Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam! Jakie wkrętarki do profesjonalnego użytku na dzień dzisiejszy byście polecali?? Będzie ona wykorzystywana dość intensywnie, w warsztacie na fabryce pracującej 24h/dobę, więc sprzęt musibyć całkiem wytrzymały.
ja polecam osobiście makite, uzywam juz dobre 4 lata codziennie przy elektryce nie tylko do wkrecania ale i wiercenia. Sprzet jest naprawde ekstra wytrzymały dlugo pracuje na akumulatorze i ładowanie trwa szybko. http://www.makita.pl/prod/akum_wkretarka_udarowa_btd140rfe-333-85.html jeśli masz do 2000 zł to polecamten model http://www.makita.pl/prod/akum_wkretarka_udarowa_btd144rfe-334-85.html
Z takim polecaniem aż glowa boli;/ - Miketof chciał mocną wkretarkę, a nie wkrętak udarowy. Jeśli nie wiesz co ma do skręcania nie proponuj takich rzeczy, wkretak udarowy to świetna rzecz ale nie wszędzie się sprawdzi. Ja osobiście od 5 miesięcy uzytkuje coś takiego: http://allegro.pl/milwaukee-c18-pd-wkretarka-udarowa-18v-latarka-i1578892924.html Swietny zestaw, w dodatku do tych akumulatorów zawsze można dokupić inne 18V narzędzie np: piła tarczowa, kątówka, wyrzynarka, piła lisi ogon, wiertarka kątowa, piła taśmowa, klucze udarowe..... szeroka gama.
Ja też zastanawiałem się nad tym milwaukee, ale wziąłem ostatecznie kilka sztuk metabo LTX-a - zarówno udarowego, jak i bezudarowego, ważą prawie pół kilo mniej od milwauklee. Są genialne i bardzo mocne - moment masz na poziomie 100Nm. Bardzo sprawny serwis - złamała mi się klamra od walizki, wymienili mi w ramach gwarancji taką pierdołę! Gwarancję masz też na akumulator. Kupisz za jakieś 1700 PLN, na fakturę masz 3 lata gwarancji na sprzęt i akku. W metabo masz bardzo mocne przekładnie, obudowa jest z odlewu, więc ich nie przegrzejesz, a ładowarki mają chyba 15-minutowe. Zanim kupiłem przeryłem kilka forów internetowych, popytałem też w serwisach co najczęściej wraca. Jeśli tylko masz koło 1500-2000 PLN to only metabo, nie patrz nawet na inne "wynalazki".
Więc takie małe uświadomienie;) Niestety moment obrotowy też jest różnie mierzony;) nawet niewiele osób ma pojęcie że moment obrotowy zależy również od pojemności akumulatora. Może Metabo chwali się Nm....ale liczy się twrałość i realna siła. Co do gwarancji metabo nie będe się już rozpisywał, bo słyszałem że połowa tej gwarancji to czysta fikcja, choćby gwarancja na spalenie silnika(do tej pory słyszałem tylko o odrzuceniu gwarancji). Gwarancja na akumulatory - kolejna fikcja, bo istnieje tylko na wady fabryczne, a takie w akumulatorach pojawiają się góra po kilku tygodniach używania...Kolejna sprawa, jaka 15minutowa ładowarka? Gdyby nawet, to wiesz chociaż że zamiast ładować akumulator po prostu go gotujesz?? Technologia Li-Ion jest bardzo wrażliwa na to, poza tym nie liczy się czas ładowania a sposób ładowania. Na szczęścia dla Metabo ich ładowarki mają system chłodzenia(podobnie jak w AEG), drobny plus. Więc mniej czystej reklamy a więcej po prostu faktów. Jakbym miał 2000zł to wolałbym kupić już Festoola lub Protoola;] - mniej reklamy, więcej techologii. A co do przekładni, to raczej oczywiste że przy takiej sile musi być aluminiowa. Nie wynika to z chęci, tylko z konieczności i posiadają ją niemal wszystkie wkretarki których siła oscyluje w granicach 60Nm u wszystkich renomowanych producentów. Zaczep do walizki? W Varioboxie(AEG/Milwaukee) wyłamanie ich graniczy z cudem, a w reszcie są metalowe zaczepy. Jedynie w najtańszych produktach są tańsze plastikowe zaczepy. Więc wole solidność bez takich pierdół, że mi naprawią zaczep z walizki;] - on nie ma prawa sie zepsuć sam.
Szkoda że każdy wątek narzędziowy na tym forum kończy się zawsze tak samo: 'miłoki' najlepsze...
