mojej opinii wyróżnia AEG to większy korpus, który umozliwia zastosowanie większych łożysk. Jestem w tym temacie bardzo uczulony bo dotychczasowe wkrętarki właśnie przez "luzy" na główce nie nadawały się do dalszej eksplaatecji. Jak będzie w przypadku AEG opisze po dłuższym użytkowaniu. pozdr.
Zastanawiam się nad kupnem AEG bs12 C2 jak ten model spisuje sie w praktyce ?? Wkrętarka ma mi służyć do użytku domowego
Osobiście polecam aeg bs12c2, używana w domu od wkręcania w drewno po otwory w k/g pod puszki. Sprawuje się świetnie!
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.