kosa spalinowa

G
jak 2011-07-09 14:15

kosa spalinowa

Witam wszystkich! noszę się z zamiarem kupna kosy spalinowej, mam do koszenia trochę ogródka jakieś krzaki itp , razem ok 5-6 arów. zastanawiam się nad 2 opcjami.
1 kupno kosy na aukcji internetowej za ok 350zł. moc ok 3KM z gwarancją na rok
2 kupno markowej(makita,sthil, stiga itp.) kosy spalinowej w sklepie i koszt ok 1100zł za kosę do 2km.
nie wiem na co się zdecydować, 1000zł. to dla mnie dużo kasy , a serce podpowiada jedno a rozum drugie . napiszcie co o tym sądzicie

G
Slawek1 2011-07-09 14:52

Re: kosa spalinowa

Bierzesz pod uwagę zakup kosy z uznanej firmy i taką sobie kup. Natomiast moc kosy określ potrzebami, min. tym co napisałeś - powierzchnia, ale także weź pod uwagę co będziesz kosił. Przypuszczam ,że na twoje potrzeby wystarczy kosa o mocy 0,9-1,2KM. Takie narzędzia mają wszystkie wymienione przez ciebie firmy.
Ja posługuję się podkaszarką Dolmara , tą najmniejszą . Zakładam do niej najgrubsza żyłkę i obkaszam (też) badyle na miedzy. Podkaszarkę mam bodajże 9-9 lat.
Jeszcze raz - raczej markowa, z serwisem, kupowana niedaleko m-ca zamieszkania......
Sławek

G
serwisant 2011-07-10 20:11

Witam wszystkich! noszę się z zamiarem kupna kosy spalinowej, mam do koszenia trochę ogródka jakieś krzaki itp , razem ok 5-6 arów. zastanawiam się nad 2 opcjami.
1 kupno kosy na aukcji internetowej za ok 350zł. moc ok 3KM z gwarancją na rok
2 kupno markowej(makita,sthil, stiga itp.) kosy spalinowej w sklepie i koszt ok 1100zł za kosę do 2km.
nie wiem na co się zdecydować, 1000zł. to dla mnie dużo kasy , a serce podpowiada jedno a rozum drugie . napiszcie co o tym sądzicie

wszysto sie psuje mimo gwarancji sa koszta ukryte , kup zwykla marketowke i poskrecaj osobiscie a posluzy ci jak firmowy sprzet , ,,, zreszta wszystko jest na podobnych podzespolach

G
Leszek 2011-07-13 23:15

częsci zamienne do markowych kos + usługa serwisowa kosztują tyle co nowa kosa. Właśnie zepsuł mi się Stihl po gwarancji i nie mam zamiaru go naprawiać. Kupię najtańszą kosę.

G
bravo 2011-07-14 09:15

nie najtańsza marketówka z gwarancją na dwa lata powinna Ci wystarczyć.

G
karol9 2011-07-15 09:59

mam zamiar kupić kose spalinową zastanawiam się nad dwoma modelami agroma lub hecht którą lepiej wybrać?

G
karol9 2011-07-15 16:10

pomóżcie

G
zibi 2011-07-17 20:55

a masz w okolicy przedstawiciela jakiejś firmy? to tam idź i poszukaj w miare taniej. Jak co to będziesz ich ganiał po sklepie z odpaloną.
A tak online kupująć to co weźmiesz będzie dobre bo i tak przesrane będzie jak by co w razie gwary robić: wysyłanie odbieranie paczki i całe zawracanie dupy z tym.

G
Tad 2011-08-01 17:21

O Stidze różne historie opowiadają . Prawdziwe i nieprawdziwe .
Ja od siedmiu lat używam kosę "Stiga SB 52" na sporej działce , koszę chaszcze po kolana na full obrotach i do tej pory nie narzekam. Chodzi jak należy.

1