Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Polećcie mi jaką wiertarkę kupić do prostych prac domowych typu przykręcenie listew czy kołka na obraz? Poproszę o polecenie konkretnych modeli gdyż całkowicie się nie znam (moja pierwsza wiertarka ;)) najlepiej by w zestawie były wiertła bo też będę miała problem z ich kupnem. No i cena tak do 150zł maksymalnie...
witam, napisz jaki przedział cenowy cię interesuje. przedział cenowy wiertarek od 100zł do 1500zł a nawet więcej, czy to ma być wiertarka udarowa czy młotowiertarka, ? pozdrawiam
Witam. Tabasco67 napisz w jakim materiale bedziesz wiercic (beton,zelbet,cegla, itp) Np jak masz zelbet to najlepiej kupic mlotowiertarke tylko ze do 150 to ciezko jest mi cos polecic. Widzialem SKIL 1740 AN za okolo 150 na alle-g... ale jak sie sprawuje to nie wiem. Notomiast do wszystkiego innego sprawdzi sie zwykla wiertarka i bedzie bardziej poreczna a takze bedzie mozna nia wkrecac. Co do modeli to okolo 150pln mozna kupic :MAKTEC MT811 , EINHELL RT-ID 65, RYOBI EID-500RS. W zasadzie jesli twoje wiercenia beda naprawde sporadyczne to wiertarka powinna wystarczyc.
też polecam skila jedną miałem ok 6 lat teraz też kupiłem tej firmy . jak będziesz chciał to jutro moge sprawdzić jaki mam model.
Kawu, ośle, Tabasco to laska. Czytaj uważnie!
Prawda jest taka że w przedziale cenowym do 150 zł co byś nie kupiła będzie takie samo :) Jeśli faktycznie wiertara ma służyć jedynie do okazyjnego wieszania obrazków a ściany w twoim mieszkaniu to Ytong lub jakaś cegiełka to spokojnie możesz kupić 500 watowego Skila lub zielonego Boscha w promocji a jeszcze lepiej niebieskiego Einhella o mocy ok 710 w.. Liczyć się jednak musisz z tym że nawet jak mieszkanie jest z miękkich materiałów to czasem trafi się wiercenie w betonie np w suficie z płyty żerańskiej lub w belce nadokiennej która też najczęściej jest z betonu. W takie sytuacji lepiej zainwestować w przynajmniej trzy dobre droższe wiertła a nie liczyć na to co producent wiertarki doda ci do sprzętu bo najczęściej jest kawałek drutu uformowany na kształt wiertła :) Jeśli natomiast mieszkasz w "wielkiej płycie" to niestety musisz liczyć się z większym wydatkiem bo albo trzeba kupić o wiele mocniejszą wietrarkę z udarem mechanicznym ( przynajmniej 800-1000 w) albo wiertarkę elektropneumatyczną a tutaj już koszt zakupu będzie trochę wyższy. Najtańsze takie urządzenia kosztują ok 200 zł-w miarę lekkie i przyzwoitej jakości funkcjonalne to koszt 300 zł w górę,do tego dochodzi zakup wierteł SDS+ Z elektropneumatem nie będziesz miała problemów w wierceniu w betonie ale średnio nadają się do wiercenia w drewnie czy metalu. O dobór wierteł najlepiej poproś sprzedawcę i nie patrz na cenę bo naprawdę warto zapłacić 15 zł za wiertło i mieć święty spokój jak zapłacić 3 zł i po jednym otworze je wywalić do śmieci ! Pozdrawiam.
Dzięki z odpowiedzi. Co do materiału to mieszkam w bloku na szczęście nie z tych płyt. Teoretycznie jest to cegła ale czasami się trafiają w ścianie różne dziwne rzeczy (bloki z przed 40lat). Zakres cenowy to maksymalnie do 150zł bo tak jak już pisałam wcześniej to naprawdę rzadkie wiercenie (muszę przymocować listwy przypodłogowe i zawiesić kilka obrazów.
