Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam. . Problem moj polega na tym iz kosa spalinową Model WLBC 260 2ltu NAC która została zakupiona 30.04.2011(Praktiker Rzeszów) zaczeła przerywa i samoistnie sie wyłaczać. Zgodnie z instrukcja pierwsze koszenie(ok30 minut) poległa na lekkim koszeniu na pół gazu aby dotrzeć silnik (wszystko dobrze pracowało).Póznie po dwu dniowej przerwie po 1 godzniei koszenia zrobilem przerwe ok 30 minut. Po przeriwe kosiarka zaczeła przerywac czy na pełnym gazie czy polowie. Przy koszeniu sama sie po okolo 3-7 minut wylaczac. Po wylaczeniu mozna ja odpalic ale dalej przerywa i wylaczas ie po tym samym czesie. Moje pytanie bzmi czy mam ta kosiarke wieść do serwisu(kosa posiada 2 lata gwarancji)?? czy sama sie dotrze jeszcze??
Mam dokładnie ten sam problem z tym samym modelem, w sumie to trzecie koszenie od nowości i jak dodaję gazu na maxa i coś ma ciąć to słabnie i sama gaśnie. Też się zastanawiam czy ją brać do serwisu.
Kosę mam zrobioną w serwisie, oddałem, bo przy okazji padł joysick. Wcześniej wymieniłem filtr paliwa, ale to nic nie pomogło. Serwis wyczyścił gaźnik, wyregulował pracę i wymienił joysick na inny bez guzika pracy ciągłej. Jeszcze jeden problem zlikwidowali to wolne kręcenie się bębna z żyłką podczas pracy kosy bez dodawania gazu.
kable wysokiego napięcia są ok? nie ma przebicia
Ja mam WLBC 520 no i zauważyłem, że trzeba z uczuciem i szacunkiem podchodzić do sprzętu. Po pierwsze smarowanie przekładni, w instrukcji nie ma o tym nic a w główce na dole jest śruba. Odkręcamy i wciskamy smar. Po drugie, mieszanka 1:25 ale pracujemy tylko na pełnych obrotach bo inaczej świeca dostaje nagar i jest do czyszczenia. No i po każdym koszeniu dokręcamy śruby, to co się da. A gdy przerywa i jest problem to najlepiej wymienić świecę bo ta w oryginale typowy chiński szajs po 2 godzinach pracy się do niczego nie nadaje. A jeszcze konserwacja, w instrukcji jest opisane. Czyścimy po pracy, po dłuższej przerwie kilka kropel oleju do cylindra poprzez puste miejsce po wykręceniu świecy. Zapalanie zgodnie z instrukcją. Po takim czyszczeniu i użytkkowaniuu zawsze ale to za każdym razem mi odpaliła przy pierwszej próbie. Pamiętajcie i przeczytajcie instrukcję. Najlepsze jest to, że pakuję do niej wszystko co można ze stihl lub husqwarna. Bo firmowe nac produkty się nie nadają. Tylko mieszanki nie dawajcie uboższej bo zatrzecie silnik. Hej
pewnie niedrożny otwór w korku paliwa, nie dokręcaj mocno i będzie pracować, sprawdziłem u siebie
O przekładni smarowaniu jest na stronie 10 napisane. Mieszanka wg producenta powinna wynosić 40:1, skąd wziąłeś 25;1?
Nagar na świecy nie ma nic wspólnego. Podstawowym objawem kiepskiej świecy jest problem z odpaleniem, więc jezeli kosa odpala bez problemu to na pewno nie jest wada świecy. Jest to elementarna wiedza każdego kto miał do czynienia z machaniką samochodową. Po drugie jeżeli ktoś planuje przy kosie firmy NAC pracę na max obrotach to po roku będzie remontował silnik, to nie jest profesjonalny sprzęt!!!, ale wracając do tematu to ja mam takie same objawy czyli gaśnięcie po nagrzaniu, jeszcze nie wiem co jest grane, ale jest na pewno problem z dopływem paliwa. Przy pompowaniu paliwa widać w przewodach pęcherzyki powietrza i to że przycisk silikonowy pompki nie jest pełen paliwa, a świeca po wykręceniu jest sucha. Być może jest to tak jak ktoś wspomniał wcześniej zapchany korek paliwa. Nie jest to na pewno filtr powietrza.Jutro dobiore się do gaźnika i pompki i jak dojdę o co chodzi to napiszę
Zgodnie z obietnicą mogę dzisiaj już odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną przerywania i gaśnięcia kosy NAC po nagrzaniu. Tak jak wspomniałem wczesniej problemem był dopływ paliwa. Musiałem tylko dojść gdzie jest problem. I jak się okazało jest on banalny. Po prostu przewód paliwowy prowadzący od zbiornika do gaźnika (u mnie czarny-przezroczysty jest powrotny) po nagrzaniu robił się mięki i przy łączeniu z gaźnikiem zasysane jest lewe powietrze. wystarczyło tylko założyć opaskę zaciskową na ten przewód i po problemie. Producent zastosował przewody paliwowe niskiej jakości lub zaoszczędził na opaskach zaciskowych. Tak więc z taką naprawę każdy sobie poradzi :)
ssanie, ssanie, ssanie...
Witam takie koszenie na pol gazu pali sprzeglo jezeli chcecie dobrze dotrzec pile czy kose to w momencie pracy gaz na max i nie wiecej jak 20-30 min.pracy i tyle samo przerwy i tak przez pierwsze 5 zbiornikow paliwa na dobrym markowym oleju i koniecznie na paliwie 95 oktan,paliwo 98 oktan jest zbyt suche i przegrzewa silnik
u mnie tez tak zrobilem jak ty i paliwo doplywa.ale jeszcze jak odpalam to niemoze zalapac
Witam. Ja korzystam z Kosa spalinowa BC 4125 II-S Comfort (cena na moją kieszeń), oraz nie narzekam na ten sprzęt. Jeszcze ani razu nie miałem z tym sprzętem problemu!
U mnie kosa gasła z powodu ułamania się czarnego wężyka z dopływem paliwa przy baku. Myślę, że to może być częsty problem w kosach NAC - wężyki są strasznie słabej jakości - ja posiadam najtańszy model NAC jakiś tam w wersji Castorama promocja ;). Koszt nowego wężyka to ok. 6 zł za 20 cm, wymiana jest szybka i prosta. Przy problemach z odpalaniem kosy po wymianie wężyka - oczyścić świecę i poszarpać parę razy przy wykręconej świecy, po kilku powtórzeniach tych czynności powinna zaskoczyć. Innych problemów z działaniem kosy jak na razie nie zaobserwowałem (trzeci sezon).
Trochę z innej beczki, po odpaleniu działa pięknie, chodzi jak pszczółka. Można ją kręcić na maksa bez problemu chodzi. Niestety gdy zaczynam używać i silnik rozgrzeje się pod obciążeniem w pewnym momencie silnik staje, nie daje się uruchomić ponownie, aż do czasu jak wystygnie. Usunięcie kapturka świecy nic nie zmienia. Brak iskry. Świeca wymieniona na nową, chyba muszę zmienić cewkę zapłonową, gdzieś dostaje chyba przebicia po zagrzaniu lub na przewodzie WN. Wcześniej miałem podobną historię z dużym sprzętem, ale tam winny był kapturek świecy, po pozbyciu się go i podłączeniu kabla WN bezpośrednio do świecy hula aż miło. Zaizolowałem taśmą samo-wulkanizującą, i tak działa.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.