Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
witam. przeprowadzilem sie do nowego domku. za 2 tygodnie przyjedzie mi 28m drzewa ( troche grabu, brzozy i olchy). musze kupic piłe i mam dylemat jaka??? kumple makite mi odradzaja chociaz szfagier uzytkuja ja 2 sezon i nic sie z nia nie dzieje (dsc500 3,3 KM). ja jestem za husqvarna tylko ktora? napewno nie kupie piły ktora ma ponizej 3 KM. na piłe chce przeznaczyc 1500-1700 zł. po głowie chodzi mi medel 450e , 455 rancher. myslałem tez o 346 xp bo ma aluminowy karter ale znajomi mi odradzaja bo nie jestem zawodowym pilarzem i szkoda kasy. niech ktos wkoncu powie mi prawde o tych karterach (czy rzeczywiscie topia sie przy dłuższej pracy), ktory model husqvarny mam wybrac? piła bedzie uzywana jedynie do przygotowania opału na zime (ciecie na pienki ewentualnie wyskok do lasu) pozdrawiam i prosze o porade
te z plastikowym karterem nie są przeznaczone do pracy ciągłej. pisze jak byk w każdej instrukcji. ale oczywiście nikt tego nie czyta bo po co... a później wypisuje że husqvarna to badziew. każdy model ma swoje przeznaczenie. jeżeli dobrze dobierzesz moc to maszyna posłuży Ci przez długie lata. ja mam husqvarne 350 i jestem zadowolony. jeżeli stać Cie na coś konkretnego to bierz, ale najpierw zastanów się nad takowym problemem - większa moc = większa waga. pozdrawiam
Witam. To, że pilarki mają plastikowe kartery to nie znaczy że się topią. Zgodze się z tym co pisze paweł ale nie do kąca. Takie pilarki z plastikowym karterem sa naprawde wytrzymałe i niemam na myśli jakiejś konkretnej marki. Moj STIHL MS230 pracował już wiele razy w twardym drewnie i nie było go mało:). Wiadomo że nie doruwna on aluminiowemu karterowi ale niema się czego bać wkoncu pilarki nie kupujesz poto aby pracowała przez pare minut a potem w smietnik. Pozdrawiam
pewnie że wytrzyma więcej. miałem wykaszarke husqvarny i przez 10 lat jej użytkowania nie wiedziałem że ma karter z plastiku... nic sie z nim nie działo. stihl z plastkiem? a podobno takich nie robią... jak maszyna jest przeciążana to nie pomoże nawet karter ze złota
Tak STIHL produkuje pilarki z plastikowym karterem.
Nikoś chyba pomyliłeś karter z obudową kartera. A jeśli nie pomyliłeś, to oświeć mnie w których to modelach. Pozdrawiam Paweł.
Do wojtka. Miałem taki sam problem niedawno i pytałem o podobne modele na forum jednak tak jak i w Twoim przypadku konkretnej odpowiedzi na temat modelu pilarki nie dostałem i Ty pewnie też jej nie otrzymasz. Trochę poczytałem, poprzeglądałem ceny, podzwoniłem po serwisach i każdy sprzedawca polecał coś innego. W końcu mój wybór padł na Husqvarne 450 (dwa czynniki zdecydowały: cena 1600zł i to że jest wyposażona w dodatki które mogą pomóc takiemu amatorowi jak ja). Towar ma przyjść w środę wiec w sobotę będzie pierwszy test. Jak jeszcze nie kupiłeś to w weekend napisze jakieś wrażenia pozdrawiam.
Tak chodzi mi o obudowe silnika. Moja wpadka. Pozdrawiam i przyznaje się bez bicia:).
Dzieki bardzo. Jeszcze nie kupiłem, poczekam na twój test. Moj wybor jest pomiedzy 450e a 455 rancher. Pozdrawiam i czekam na opinie
cała seria "e" jest taka i do tańca i do różańca, jak cena nie robi Ci różnicy to jednak bym brał tą która ma więcej koników, zawsze to łatwiej się pracuje, oczywiście przy naostrzonym łańcuchu.
