Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam! Po sparaliżowanym Einhalla 1500 coś tam (8 miesięcy żywotu) cza na kupno nowego młotka, tym razem z trochę wyższej półki, no i tu dylemat, co wybrać, po długiej selekcji pozostał 3 modele. Zanim podam napisze do czego "elektro-narzędź" ma służyć : - wiercenie w silce, betonie, suporeksie (to można palcem) - prace koronką 80mm (b.częste) w w.w. materiałach - kłucie równie częste, rzadziej w betonie - wiercenie otworów przelotowych w stropach wiertlem 24 mm - inne :) no i czas na modele : wszystkie w podobnej cenie 1.KRESS 700 PSE http://www.allegro.pl/item714464352_kress_elektropneumatyczna_mlotowiertarka_700_pse.html 2.Skil Masrers 1790 http://www.allegro.pl/item716229845_mlot_1100w_1790_skil_masters_torba_uchwyt.html 3. Miało być pionowo ale... DEWALT D25113K http://www.allegro.pl/item707786146_d25113k_3_4j_800w_walizka_mlotowiertarka_dewalt.html 1.Gwar. 3 lata ale czy ta moc da radę? 2.Gwar 3 lata ale to Skil no i te 4 jule z kosmosu? 3.Gwar tylko rok ale Dewalt, no ale w poziomie,pion dla mnie za drogi.
Nie chce cię rozczarować ale z tych sprzętów które wymieniłeś tylko Skil się nadaje, po pierwsze 4J to nie z kosmosu, przy tym ciężarze ten młotek mógłby mieć i 5J. A jak bierzesz na firme to 1 rok gwarancji, lub 2 na paragon;P Nie ma 3 lat gw. To nie Bosch. Dewalt i Kress za słaby na wiercenie otwornicami powyżej 68mm. Za sprzęt z wyżej półki to najtaniej wyszełby Kress ale model 1050 pxc lub PSE800, ale to wydatek rzędu 1000zł a to kucia też szkoda tych narzędzi.
Proszę nie zapominać że to są młotowiertarki a nie młoty. Tylko funkcja podkuwania do kucia się nie nadają.
Owszem owszem ale Skil którego w końcu wybrałem kuje, podkuwa i generalnie daje rade, zobaczymy jak będzie wyglądać po roku :)
Patryk - młot, młotowiertarka to to samo, róznie nazywane przez róznych ludzi i producentów. Nazwa młot pochodzi od rodzaju udaru, czyli pneumatycznego. Zresztą chyba nawet Skil pierwszy wynazał pneumatyka i nazwal go Skil Hammer.
Jeśli chodzi o nazewnictwo to sprawa jest dość prosta : - młotowiertarki to wiertarki z udarem pneumatycznym o silniku poziomym zazwyczaj do 800W i sile uderzenia do 3,5J, mają lub nie mają funkcje podkuwania - młoty to wiertarki z udarem pneumatycznym i silniku w pozycji pionowej o mocy zazwyczaj powyżej 800W (Kress ma również słabsze) i uderzeniu młota powyżej 3,5J - młoty wyburzeniowe to urządzenia posiadające jedynie funkcje udaru i siłe uderzenia często powyżej 10J Młotowiertarki przeznaczone są jedynie do podkuwania, młoty i młoty wyburzeniowe ze względu na moc udaru nadają się już do kłucia. Kłucie od podkuwania różni się kątem pracy przecinaka :) pozdrawiam
Wszystko ładnie i ciekawie, szkoda że to nie funkcjonuje;) poza tym słowo "młotowiertarka" jest tylko polskim słowotwórstwem;] Młot to młot, niezależnie od pionu czy poziomu silnika. Młotowiertaka to takie zubożenie nazwy młot, by ludzie nie myśleli że młot tylko kuje.
Po angielsku masz : drill, hammerdrill i hammer. To powinno wszystko rozjaśnić :) o polskim słowotwórstwie nie ma więc mowy.
Ach, cóż nic kompletnie nie wyjaśnia;) bo w angielskim jest kilka wyrazów oznaczjących to samo;] Drill - wiertło, wiertarka, świder. To samo tyczy się słowa hammer, spójrz na anglojęzyczne strony. Hammer Drill - oznacza wiertarkę udarową. Stąd udar ma zawsze symbol młota na wiertarkach. W europie funkcjonuje jeszcze określanie Impact Hammer - też wiertarka udarowa. Natomiast Rotary Hammer - oznacza młoty obrotowe, młotowiertarki czy młoty udarowe, co też jest tylko polskim wymysłem bo młot sam z siebie jest równoznaczy z udarem. Baa Hammer drill to też nazwa dla wkrętarko-wiertarek udarowych.
Impact Hammer - też wiertarka udarowa nie bo WKRĘTARKA udarowa
Niech ci będzie;)))))
Skąd wzieliście Impact Hammer? Bo jeśli z linka ponizej to ok: http://pl.unreal.wikia.com/wiki/Impact_Hammer Wkrętarka udarowa to Impact Driver, stąd często oznaczenie ID np Milwaukee C18 ID lub też Impact Wrencher - klucz udarowy, analogiczny przykład C18 IW
Czemu wybierasz tylko z allegro?? Popatrz w sklepach internetowych,najlepszy z podanych jest Skil,ale 3 letniej gwarancji nie uzyskasz nigdzie. Maks 2 lata.
Wybrałem już Skila i jestem zadowolony,rozumiem reklame sklepu,ale odpowiedź czemu Allegro jest banalnie prosta,bo najtaniej a i sklepy często sie tu ogłaszają (tak kupiłem Skila) z gwarancją i fakturą,natomiast bezpośrednia konkurencja sprawia że ceny są obniżane do minimum marży,a to mi się podoba :)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.