Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam chciałbym się poradzić co wybrać, najpierw moje potrzeby chodzi o wiertarkę do użytku domowego, ściany beton komórkowy w podłodze i suficie wiercę rzadko, wykonuje około 10 otworów miesięcznie, teraz czeka mnie tylko trochę większa robota przykręcenie list przypodłogowych na kołki 6mm i przewiercenie ściany razem z elewacją żeby przeprowadzić dodatkowy kabel do anteny więc będzie potrzebne długie wiertło. Upatrzyłem sobie następujące modele B&D KR703 (zastanawiam czym się różni od KR753, specyfikacja na stronie jest tak obszerna że szkoda słów) lub SKIL 6565 Będę wdzięczny za wasze podpowiedzi którą wybrać ja skłaniam się bardziej w stronę B&D system łożyskowania, odwracane szczotki, metalowa obudowa, konstrukcja puszkowa i gwarancja door2door brzmi zachęcająco Pozdrawiam serdecznie
owszem ten B&D to jedno z nieliczych narzędzi tej firmy które polecam z czystym sumieniem. Ta wiertarka przypomina tylko że kiedyś B&D był profesjonalny. Co do skila do bardziej poleciłbym Model 6388AA, jedna z nielicznych wiertarek tej klasy z podwójnym łożyskiem. Dobra wiertarka do domu. Choć osobiście radziłbym się rozejrzeć za AEG SBE600r lub Bosch GSB 13RE albo Makitę nowy model HP1640 bo można je dostać poniżej 300zł, mają ciut mniej mocy ale są jakościowo o klasę lepsze.
Dzięki za podpowiedź chyba zdecyduję się na Bosch GSB 13 RE można ją kupić za około 200 zł, jakby nie patrzyć to niebieska seria, 3 lata gwarancji na fakturę więc to będzie chyba najsensowniejsze rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie
można ją kupić za około 200 zł Nie zastanawia Cię, że za Skila i B&D musisz zapłacić tyle samo lub więcej? Skil jest taki dobry, czy Bosch taki słaby? jakby nie patrzyć to niebieska seria Jeśli lubisz niebieski kolor, to Bosch nie jest jedyną firmą, która produkuje takie obudowy...;) A tak poważnie: nie sugeruj się napisem "professional". To nie te czasy ;)
zakładam że wspomniane modele są podobne jakościowo ale tylko Bosch ma trzyletnią gwarancję i nie muszę cyrków z fakturą robić. Popraw mnie jeżeli się mylę co do porównywalności podanych modeli Niebieski kolor jest ok ;) ale tak naprawdę chodziło mi właśnie o utartą opinię wielu ludzi że to uznana jakość i w razie np. sprzedaży dostałby za nią lepszą cenę niż za używanego B&D albo Skila
zakładam że wspomniane modele są podobne jakościowo ale tylko Bosch ma trzyletnią gwarancję Zakładasz dobrze i źle ;) Jakościowo podobne (co do niebieskiego Boscha mam poważne wątpliwości, ale tego modelu nie używałem, więc nie będę się wymądrzał), ale 3 lata gwarancji w tym segmencie narzędzi to powoli standard. 3 lata daje Kress, AEG, Metabo, ale także dużo tańszy i nieprofesjonalny FERM ;) i nie muszę cyrków z fakturą robić. Jakie cyrki masz na myśli? Potrzebujesz narzędzie do firmy, czy do domu? Jeśli faktycznie wykorzystasz narzędzie do tego, o czym pisałeś, to każda wiertarka spełni swoje zadanie. Każda wytrzyma sporo. Jeśli będziesz ją przeciążał, i zrobisz z niej betoniarkę, to nawet Bosch Ci nie pomoże. Wyjątkiem jest Metabo , które podobno naprawia bezpłatnie przeciazone narzedzia (pierwszy raz). Niebieski kolor jest ok ;) Niebieskie są takze AEG ;) ale tak naprawdę chodziło mi właśnie o utartą opinię wielu ludzi że to uznana jakość Dobrze, że to zauważyłeś: utarta opinia nie oznacza, że to konkretne narzędzie będzie równie dobre. Jeśli poczytasz forum, dowiesz się, że Bosch pod względem jakości nie jest już w pierwszej lidze. Konkurenci depczą mu po piętach, a w niektórych grupach narzędziowych są lepsi. i w razie np. sprzedaży dostałby za nią lepszą cenę niż za używanego B&D albo Skila Jak to widzisz? Kupujesz nowego Skila za 200 PLN, sprzedajesz używanego za 50 PLN; kupujesz nowego Boscha za 250 PLN, sprzedajesz za 150-200 PLN? Agresywny marketing producentow sprawia, że nie da się obiektywnie wycenić wartosc narzedzi sprzed roku, pół roku, no jego nastepca jest zazwyczaj tańszy. Jeśli kupisz dzisiaj Boscha za 250 PLN, a za rok zechcesz go sprzedać, to do tego czasu Bosch wypuści 7 innych modeli, a najtańszy będzie kosztował 180 PLN. Nikt nie zapłaci za używkę połowy ceny nowej. Co innego sprzęt sprzed kliku, kilkunastu lat ;) Pozdrawiam, Robert
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.