laser krzyzowy

P
Paweł Sando 2013-09-22 14:33

laser krzyzowy

Witam koledzy mam pytanie? Prowadzę firmę hydrauliczną chce kupić wreszcie laser, popularne są dewalty ale mi byłby przydatny taki którego można po wypoziomowaniu zablokować i odchylić od poziomu pionu też o jakiś kąt ustawiać pod skosami .

Jaki laser spełnałby moje oczekiwania bo chba dewalty nie maja takich rzeczy dodam że nieinteresuje mnie jakaś duża dokładność i 100 m widzialności

G
jacek 2013-09-22 18:55

Re: laser krzyzowy

krzywo tez prosto-duza dokładnosc nie musi byc -kmiec

G
Mike 2013-09-23 17:56

Tutaj się za bardzo nie znam ale ja bym sprawdził ofertę Leica, CST/berger albo Hilti. Oni maja kosmosy w ofercie. Może coś takiego co potrzebujesz będą mieli. Zadzwoń do handlowców i popytaj. Za to mają płacone.

G
mars 2013-10-22 00:46

Mogę ci polecić bosch pll 360 poziom dookoła + pion linia i jest możliwość blokady. Sam używam od kilku dni i jest ok. Nie taki drogi ok. 600 zł zależy od wyposażenia (statywów) 20m

G
Master 2013-10-25 23:46

Nie wiem jakie odległości wyświetlania lasera potrzebujesz. Ja używam do układania glazury zielonego Boscha, model Quigo. Wyświetla krzyż na ścianie w trybie samopoziomowania lub można dowolnie zmieniać kąt. Tylko uważaj, bo był wcześniejszy model, tak samo się nazywa tyle, że on mógł wyświetlać tylko linie jak był poziom. Dobra wersja na załączonym zdjęciu.
http://www.bosch-quigo.com/pl/pl/

Zdjęcia

1