jaki wąż ogrodowy?

G
Ania 2011-06-09 13:25

jaki wąż ogrodowy?

warto się nad tym zastanawiać? niektóre z nich nie zginają się blokując wodę, inne są wytrzymałe - warto wybrac te najdroższe?

G
antek 2011-06-13 15:48

Re: jaki wąż ogrodowy?

kupiłem wąż 6 warstwowy z cellfasta. hobby ats2. jest nieco sztywny, ale wygląda mega solidnie. mam zbyt krotko aby się wypowiedzieć co do trwalości. Raz mi się go już udało zagiąć przy b. mocnym szarpnięciu - niby jest z tych niezałamujących się, mimo wszystko w porównaniu do zwykłych zielonych to jest przepaść. Oglądałem trochę tych węży.. min z Gardeny.. dla mnie poza zasięgiem cenowym... gdybym miał jeszcze raz wybierać to zamiast 6 warstw 1/2" wybrałbym 3 warstwy (żółty - model plus) ale 3/4" ew. jakiś 5/8".

G
Bouli 2011-06-21 11:47

Ja mam Skintecha Gardeny (1/2 cala w wersji Classic) jest po prostu rewelacyjny. Nie skręca się i w porównaniu do tych zielonych najtańszych to niebo a ziemia. Dodatkowo mam złączki metalowe ze Stopem Gardeny i nigdy nie narzekałem na pracę z tym zestawem. Fakt że cena nie jest najniższa delikatnie powiedziawszy (ja miałem to szczęście że dostałem go od znajomych na parapetówkę) ale jeśli Cię stać na taki wydatek to na pewno warto. Będziesz zadowolona :)

G
krystianooo 2012-06-15 16:10

Przetestowałem wiele węży ogrodowych i wiem, że da się znaleźć coś porządnego bez płacenia kosmicznych cen. Kupiłem wąż który się nazywa "Whiteline" 3/4 50m. Od trzech lat leży nie zwijany. Latem na słońcu, zimą zamarznięty i nigdzie nie pękł. Niby producent daje 15 lat gwarancji, ale przy moim poszanowaniu padnie niedługo - ale jestem mega zadowolony. Nie zwija się szybko, ścianki ma grube. Jedynie szybkozłączki muszę często kupować :)

G
roho 2014-05-31 14:31

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
rico 2014-06-18 10:45

G
michal 2014-07-11 22:12

G
Olgienka 2015-06-01 12:38

G
olewacz ogrodu 2015-06-11 18:49

Re: Re: jaki wąż ogrodowy?

Od trzech lat leży nie zwijany. Latem na słońcu, zimą zamarznięty i nigdzie nie pękł. Niby producent daje 15 lat gwarancji, ale przy moim poszanowaniu padnie niedługo - ale jestem mega zadowolony. Nie zwija się szybko, ścianki ma grube. Jedynie szybkozłączki muszę często kupować :)

U mnie tak samo poniewiera się zwykła gardena, tyle że 6 lat i nic jej nie dolega. Złączki trzeba kupić droższe i będzie dobrze. Mam jakieś Kleber czy coś w tym rodzaju i chodzą po 10 lat

1