makita czy bosch

G
adiire 2009-01-31 00:00

makita czy bosch

witam wszystkich prosze o pomoc. planuje zakupic sprzet makity lub boscha do stolarstwa meblowego w zakresie domowym juz w chwili obecnej skladam kuchnie a pozniej zamierzam szefe lozko itd.wszystko z plyty. nie wiem czy zielony bosch mi wystarczy czy tez niebieski albo makita ktory sprzet bedzie lepszy prosze o pomoc. Zamierzalem kupic zielonego bosch pilarke stolowa pts10 czy tez makite mlt 100, bosch pst 800 czy tez makite 4350 fct, pilarke reczna bosch pks54CE lub gks 65 czy tez powinienem cos wziasc z makity 5705R lub 5008MG. Lubie miec sprzet dobry i na lata i nie wykluczone ze zajme sie tym bardziej niz tylko domowo. prosze o opinie DZIEKI

G
marcel348 2009-02-01 00:00

Re:makita czy bosch

witam
Odpowiedź na twoje pytanie jes troszkę trudna,ale spróbuję
Uważam że makita jest firmą lepszą i bardziej elastyczną od boscha i nie zawsze droższą. A jednak w ogóle drogą. Więc jeśli chcesz zajmować się jako chobby a może w przyszłości trochę komercyjnie to na początek kup sobie ferma w twoim przypadku powinien dać radę lecz dużo tańszy rozszerz swoje spektrum na dewalt cholernie dobra firma i kresa również dobra firma i często oferująca sprzęt profesjonalny lepszy i tańszy od bosza.
Pozdrawiam i powodzenia

G
Jarek J 2009-02-01 00:00

pilarke reczna bosch pks54CE lub gks 65 czy tez powinienem cos wziasc z makity 5705R lub 5008MG. Lubie miec sprzet dobry i na lata i nie wykluczone ze zajme sie tym bardziej niz tylko domowo

Może to trochę drogie rozwiązanie ale jako pilarkę mogę tylko zaproponować Ci TS 55 Firmy festool. Nie ma na rynku elektronarzędzi bardziej precyzyjnej pilarki a biorąc pod uwagę trwałość tych elektronarzędzi starczy Ci ona na LATA
PODAJE LINK DO TEJ PILARKI:
http://www.google.pl/search?q=zag%C5%82%C4%99biarka+TS+55+EBQ-Plus-FS+firmy+Festool+....+Pozdrawiam+wszystkich+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

G
Jan Kowalski 2009-02-02 00:00

wielkie dzieki cenne uwagi juz sie przydaja od bardziej obeznanych w temacie. juz skombinowalem wyzynarke makity jest rewelacyjna

G
ralf 2010-11-26 17:25

Re: makita czy bosch

makita ...wyrzynarka ta co napisales albo 4351fct lepsza , pila makita sp6000 i wkretarka jaka chcesz ale makita. nie kupuj ts55 od festoola bo to jest to samo co sp6000 i do tego 2 razy drozsze...sam mam ts 55 i sp6000 i nie ma roznicy w jakosci. a ten co ci poleca festoola to po prostu przedstawiciel handlowy. Makita jest lux sprzet

G
Maariusz 2010-11-28 11:25

Poleca ktoś Ferma to znaczy, że nie ma pojęcia o sprzęcie. Miałem i na nieszczęście mam wyroby tej firmy i według mnie to totalny szajs. Taśmówka dość szybko padła a kątówka 125mm bardzo szybko dostała luz na przekładni.

G
Slawek1 2010-11-28 11:51

Pewnie Pan Jan już zdołał kupić w ciągu tych prawie 2 lat....
Sławek

1