Jaki mocny mlot udarowy wybrac sds max?

G
Pawlo 2010-02-26 01:43

Jaki mocny mlot udarowy wybrac sds max?

Witam
Po przeszukaniu forum jakos nienatrafilem na podobny temat a stoje przed wyborek duzego mlota do kucia, posiadam Bosch`a GBH 7-46 DE ale chce go miec tylko do wiercenia i podkuwanie bo jak dlamnie jest troche slaby do kucia i zastanawiam sie nad zakupem Bosch GSH 11 E lub DeWalta podobnej klasy i teraz pytanie na co sie zdecydowac a mialem przyjemnosc pracowac Hilti 1000 i powiem szczeze ze zadna rewelacja jeden zakupiony co chwile w serwisie bo jak byl zimny nie odpalal dopiero po paru godzinach na kaloryferze wlaczal sie a drugi co dostalismy na zastepstwo wywalil stracil moc po jednym dniu kucia wiec chcial bym uniknac takiech przygod, a pozatym cena za tego hilti to okolo 6500 to kupie 2 bosche. Dodam ze prace jakie wykonuje to instalacje wod -kan, CO, gaz
Pozdrawiam
Pawlo

G
JK. 2010-02-26 23:25

Re:Jaki mocny mlot udarowy wybrac sds max?

Zastanów się nad młotem wyburzeniowym AEG PM 10E, jest jeszcze mocniejszy od tego boscha, a jego konstrukcja ułatwia prace wyburzeniowe w pionie. Ma uchwyt antywibracyjny, ręce nie męczą się tak mocno. To samo dostaniesz z Metabo i Milwaukee, ale znacznie drożej.

G
kris 2010-02-28 18:32

HITACHI młot udarowy SDS-MAX DH50MRY 20J 1400W FV mam do sprzedania roczny ale nie uzywany bez rysek mogę wysłać zdjęcia kris070772
2o2.pl

G
sławek251 2010-02-28 19:25

W poprzedniej firmie gdzie pracowałem mieliśmy
Hitachi H 60MR przez półtora roku jak go użytkowałem sprawował się bez zarzutu mimo ciężkiej pracy
Bardzo zbliżony parametrami do boscha GSH 11 E i dewalta D25901k
Według mnie wszystkie trzy są dobrymi młotami o zbliżonych parametrach
morze indiwydłane prefercie, serwis lub cena pomoga zdecydować się na którys model
Masz boscha siódemkę to morze bosch GSH 11 E

Sławku po tobie "morze" sie tego nie spodziewałbym;)

G
JK. 2010-03-01 00:10

Jeszcze jedno, po co komuś proponować młot 20J skoro kolega posiada już boscha niewiele słabszego?

1