Ta wiertarka : http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-bt-id-710e-einhell-i1457441708.html I na przykład te wiertła : http://allegro.pl/bosch-wiertla-do-betonu-i-cegly-5-sztuk-robust-i1466590858.html Na twoje potrzeby zestaw wystarczajacy !!! Pozdrawiam
O to już coś konkretnego, dzięki :)
A co sądzicie o tej: WIERTARKA 530W BOSCH PSB 530 RE?? http://allegro.pl/wiertarka-530w-bosch-psb-530-re-na-kluczyk-walizka-i1473390593.html
Wiec moim zdaniem zielony bosch BYL dobry ale dawno temu. Teraz jest tylko marna masowka ktora bazuje na marce. Ale jesli jestes sklonna wydac ok 180pln to proponuje ww einhella http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-einhell-rt-id-65-walizka-raty-i1472840060.html Zdarza sie ze ludzie uzywaja zielonego boscha ale z reguly sa to stare niezawodne modele z ktorymi te nowe maja tylko nazwe wspolna.
Określ swoje potrzeby i do nich dobierz sprzęt. Do wywiercenia paru otworów w ciągu roku nie trzeba drogiego narzędzia, często wystarczy tani topex lub inne tego typu Jesteś przekonany do boscha to kup - na pewno do domowych potrzeb będzie wystarczająca i skuteczna . Nie licz na jakieś obiecane gwarancje i serwisy. Sławek
Witam. Moim zdaniem kupowanie wiertarki za 150 zł, to wyrzucenie pieniędzy w błoto a wszystkie wypowiedzi typu, że tylko do prac okazjonalnych w domu, że szkoda wydawać więcej pieniędzy uważam za naiwne. Czemu? Bo kupując wiertarkę do domu chcemy aby działała przez wiele, wiele lat, bo chcemy wykonać pracę szybko i mieć święty spokój, bo jak się raz wyda pieniądze, to potem, gdy przyjdzie wiercić w twardszym materiale żałujemy, że nie dołożyliśmy i kupiliśmy porządnego, czytaj lepszego sprzętu. Sam to dawno temu przerabiałem i wiem z własnego doświadczenia. Tylko, że kiedyś zakup wiertarki profi wynosił tyle, co moja pensja a teraz jest to dużo, dużo mniej. Dzisiaj można kupić porządną młotowiertarkę za 500 zł na Allegro razem z wysyłką i taka maszyna używana sporadycznie w domu posłuży nam do końca świata i jeden dzień dłużej:). Wszystkie prace wykonamy 3 razy szybciej i bez wysiłku, bo one tak mają, że prawie same wiercą:). 500 zł może i ne jest mało, ale gdy policzymy miesięczne wydatki na paliwo + kino + aquapark to wyjdzie nam właśnie ta kwota. … Ale decyzja należy do Ciebie… Pozdrawiam.
Jeśli się zdecydujesz na większy wydatek napisz, ale tak na wszelki wypadek zielonego Boscha omijaj szerokim łukiem a jeśli zdecydujesz się na młotowiertarkę kup taką, która ma siłę pojedynczego udaru nie mniejszą niż 2J. Do wyboru masz Kress, Hitachi, Dewalt i kilka innych znanych i cenionych firm. Jeśli coś wybierzesz sprawdź opinie użytkowników na www.cokupic.pl Zawsze można coś ciekawego się dowiedzieć od użytkowników danego sprzętu i wysnuć własne wnioski.
Ludzie, a w szczególności arkadiusz - czytajcie ze zrozumieniem! Po pierwsze - wiertarkę chce kupić kobieta - super pomysł polecać młotek 2J. Będzie lekki i poręczny (szczególnie taki za 500PLN) i nawet niewiasta sobie z nim poradzi... no comment... Po drugie - tabasco wyraźnie napisała, że dom jest głównie z cegły. Betonowe nadproża to standard, ale tam wierci się tylko otwory pod karnisze, np. Przeczytaj uważnie - tabasco chce wiercić otwory pod obrazki (zakładam że w ścianach, a nie w stropie i nie nad oknami...). Skończcie wreszcie pierdzielić, że za 150 niczego dobrego się nie kupi - owszem, kupi się! Zacznijcie doradzać ludzieom według ich potrzeb, a nie według własnego widzimisię!
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.