Jaki zestaw wkrętaków wybrać?

Do ostatniej strony »
G
piotr87 2011-01-13 15:33

Jaki zestaw wkrętaków wybrać?

Planuje zakup wkrętaków, najlepiej jakby to był jakiś porządny zestaw w rozsądnej cenie, co polecacie?
Kupiłem niedawno zestaw YATO YT-2786 (straszne dziadostwo! Torxy od nowości nie trzymają wymiaru, krzyżakowe wyrobiły się po kilku użyciach).
I jeszcze jedno pytanie do czego służą wkrętaki do pobijania?

G
Maariusz 2011-01-13 16:13

Re: Jaki zestaw wkrętaków wybrać?

Wkrętaki do pobijania są przydatne, gdy nie możesz odkręcić śruby. Poprzez wkrętak uderzesz w łeb śruby i czasami to pomaga by ją odkręcić. Dobre wkrętaki produkuje Wera, Felo, Facom.

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-01-14 09:46

Wiha Wera Facom to chyba czołówka.
Oczywiście będą modele różniące się użytymi materiałami i takimi drobiazgami jak ergonomiczna rękojeść, możliwość podbijania.

Jest też coś co mi się nie raz przydało a mianowicie przekrój samego "grota" zamiast standardowego okrągłego może być sześciokątny pasujący pod klucz płaski bodajże 6mm. Takie coś mam z Facoma nie wiem czy jest to zamierzone czy nie ale super sprawa pomaga mocno wkręcać bardzo długie wkręty w twarde materiały.

G
Maariusz 2011-01-14 16:56

Większość wkrętaków do pobijania ma sześciokąt wspomagający na grocie. Dobre wkrętaki robi również King tony i PB Swiss. W pracy takich używałem.

G
piotr87 2011-01-14 22:36

a co powiecie na zestaw firmy JONNESWAY D70PP10S?

Zdjęcia

G
Maariusz 2011-01-15 08:16

Wygląda na solidny ten zestaw. Jeżeli cena jest do zaakceptowania to tylko kupować. Mam klucze tej firmy i nie narzekam. Ewentualnie Neo Tools.

G
piotr87 2011-01-15 10:46

Firma neo zachęca 25 letnią gwarancją, ale nie ma w swojej ofercie wkrętaków do pobijania, a wkrętaki do pobijania przynajmniej teoretycznie powinny być trwalsze i twardsze. Poza tym cena narzędzi neo zniechęca.

G
Maariusz 2011-01-15 17:20

http://allegro.pl/neo-wkretak-plaski-do-pobijania-8-0x150mm-i1405898895.html - jednak są takie wkrętaki

G
piotr87 2011-01-15 18:13

Faktycznie są, zwracam honor :) sugerowałem się tym co powiedzieli mi w sklepie z narzędziami neo.

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-01-15 19:03

Jaka cena tego zestawu ?

Nigdy nie ufam do końca temu co mówią mi w sklepie. Nazwijmy to zasadą ograniczonego zaufania, bo nikt nie wie wszystkiego, obsługa sklepu może się zmieniać co chwilka, a najgorsze że każdy mniej lub bardziej będzie wciskał to co ma na sklepie.
Jak pójdziemy do sklepu uzbrojeni przynajmniej w minimalną wiedzę to tylko nasz plus. Kupić nie problem gorzej jak towar będzie nie taki jak chcemy.

G
piotr87 2011-01-15 19:12

Jeżeli chodzi o wygląd i cenę to bardziej skłaniam się ku zestawowi firmy JONNESWAY, ale wiadomo że wygląd to jest najmniej ważna rzecz by zakupie wkrętaków :) Bardzo prosiłbym o opinie użytkowników wkrętaków zarówno JONNESWAY jak i NEO.

G
romek 2011-12-13 08:55

Ostatnio zamówiłem zestaw wkrętaków w tej hurtowni sklep.cseie.com.pl jestem bardzo z nich zadowolony :)

G
Dragos 2012-11-02 11:31

A ja kupiłem w tym sklepie, to nie jest tematem co i gdzie !
Wygląda na to że Panowie ze sklepu siebie polecają !

Wracając do tematu, jakie narzędzia jaki producent ?
Ja używam wszystkich narządzi z firmy JONNESWAY i nie narzekam.
Narzędzia są wytrzymałe i nie drogie, to mnie skłoniło do nich .
A pierwszy raz zobaczyłem je u konkurencji , wiec pomyślałem jak on pracuje na nich to dlaczego nie ja ?
Porównałem cenę do innych producentów narzędzi, i cenowo odpowiadały mojemu budżetowi.
Co do firmy NEO to słyszałem że to ten sam producent co TOPEX .
Z tym że NEO ma być linią profesjonalną, dla warsztatów tylko z tą wytrzymałością jest różnie, przede wszystkim są za drogie jak na swoją jakość, 30% taniej i można było nad nimi myśleć. Pod sumując myślę że JONNESWAY będzie lepszym zakupem.

G
Bel-ami 2012-11-02 19:37

Mam pojedyncze sztuki tych właśnie wkrętaków do pobijania Jonnesway'a, i jedyne co mogę napisać to, że jestem nimi zachwycony. W swojej kategorii cenowej biją konkurencję na łeb, a i w droższych markach nie wszystkie są równie trwałe co Jennesway. Używam ich już grubo ponad rok i jeden płaski służył mi już do najróżniejszych prac poza tym do czego został stworzony, czyli wkręcania. I jak do tej pory trochę się podrapał. A raczej wiem o czym piszę bo w skrzynce mam narzędzia przyzwoitych marek, takich jak Wera, Hazet, Proxxon, wspomniany Jonnesway, Stanley czy Neo (choć w przypadku tych dwóch ostatnich, to są one już raczej znacznie poniżej poziomu pozostałych firm). A jednak jakość i wytrzymałość Jonnesway'a robi na mnie chyba największe wrażenie.

G
Bartosz 2012-11-06 10:52

Powiem tak, jeżeli chodzi o Jonnesway narzędzia są OK nie ma co narzekać.
Przy tej cenie, jeżeli były by droższe o 10/20% to już warto zastanowić się nad innym producentem . Bo prawda jest taka że od jakiegoś czasu Jonnesway podniósł się z cenami.
A jak tak dalej będzie się podnosił z cenami to już żadnej rewelacji nie będzie.

1 2