Mag-Storm czy ktoś zna tę markę

G
marek5pl1 2010-02-22 17:40

Mag-Storm czy ktoś zna tę markę

Witam.
Wyhaczyłem w Brico-Marche pilarkę tarczową marki Mag-Storm model M731, moc 1350W, tarcza 185mm. laser, cena 195zł.
Porównując do innych pilarek w tej cenie ta odznacza się stabilniejszą podstawą. Podstawa jak również prowadnice do regulacji głębokości i kąta nachylenia są wykonane z grubej i sztywnej blachy.Czytałem kiedyś na forum że ta sztywność podstawy w pilarkach jet bardzo ważna. Nie wiem jednak nic o tej marce Mag-Storm. Jeżeli ktoś wie coś na temat tego producenta i jego wyrobów proszę o informację.

G
Sasza 2010-02-24 12:25

Re:Mag-Storm czy ktoś zna tę markę

O ile się orientuję MagStorm to prawie dokładnie to samo co Castoramowy MacAllister.
Narzędzia są produkowane dla innego odbiorcy niż Casto i nie są to narzędzia profesionalne- poziom podobny do np Einhella.

G
JK. 2010-02-25 00:02

Raczej porównywałbym to z Power Performance z Casto, CMI z Obi czy z Dexterem z Leroy;)

G
Sasza 2010-02-25 08:54

Desing jest identyczny jak w MacAllisterze (nawet wzór nazwy marki na naklejce jest podobny do MA) ....no ale nie wiem co tam w środku piszczy :)
Pozdr

G
trombol 2010-08-29 14:08

Re: Mag-Storm czy ktoś zna tę markę

Ja skusiłem się na wiertarkę tejże firmy. Muszę przyznać że jestem całkiem zadowolony. Jedyny słaby punkt to "futerko" gdyż kiepsko ściskało wiertła. Ale wymieniłem na standardowe na klucz i jet ok.

G
urzytkownik 2011-07-25 21:29

Kupiłem wiertarkę tej firmy i przy montażu instalacji elektrycznych wytrzymała mi 3 lata, zajeździłem ją dopiero przy czyszczeniu ścian z farby olejnej.

G
WOJTI 2012-02-11 10:24

TESC MA DUZA SZLIFIERKE KATOWA TEJ FIRMY I TYRA NIA JUZ NA 4 BUDOWIE [GLOWNIE BLOCZKI BETONOWE] DZIALA BEZ ZAZUTOW POLECAM

G
skora 1968 2012-07-16 11:15

a ja mam pilarkie ,wyzynarkie. bosza duzego i małego , wiertarkie duza i mała i w tej cenie co je kupiłem to 3 lata ich pracy i działaja bez zarzutu jeszcze ................to uwazam ze towar b.dobry ................. moja opinia powstała na kilkuletnim uzywaniu tych nazedzi

G
radek 2012-09-21 00:36

posiadam od 4 lat wiertarkę tej firmy...oprócz wrzeciona nie do zajechania, zero luzów... posiadam sprzęt metabo, bosch prof, stihl ale magstrom jeśli chodzi o urządzenia których używam od czasu do czasu wygrywa...teraz zainwestuję właśnie w pilarkętej frmy.

1