kosiarki

G
magda7878 2005-08-01 00:00

kosiarki

Witam
Zastanawiam sie z jakim silnikiem wybrac kosiarke. powierzchnia trawki okolo 1000m2 gdzie jest sporo krzewow i drzewek. ogladajac kosiarki zatrzymalam sie nad wyborem kosiarka Honda IZY 41S z silnikiem gornozaworowym Hondy 4,5KM lub kosiarka GUTBROD z silnikiem dolnozaworowym Briggs&Statton. Czy ktos moze mi doradzic który silnik jest lepszy?
Z gory dziekuje za rady.
Pozdrawiam
Magda

G
darek2504 2005-09-11 00:00

Re:kosiarki

Witam
Zastanawiam sie z jakim silnikiem wybrac kosiarke. powierzchnia trawki okolo 1000m2 gdzie jest sporo krzewow i drzewek. ogladajac kosiarki zatrzymalam sie nad wyborem kosiarka Honda IZY 41S z silnikiem gornozaworowym Hondy 4,5KM lub kosiarka GUTBROD z silnikiem dolnozaworowym Briggs&Statton. Czy ktos moze mi doradzic który silnik jest lepszy?
Z gory dziekuje za rady.
Pozdrawiam
Magda
Mam doświadczena z Brigssem są to bardzo wytrwałe silniki
jeśli chodzi o hondę nie mam pojęcia

G
Zibi 2005-12-27 00:00

Z tego co się orientuje, lepsze są hondy. Po pierwsze mniej palą, po drugie są cichsze. Sam w marcu będę kupować Honde Izy 46. Pozdrawiam.

G
Wojtek 2006-04-30 00:00

Poczukuje akcesorii do GUTBROD MB 65-35. GG 9133240 .
Z góry dzuękuje

G
Michał 2006-10-27 00:00

Z tego co się orientuje, lepsze są hondy. Po pierwsze mniej palą, po drugie są cichsze. Sam w marcu będę kupować Honde Izy 46. Pozdrawiam.
Nie prawda że Hondy są lepsze, mam znajomego który prowadzi serwis i sprzedaż kosiarek. Według niego Honda jest bardzo podobna do silnika Briggsa a jest bardziej awaryjna. Podobno sieć serwisowa Brigsa jest bardzo rozwinięta więc nie ma kłopotu z serwisowaniem i ceny części są znacznie tańsze w Briggsie. Ja mam Briggsa i jest super, mam silnik QUANTUM 6 HP

1