Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Drodzy Czytelnicy, Zapewne większość z Was zadaje sobie takie lub podobne pytanie: jaki sprzęt kupić, które narzędzie spełni moje oczekiwania, co sprawdzi się w praktyce? Mając takie (lub podobne) wątpliwości, odnajdujecie w końcu to forum, pełni nadziei zadajecie pytanie i...no właśnie. Prędzej, czy później pojawia się wyjątkowo nieprzyjemny jegomość, niejaki JK (J K, JK. - w zależności od tego, jaki ma nastrój) i zaczyna mędrkować: a to taka przekładania, a to inna, a to taka grupa kapitałowa, a to inna, a to ktoś nie potrafi czytać, a to ktoś jest ograniczony, a to głupi. Na pytania o najlepszą spawarkę potrafi opowiedzieć historię przejęć i amerykańskich korporacji, unikając sprytnie podstawowego pytania autora danego wątku, który chce wiedzieć, dlaczego akurat to narzędzie będzie dla niego najlepsze. Jeśli ktoś wyrazi swoje niezadowolenie spowodowane obsługą pogwarancyjną - zmiesza z błotem i wyzwie od morderców elektronarzędzi. Innym razem przyzna się, że pracuje w markecie budowlanym, kiedy indziej, że nie. Gdzieś wspomni, że wiercił bezudarową akumulatorówką w ścianie, a później dopowie, że tylko się przyglądał, aż w końcu wsiądzie na użytkownika forum, że ten nie czyta instrukcji obsługi narzędzi. Po co to wszystko piszę? Wierzę w mądrość internetu i doświadczenie jego użytkowników. Przykro mi jednak patrzeć, gdy fachowcami zwą się ludzie bez grama praktyki, a na argumenty innych odpowiadają obelgami i chamstwem. Drodzy użytkownicy tego forum - uważajcie, bo głupota nie zna granic i dotarła także tutaj! A teraz zapraszam do lektury życiowych mądrości pana JK. Czytajcie i cieszcie się, bo śmiech to zdrowie! PS Szczególnej uwadze polecam wątek o kołkach rozporowych, w którym to nasz bohater utonął w oceanie swojego nierozgarnięcia. Pozdrawiam, Robert
Udany jesteś;] tyle ci powiem.
Trudno odmówić mu racji. Ja przestrzegam jeszcze przed 2 mitami: a) niewidomymi miłosnikami sprzętów markowych bez odrobiny zastanowienia się nad potrzebami użytkownika :) b) hasłem "chińszczyzna" - nieaktualne, większość firm narzędziowych tam produkuje swoje sprzętu. Tzw. firmy markowe korzystają z renomy wyrobionej przed laty, kiedy rzeczywiście produkowały w Japonii lub Niemczech(Black&Decker, Bosch, itd.) c) fałszywkami niemieckimi (słabiej holenderskie) - firmy posiadające w Niemczech/Holandii jedynie centrale (Einhell, Ferm, Kinzo) - a produkujące w 100% Chinach. Sprzęt do domowego użytku (dla takiego jak najbardziej dobry), ale imitujący nazwą niemiecką jakość d) w Polsce mniej popularne fałszywki rosyjskie - rosyjskiej firmy, rejestrujące biura w Niemczech, by osiągnąć ten efekt, który np. Einhell posiada z racji umiejscowienia centrali, np. DWT, Blaucraft e) super oferty - niestety powoli pojawia się nowy problem, zjawisko super ofert markowych. W tym m-cu w testach nacieliśmy się na wiertła Makita, seria D.... (dostepne np. w Praktikerze) - jakość maksymalnie na poziomie akcesoriów amatorskich - nie rozumiem co robią, dla mnie samobójstwo marki, ale pewnie coś chcą osiągnąć). Podobne myki robi Hitachi z najtańszymi elektronarzędziami - sprzęt amatorski. Ad rem Rozważając a, b c i d - zadaj sobie pytania: 1. DO czego potrzebuję tego urządzenia? 2. Czy będzie to moje główne narzędzie pracy, czy dodatkowe Jeśli mam firmę budowlaną i jest to główne narzędzie pracy, to potrzebujesz bezwzględnie profesjonalny sprzęt. Przykład z życia - firma wykonująca instalacje gazowe - główne narzedzie młot udarowy SDS Max używała Hilti, ale wiertarkę udarową, którą czasem przewiercali np. profile drewniane posiadali Tecform (marka tanich narzędzi w jednym z marketów budowlanych) i byli bardzo zadowoleni. Pozdrawiam,
"e) super oferty - niestety powoli pojawia się nowy problem, zjawisko super ofert markowych." Zjawisko i owszem ma miejsce -tyle że czasem jest to faktycznie super oferta bo jak inaczej nazwać to że Leroy i OBI sprzedawało oryginalne wkrętarki AEG za 1/3 ich faktycznej wartości !? Cała partia wkrętarek objętych pełną 3 letnią gwarancją w związku ze zmianą desingu trafiła do w/w sieci !
nie tylko wkrętarki, także szlifierki taśmowe, wiertarki ergomax i małe wkrętarki BS12IQ, oraz małe kątówki. Sam na tym zarobiłem, kupując szlifierke taśmową za 279 i sprzedając ją za 400. A temat jest żałosny;]
A temat jest żałosny;] Nie wiem, czy zauważyłeś kto jest tematem tego wątku, ale w pełni się z Tobą zgadzam :)
Nie wiem czy zauważyłeś, ty jesteś twórcą tego żałosnego wątku. Żalisz się? Może masz kompleksy lub problemy emocjonalne, bo ktoś śmiał się twojej wiedzy sprzeciwić? Może psycholog potrzebny?
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.