łańcuch do piły spalinowej MS 171 Stihl

G
RadekW 2010-04-20 21:08

łańcuch do piły spalinowej MS 171 Stihl

szukam łańcucha do piły spalinowej MS 171 Stihl

proszę forumowiczów o pomoc gdzie to mogę dostać

G
Sławek1 2010-04-21 20:33

Re: łańcuch do piły spalinowej MS 171 Stihl

Na prowadnicy piły jest napisane jaki łańcuch należy stosować w Twojej pile. Kupisz w każdym sklepie prowadzącym sprzedaż pił, nawet markecie. Tu nie chodzi o rodzaj piły tylko o parametry łańcucha: producent łańcucha, długość, podziałka, szerokość prowadzenia.
pozdrawiam Slawek

G
yxz 2010-04-21 22:01

Witajcie,

ja zawsze zamawiam na www.narzedzia.pl i mam łańcuch w 3 dni. Sławek1 ma racje tu chodzi o typ łańcucha, długość, podziałka, szerokość prowadzenia. na sklepie mają to fajnie rozwiązane bo kupuje się łańcuch na oczka, zresztą zobacz sam: dla ułatwienia podaje adres strony.

http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/7467__MS_181_230_250.html

G
next 2010-04-30 17:08

Podziałka 3/8 ", szerokość zęba prowadzącego 1,1 mm, 50 ogniw (dla fabrycznej prowadnicy 35 cm). Tyle należy spisać i kupić. Producent dowolny. Ważne aby wszystkie powyższe parametry łańcucha sie zgadzały.

G
janie 2010-07-03 01:36

[quote:Sławek1]Na prowadnicy piły jest napisane jaki łańcuch należy stosować w Twojej pile. Kupisz w każdym sklepie prowadzącym sprzedaż pił, nawet markecie. Tu nie chodzi o rodzaj piły tylko o parametry łańcucha: producent łańcucha, długość, podziałka, szerokość prowadzenia.
pozdrawiam Slawek

Trochę mnie zaskakują Wasze opinie. Kupowanie jakiegokolwiek łańcucha uważam za nieporozumienie tak samo jak kupowanie byle jakich części do dobrego samochodu. Każdy chiński producent może powiedzieć, że to on produkuje łańcuchy dla któregoś z renomowanych producentów.
Kupiłem tylko raz pierniczonego składaka, który zaproponowano mi w sklepie. Będzie taniej, mówi gość. Było, ale nie mogłem skończyć akacji, która miała długość 10 metrów. Myślałem, że mnie trafi! Teraz używam Stihl 250 z Picco Duro i nie zamienię go na żaden inny, tym bardziej, że sam nie ostrze łańcucha. Kosztuje sporo, ale warto. Do 171 mam założony oryginalny za 32 zł i ani myślę kupować kolejny wynalazek z metra!

G
Slawek1 2010-07-03 22:57

Janie, jeżeli myślisz że łancuch kupiony w makicie, oleomacu czy husqvarnie nie będzie pasował do sthila to się mylisz.. Łancuch z Praktikera , czy Obi sygnowany przez Oregon lub Windsor też będzie dobrym nabytkiem. Nikt tutaj nie poleca jakichś niepewnych wynalazków... a Twoje zdziwienie to raczej kwestia domysłów ...
Masz rację : nie warto inwestować w jakieś niepewne wynalazki
pozdrawiam Slawek

1

Producenci :

Kategorie :