Jaki model boscha do szlifowania ?

G
OSKAR07 2012-03-06 18:34

Jaki model boscha do szlifowania ?

jak w temacie, jakie polecacie szlifierki katowe do szlifowania ?

G
Dzizas 2012-03-07 13:58

Re: Jaki model boscha do szlifowania ?

Ja mam Bosch GWS 850 CE - stała predkosc pod obciazeniem, regulacja obrotow, cena w granicach 250 zł jak poszukasz, 3 lata gwarancji bo to seria niebieska.
Tylko przypadkiem nie wpadnij na pomysł zakupu Euroteca albo AEG bo to strata pieniedzy.
Napisz moze jakies szczegoly czy potrzebna Ci duza czy mała ta szlifierka, moc itp.

G
JK. 2012-03-08 00:45

Nie kupuj przypadkiem dewalta bo to totalna chińczyzna mieniąca się amerykańską marką;)

G
JK. 2012-03-08 14:07

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
Wierciński 2012-03-08 15:53

http://www.youtube.com/watch?v=PnF2Uh4oFfg dla wtajemniczony i idioty który handluje czerwonym syfem, i w jego rejonie jest narzędziem numer 1 , i to jego argument. heeheh

G
JK. 2012-03-08 22:43

KUp pan żółtka! B&D w żółtym kolorze
http://www.youtube.com/watch?v=yUbgkdhDsK8

G
Mariuszek 2012-03-10 10:13

ten żółtek robi od X lat u mnie na budowie robote i nikt z nim nie lata na serwis mądrusiu

G
Mariuszek 2012-03-10 10:19

JK. dalej wciska ze narzędzia aku milwaukee są lepsze od dewalta heh hyba na jego papierze bo w praktyce to wygloąda inaczej a filmiki żadne nie są wiarygodne ani gdzie wygrywa milwaukee ani gdzie wygrywa dewalt to jedna wielka sciema także panowie niesugerujcie się nimi

G
JK. 2012-03-10 22:42

Oskar - moze ja odpowiem bo jak widzisz nikt z tu obecnych raczej nie kwapi się odpowiadać, chyba że wylać pomyje na AEG i pochwalić Dewalta;]

Jak chcesz koniecznie boscha to ja polecić mogę jeden model GWS 11-125CI lub wersję CIE(z regulacją) - mój dobry znajomy pracuje kilka lat w walcowni rur na tych szlifierkach i mówi że są bardzo dobre jak na swoją cene.

G
Mariuszek 2012-03-11 10:22

Tak jak pisałem wielki sklepikarz sugeruje sie tylko po ty jakie narzędzie jest dobre po tym co uslyszy od znajomych.
Kolego JAK CHCESZ DOBRĄ szlifierke to metabo albo makite choćby model ga 5030 jeden z popularniejsxych modeli i tańszych jedyny mankament to psujaca sie blokada przekladni do odkrecania tarczy ale demontujesz to i masz problem zalatwiony tak to bdb. Sprzet cena jakosc super

G
JK. 2012-03-12 02:57

Jakiś ty mądry, jak tak to każdy ma się słuchać pana fachowca bo pracuje dewaltem i ma doświadczenie;D a jak ktoś inny tak mówi to "kiepski sprzedawca bo mówi opinię innych" - śmieszny jesteś człowieku! Poza tym gratuluje! GA5030 do szlifowania!? Mała kompaktowa szlifierka do cięzkich prac przy szlifowaniu;] - piękna dorada fachowca. Kot by się usmiał;] - a pan pytał o boscha a wciskają mu co innego;)

G
Mariuszek 2012-03-13 15:47

Pytał o boscha to fakt ale pokaż mi post w którym pytajacy powiedział że chce szlifierkę do cięzkich prac !
twojim zdaniem jesli szlifierka jest do szlifowania to wykonuje zawsze ciężką prace czy ja czegoś nie rozumiem :) heh

G
JK. 2012-03-13 19:27

Tak bo do szlifowania musisz mieć szlifierkę większej mocy, inaczej zajedziesz brzydko mówiąc narzędzie. Szlifowanie wymaga wysokiej mocy, bo jest większy opór stawiany dla narzędzia. Dlatego makita 720w będzie słaba w takich pracach, a jej zużycie znacznie większe niż powinno być, oczywiście zakładając, że nie padnie zbyt wcześniej. Dobrze byłoby też mieć zabezpieczenie termiczne szlifierki, bo przy szlifowaniu mocno narzędzia się grzeją.

G
Mariuszek 2012-03-13 21:29

oczywiście w wyżej opisanym poście nie ma też równie napisane czy do użytku profesjonalnego czy amatorskiego czy będzie nią szlifował drobiazgi czy jak i równie grubsze rzeczy ale mniejsza o to daj mi szlifierkę a każdą zajade więc zużycie min. zależy od właścicela jak się z narzędziem obchodzi a na drugim miejscu moc itd. dzisiaj chłopaki na budowe wstawiali inwestorowi okna i mieli metabo modelu nie pamiętam wiem że była dużej mocy i powiem że ożyska jak i podzespoły hurholiły jak stado gwożdzi a słurży im tylko do przecinania starych futryn w puł żeby wyćągnąć okno nie niszcząc obrubek wokół
-metabo 1.5 roku użytkowane wcale nie ciężko więc z tymi szlifierkami rużnie jest dla mnie ga 5030 jest udanym modelem użytkuje i chwale a troche mi się przewineło szlifierek przez rąk -
chodzi mi już rok a na budowie dostaje -zresztą w dupie mam bo na siebie zarobiła już kilkaset razy conamniej może paść choćby jutro

1