Kompresor ze zbiornikiem 24L - jakiej firmy ??

G
Tomek 2009-03-14 00:00

Kompresor ze zbiornikiem 24L - jakiej firmy ??

Witam
Noszę się z zamiarem kupna kompresora ze zbiornikiem 24L głównie do prac amatorskich typu przedmuchiwania, malowania małych elementów, może do jakichś narzędzi (jeżlei sie nada). Którą z dostępnych firm (głównie na allegro) możecie polecić ?? Ja skłaniam sie ku BASS albo EUROTEC. Użytkuje ktoś z Was kompresor tych firm ? Chodzi mi co sie może popsuc w takim urządzeniu i czy można to jakos naprawić (obstawiam że części zamiennych na rynku nie znajde) ??
Pzdr

G
Maariusz 2009-03-24 00:00

Re:Kompresor ze zbiornikiem 24L - jakiej firmy ??

Kolega ma Euroteca a ja Einhella i jak narazie wszystko jest w porządku (ok.4 lata). Ten drugi jest ciut lepiej wykończony. Mój nabija powietrze do przerobionej butli po gazie i sobie radzi przy szlifowaniu szlifierką prostą

G
Atlas Copco 2009-09-18 00:00

Re:Kompresor ze zbiornikiem 24L - jakiej firmy ??

witam, ze względów formalnych nie mogę polecić produktów mojej firmy, ponieważ mogłogy to być uznane za reklamę :), ale mogę podpowiedzieć, że nie warato inwestować w tzw. tanie rozwiąznia. Każda sprężarka jest urządeniem mechanicznym i wcześniej czy później jej komponenty zaczną się zużywać (szczególnie w sprężarce tłokowej). Dlatego też istotnym jest, aby wziąćpod uwagę również dostępność serwisu i części zamiennych. Na rynku funkcjonuje wiele znanych firm sprężarkowych, które pomimo tego, że kojarzone są z drogimi urządzeniami posiadają także tańsze rozwiązania przystosowane do możliwości małych firm.

1