Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
mam taką kosiarke ale z rozrusznikime 3 lata. i mam jak na razie do niej 2 zarzuty !paski na kołach radze zdjąc od razu i nie bedzie problemu bo to rzczywiscie badziew. i najpoważniejszy mankament że sie zapycha(podobno wymiana noża na taki co wyrzuca a nie mulczuje załatwia sprawe ale tego jeszcze nie próbowałem) reszta jak do tej pory bez zarzutu
Kosiarkę LC 48 V kupiłem wczoraj - po pierwszym koszeniu pokaźnej i soczystej trawy od razu się zapchała. Dziś już w pięknym słońcu niestety to samo, nawet przy drugim koszeniu poprawiającym. Trawnik kosiłem na dwa razy. Po prostu kanał jest źle wyprofilowany i nawet drobna trawa po kilku minutach od razu go zapcha. Jestem wyjątkowo zdegustowany. Starą kosiarką można było kosić nawet po deszczu, a nową LC 48V będę musiał czekać na suszę. Totalnie wysuszona trawa może nie zapcha wąskiego gardła. Zobaczymy jak będzie dalej, ale kto chce kosić większą trawę i z reguły jest ona dobrze nawożona i soczysta, ten nie będzie miał z tej kosiarki pociechy.
To po co karliczek kupowałeś??,widzisz że te kosiarki się nie sprawdzają,chciałeś przyszpanować napisem to teraz pluj sobie w brodę że szajs kupiłeś
Mam te kosiarkę trzeci sezon i ogólnie jestem z niej zadowolony. Prawdą jest że kosiarka się zapycha ale w moim przypadku występuje to tylko wtedy gdy trawa jest długa i mokra. Kiedy przez długi czas nie ma pogody i leje mam na to taki sposób. Najpierw koszę te wysoką trawę przez mulczowanie, a dopiero potem zakładam kosz i koszę jeszcze raz i zbieram trawę do kosza. Najlepiej jednak poczekać aż trawa wyschnie i skosić ją normalnie . Jeżeli trawa koszona jest regularnie to nie ma żadnych problemów z zapychaniem kanału. Mycie wężem ogrodowym nie sprawdza się, najlepiej umyć myjką. Mam jeden problem z wkładką do mulczowania, otóż zostaje ona wypychana z kanału o jakieś 2-3cm, co powoduje że trawa przy mulczowaniu wchodzi do kanału i tworzy taką bułę . Kosiarka jak narazie jest bezawaryjna i po jakości wykonania od razu widać że różni się ona od kosiarek z hipermarketu które też nie są tanie (mam na myśli kosiarki z napędem).
Miałam takowy sprzęt ale szybko się tego czegoś pozbyłam,nigdy więcej takich wynalazków
Niestety, potwierdzam złe opinie odnośnie LC 48 V. Sprzęt nie adekwatny do ceny. Jak Wam napęd w kosiarce zacznie słabiej działać, to nie biegnijcie do serwisu i wymieniajcie od razu paska od napędu. Z paskiem jest wszystko OK. Należy tylko dostać się do koła napędzanego ( pod obudową tylnej osi), które jest zbudowane z dwu stalowych spodków połączonymi dnami przez śrubę mocującą (niesamowita fuszerka, koło nawet nie jest JEDNOLITE!) i po prostu sklepać je na grubość paska klinowego :). u mnie zamiast 8 mm (grubość paska) zrobiło się 13 mm. Od siebie dodam jeszcze, że po 2 sezonie nóż praktycznie znikł (starł się) trzeba kupić nowy, gdzie w mojej starej 20 letniej Husqwarnie Husky nóż kosił tą samą trawę i nic mu nie jest (tylko się go ostrzy). Dalej, po roku padło łożysko w kole - wymiana na gwarancji. teraz padło kolejne tylko już nie w kole a bezpośrednio na prawej osi. Kosiarka jedzie znowu do serwisu. Ehhh.....szkoda gadać.
W LC 48V często zapychający się kosz,strasznie jest nieporęczna,ja na szczęści znalazłem jelenia i sprzedałem ją szybko,od roku mam AL-ko a to jest o wiele lepszej jakości sprzęt
Właśnie skończyłem "naprawę" napędu w LC48V. Używam cudzysłowu ponieważ tak naprawdę była to wymiana paska napędowego, zużytego w wyniku eksploatacji. Niestety "czarny81" nie ma racji. Jeżeli jego pasek klinowy miał 8mm szerokości, napęd nie miał prawa działać i nie jest to wina zdeformowanego kółka napędowego, które faktycznie składa się z 2 talerzyków skręconych śrubą mocującą, a zużytego paska klinowego. Mój miał ok. 9mm szerokości i napęd nie działał. Oczywiście jego długość - 750mm nie zmieniła się, natomiast szerokość tak, co wynika ze sposobu przeniesienia napędu. Ciągłe narażenie na tarcie powoduje zmniejszenie jego profilu. Ot i cała tajemnica. Po wymianie paska napęd śmiga aż miło. Oczywiście mogą być inne przyczyny braku napędu, jednak rozklepywanie talerzyków kółka napędowego, które doradza "czarny81" jest ich niepotrzebnym niszczeniem. U mnie po złożeniu talerzyków kółko napędowe też ma ok. 13mm prześwitu w najszerszym miejscu, ale widocznie tak zostało zaprojektowane. Panie "czarny81" nowy pasek napędowy ma 10mm szerokości i jak widać zmniejszenie szerokości już o ok. 1 mm robi różnicę, a co dopiero o 2mm jak u Pana. Jeżeli komuś szkoda 55-60zł na oryginalny pasek lub ok. 25zł za zamiennik może bawić się w rozklepywanie talerzyków, tylko na jak długo to wystarczy i co będzie w przypadku zbyt mocnego rozklepania lub gdy pasek całkiem się zużyje? Wymiana paska oraz kółka napędowego, ponieważ nowy na pewno nie będzie pasował do rozklepanego kółka. Powierzchnie robocze kółka napędowego i tzw. adaptera również trochę się zużywają w wyniku tarcia i w pewnym momencie może być konieczna ich wymiana, jednak zużywają się niewspółmiernie wolniej niż pasek napędowy. Talerzyki kółka napędowego nie deformują się, mogą się jedynie trochę wytrzeć. Nie wiem z jaką siłą trzeba by na nie oddziaływać żeby się odkształciły. Rzeczywiście są z blachy ale wydaje się, że na tyle grubej, że w normalnej eksploatacji nie powinny się odkształcić. Używam LC48V chyba już od koło 10 lat, nie pamiętam dokładnie, kosząc kilka-kilkanaście razy w sezonie trawnik ok. 800m2 i jest to pierwsza wymiana paska. Niestety potwierdzam opinie, że kosiarka nie sprawdza się w przypadku mokrej trawy, a i zasobnik na skoszoną trawę nie do końca jest dopracowany.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.