Karcher hds 610 brak wydajności

G
jofa-j1 2012-04-07 15:47

Karcher hds 610 brak wydajności

Ostatnio zauważyłem że w mojej myjce hds 610 całkowity spadek wydajności. Po załączeniu pompa 2tłokowa nabija 150 atm. i się wyłącz. Po ok. 10 sek. ciśnienie spada do 120 atm. i pompa dobija do 150 ( oczywiście bez załączonej lancy). Nie zauważyłem nigdzie wycieków, pojedyńcze krople na otworach nurników pompy. Po załączeniu lancy i przy pracy ciągłej ciśnienie spada do 20 atm. Wymieniłem dyszę na oryginalną, najmniejszą jaką produkuje Karcher i to samo. Zawór przelewowy nie przepuszcza ani kropli. Sam już nie wiem co robić, proszę o poradę, z zaznaczeniem żeby mnie nie odsyłać do serwisu. Może ktoś spotka łsię z takim problemem. Z góry dziękuję za pomocne rady!!

G
darek 2012-10-15 21:52

Re: Karcher hds 610 brak wydajności

karcher610
tez mam to samo tylko ja dalem do serwisu 6 miesiecy temu i niemoty nie umieja zrobic

G
jofa-j1 2013-02-10 10:18

Witam! Prawdopodobnie powodem wadliwej pracy myjki sa zawory w głowicy myjki.l

G
oni_juz_wiedza 2013-02-26 11:55

Darek: nie wiem do jakiego serwisu dawałeś. Ale możesz odezwać się do Mazowieckiego Karcher Center MJM. Są sprawdzonym serwisem:

http://mjm-karcher.com.pl/node/kontakt

G
wojenkapiotr 2013-06-02 22:05

Ostatnio zauważyłem że w mojej myjce hds 610 całkowity spadek wydajności. Po załączeniu pompa 2tłokowa nabija 150 atm. i się wyłącz. Po ok. 10 sek. ciśnienie spada do 120 atm. i pompa dobija do 150 ( oczywiście bez załączonej lancy). Nie zauważyłem nigdzie wycieków, pojedyńcze krople na otworach nurników pompy. Po załączeniu lancy i przy pracy ciągłej ciśnienie spada do 20 atm. Wymieniłem dyszę na oryginalną, najmniejszą jaką produkuje Karcher i to samo. Zawór przelewowy nie przepuszcza ani kropli. Sam już nie wiem co robić, proszę o poradę, z zaznaczeniem żeby mnie nie odsyłać do serwisu. Może ktoś spotka łsię z takim problemem. Z góry dziękuję za pomocne rady!!

Mam pytanko jaką zastosowałeś dysze bo mam taki problem ciśnienie u mnie wskazuje 100 bar . na lancy od małego karchera jest w porządku natomiast na orginalnej dyszy od karchera jest jakaś z dwoma dziurami jest kicha jakieś duże te otwory mi się wydają zamierzam kupić mniejszą dysze czy to zwiększy ciśnienie i coś pomoże

G
jofa-j1 2013-11-19 16:25

Dałem dyszę 1mm, ale teraz wymieniłem zaworki w głowicy i wszystko działa. No może z małym wyjątkiem, coś źle poskładałem (naprawiałem też sprzęgiełko pomiędzy silnikiem a pompą) i słabo grzeje wodę. Obstawiam śrubę na wałku pompy paliwa. Taka na śrubokręt a zakończona jest iglicą. Czy mam rację, jest to jakaś regulacja?

1