Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
hej wam co myślicie o młotowiertarce kress 700pse z silnikiem w pionie, dobra jest? chodzi mi o awaryjność... wiercił będe wiertłami do 12mm i raz planuje wywiercić koronką 68mm nada się do tego ten sprzęt? jest teraz promocja w obi i jest do wyrwania za 549zł
a zapomniałem będzie to młotek do domu nie firmy znajomy mówił, że poleca boscha 2-26 dfr to co polecacie wolałbym kressa bo tańszy jednak jest
Bierz;) i tyle. Z tym że ten Kress jest troche słabszy w energii udaru od Boscha. Ale ma 3 lata gwarancji jak bosch i ma silnik pionowy, czyli narzedzie lepiej wyważone i łatwiej utrzymać w jednej ręce.
a właśnie jakie są zalety silnika w pionie oprócz tych co napisałeś
pionowe jego rozmieszczenie sprawia że: - Narzędzie jest lepiej wyważone. - łatwiej urzymać je jedną ręką w czasie pracy - Użwasz mniej siły przy docisku, bo więcej jej idzie równolegle do posuwu wiercenia, czyli mniejsza siła a lepszy efekt jak przy tej samej maszynie z silnikiem poziomym. - ręka jest mniej obciążona, dlatego wolniej się męczysz. - jest jeszcze sprawa przekładni, przy silnikach typu L(pionowych) przekładnia pod kątem 45s zwiększa wytrzymałość narzędzia. Silnik jest mniej obciążany w przypadku zbyt duzego docisku do ściany. Wynika to z wektorowego rozkładu sił obciążenia. Czysta fizyka. To bardzo pomocne przy wierceniu w sufitach. Zwłaszcza gdy ktoś stawia płyty k-g i podwiesza sufity. Jednak znowu silniki poziome są smuklesze, dłuższe przez co łatwiej się wierci w ciasnych miejscach i otworach. Oczywiście musisz sam wybrać, bo pozioma konstrukcja też ma swoje zalety;) Powiem Ci tak;) - jak chcesz zaoszczędzić troche kasy, ale bez straty jakości bierz kressa. - Jeśli chcesz mieć mocniejszy(udar) młotek weź tego Boscha, Makitę HR2470 czy AEG KH24E(w obi też jest dość tanio), albo Hitachi DH24PC2 - Jeśli jeszcze nie zależy ci na tym ile wydasz możesz kupić sobie też Kressa ale model PSE 800, Makitę HR2810, AEG 28XE super (ceny od 900-1200zł)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.