Cześć Wojtek. Niestety nie mam dla Ciebie żadnych konkretnych informacji na temat pracy 450. Nie było mi dane tego weekendu popracować nią porządnie i jedynie niepohamowana chęć wypróbowania sprzętu sprawiła, że dorwałem jakieś dwa klocki i posiekałem je na kawałki. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne i brakowało mi tylko umiejętności do swobodnego posługiwania się pilarką, ale jeszcze wszystko przede mną. Moje potrzeby są podobne do Twoich więc ogólnie powiem tak: Moc - myślę ze spokojnie wystarczy przy odpowiedniej pracy. Nie wiem w takim razie czy jest sens przepłacać ok 400zł za 445 i dostać jedynie 0,3KM. 40% ceny pilarki więcej a tylko 10% zysku na mocy. Zwróć uwagę ze 445 jest przez to o prawie kilogram cięższa więc dla nas jako nie mających do czynienia z taką pracą na codzień to ręce na pewno to odczują. Obsługa - na początku niby wszystko jest bardzo skomplikowane i ciężko wszystko pojąć, ale parę chwil i wszystko idzie gładko i bardzo intuicyjnie. Dodatkowe urządzenie ułatwiające rozruch i napinacz łańcucha bez narzędzi bardzo uproszczają i ułatwiają pracę. Na pewno polecam Husqvarne ale model to już sam wybierz. W moim przypadku dużą rolę grała cena bo nie chciałem wyrzucać dużych pieniędzy na sprzęt który na siebie nie zarabia i będzie użyty raz do roku. Na początku myślałem nawet o 440 (2,6 KM 1200zł) ale dobrze zrobiłem dokładając do 450. Zapłaciłem 1600zł. Pamiętaj, że kupno piły to nie wszystko. Musisz ponieść jeszcze koszty na dodatki: olej do mieszanki (1 litr ok 30zł, olej do prowadnic (2 litry ok 14 zł). Ja dodatkowo kupiłem jeszcze zestaw do podostrzenia łańcucha 55zł i plus koszty przesyłki za pilarkę i dodatki (25zł) kwota wyszła dodatkowo ok 120 zł ale bez tego nie zaczniesz pracy. Życzę udanych zakupów i jak będziesz miał jakieś pytania to pisz na tym forum lub na moje GG 1800363. pozdrawiam. Jarek
Czesc Jarek Kupiłem 450 plus pełny osprzęt. Od jutra zaczynam jej pełny test. Zobaczymy co potrafi ;) Wahałem sie nad makitą dsc500 ale znajomy wypersfadował mi to skutecznie. Na placu leży sporo dębiny :)Zapomniałem kupić olej do smarowania łańcuch bo bym dzis poszalał troche. Piła jest zalana ale nie chce sie rozdrazniac wiec poczekam do jutra. Jak masz ochote pogadac to moj numer gg: 1187989 pozdro dla wszystkich i milej pracy
No panowie czekam na te Wasze recenzje i naczekać się nie mogę a sam się zastanawiam którą wybrać.
Witam was Panowie :) Ta piła to rewelka. Nie żałuje,że nie kupilem 346xp bo był by to tylko wiekszy wydatek kasy. Nie mowie ze byl by to tylko zly wybor ale moja 450 w zupełnosci wystarczy!!! 3,3 km - popiłowałem tym 21 m debu, 6 m mieszanki, 5 m grabu. Spaliła mi 6 litrow paliwa i jeszcze w zbiorniczku zostało!!! to nie jest blef!!! to nie byly zadne suszki lub zgnilaki tylko pozadne drzewo. Trzeba dbac o łancuch, nie cisnac na siłe, poprostu DBAC O PIŁE a wszystko bedzie OK! Polecam wszystkim ten model. Masa, moc - wszystko dobrane. PS. NIE POZYCZAJCIE PIŁY NIKOMU nie jestem skapy ani samolubem ale te słowa usłyszalem sklepie. Pozdrawiam wszystkich i miłej pracy :)
Witam, jestem na etapie kupna pilarki spalinowej wiele sie naczytalemi pytanie kieruje do kogos kto ma o tym jakiekolwiek pojecie...czy warto kupic pilarke Stihla ale ze starszych modeli (034 AV) czy lepiej dac duzo wiecej kasy na nowa. Rozne zrodla roznie mowia co do jakosci tej marki, prosze o jakas opinie na ten post. Pozdrawiam
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.