Kończy się tak zawsze, bo ktoś(najcześciej sprzedawca lub PH) wyskakuje z hasłem: "nie kupuj innego, firma xxx daje ci najlepszą gwarancje, najlepsze wszystko inne narzędzia to strata pieniędzy" Gdyby owa firma XXX była taka naj to już dawno zdominowała by rynek, a tak nie jest, czyli wniosek z tego taki że jednak te narzędzia XXX nie są takie naj...... Ja poleciłem tą Milwaukee bo takowego używam, ładowałem baterie na początku roku, trzymają do dziś niemal od początku kwietnia jestem na działce co weekend i coś skręcam a także w domu. Co do jeszcze faktu aluminiowych przekładni, to to milwaukee też to posiada, baa malutka wkrętarka AEG BS 12C IQ - też posiada odlew aluminiowy jako obudowa przekładni.
I to nie ja tutaj powiedziałem że Milwaukee jest najlepsze, bo za takie uważam wkrętarki Festoola i Protoola. Tylko ktoś stwierdził że Metabo jest naj a reszta to badziew... bo serwis wymienił urwany uchwyt w walizce;)) - naprawdę super powód do wybrania marki Metabo..rotfl. A co do jej jakości sztandardowego produktu metabo zapraszam tutaj: http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Ktorego-flexa-wybrac-Metabo-Bosch-Makita-DeWalt-Sparky-Hitachi-Black-Decker-16005.html
A ja polecam Kress 180 AFB http://www.langelukaszuk.pl/produkty/kress/wiertarko-wkretarka-akumulatorowa-kress-180-afb-15 Nie będę się roztkliwiać nad parametrami -wszystko można przeczytać tutaj ! http://www.chemiabudowlana.info/gipsy,art,426,gipsy_narzedzia,nowa_generacja_wiertarko_wkretarek_kress
Kiedyś zastanawiałem się własnie co kupić: AEG 18C, właśnie tego Kressa AFB 180set czy Milwaukee CD 14(3Ah) - Teoretycznie Kress był najmocniejszy, ale i najdroższy. AEG nalepiej leżało w ręce i było najtańsze. Milwaukee miało najmniej Nm(45), ale miało podobnie jak w Kressie metalową obudowę przekładni(całą) i najpojemniejszy akumulator. Jednak tuż przed końcem roku pojawiła się w promocji CD18 PD, 3Ah, 61Nm w zestawie z latarką oraz walizką typu Variobox(zaczepy gratis) za 1500zł więc mój wybór padł na nią. Choć nie przecze, że Kress ma równie doskonałe wkrętarki, szkoda tylko że nadal robią pojemności 2,6Ah pojemności. Jako że latarka zawsze się przydaje, mam już kilka narzędzi na walizki Variobox(AEG/MIlwaukee) - kupiłem milwaukee, choć przyznam szczerze chętnie zamieniłbym Udar w tej wkrętarce na zmienną głowicę jak w Kressie czy starych wkrętarkach Milwaukee PDD(loktor) czy AEG BBS(raptor).
Ale ja napisałem tylko jakie mam doświadczenia z serwisem. Nie wiedziałem, że tutaj to zakazane. Co do zaczepu - ja go sam uszkodziłem, bo wyłamałem bolec. Chyba nie każdy serwis wymieni to na gwarancji bo uzna, że to uszkodzenie mechaniczne. Czytalem chyba nawet na tym forum jak serwis milwaukee traktuje klientow i ile reklamacji odrzuca wiec to raczej srednie arumenty.
Zdziwiłbyś się, poczytaj opinie o każdym serwisie gdy mija rok gwarancji, wtedy każdy "DOSŁOWNIE" każdy serwis zaczyna robić problemy. W pierwszych kilku miesiącach serwisy często robią klientom nadzieje i naprawiają rzeczy, których nie obejmuje gwarancja. Nawaliło futerko wiertarskie? kupiłes nie dawno? Nie ma problemu, wszystkie serwisy okazują się super, naprawiają. Zgłoś to samo po roku albo 2 latach gwaracji. Zapewniam cię, że twoje ukochane metabo już takie łaskawe nie będzie. Sorry ale dla mnie opinie o metabo, zarówno o jakości niektórych narzędzi jak i o serwisie są nie najlepsze. Bo przejrzałem troche informacji i naprawy które obiecują przy zakupie nie są bezpłatne, sławne już "przeciążenie silnika" - wielu dało się na nie nabrać, poszukaj opinii o serwisie gdy przychodzi reklamacja roczna lub dłużej;) Wtedy wymiana futerka w wkrętarce(zaraz po zakupie) czy wyłamanego zaczepu walizki(mechaniczne) okażą się pestką. Zresztą bardzo mnie dziwi ta ilość rekalmacji tuż po zakupie w przypadku metabo;) A ileż to narzekań jest na serwis AEG/Milwaukee? Po roku pracy ktoś zajechał przekładnię i silnik? Albo odkleiła się gumowa okładzina też po roku pracy(mimo że uzywający widział że stał się to wszcześniej)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.