Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Proszę o pomoc w wyborze najlepszej opcji wiertarki bezudarowej. Zaznaczam, że sprzet będzie używany amatorsko, jednak oczekuję jakości profesjonalnego narzędzia, więc wszelkie amatorskie modele, tudzież chińszczyzna odpada. Nie biorę też pod uwagę sprzętu DeWalt (nie mam przekonania), Makita (jak na współczesne lata, ich design pozostawia wiele do życzenia w porównaniu z konkurencją, jednak nie kwestionuję jakości tych narzędzi), no i też marka Milwaukee mnie niespecjalnie przekonuje (być może się mylę, ale po prostu nie mam zaufania, jak również brak dostępnego dealera/serwisu w mojej lokalizacji dyskwalifikuje tą markę). Wiertarka, którą potrzebuję ma być w miarę lekka (możliwość trzymania jedną ręką), a przy tym wygodna w obsłudze (zaletą jest np. blokowanie wrzeciona, pozwalające na wymianę wiertła jedną ręką), bardziej dogodnym rozwiązamiem jest też dla mnie możliwość szybkiej zmiany kierunku obrotów (tak więc obrotowy szczotkotrzymacz, mimo swoich zalet, w tym wypadku raczej odpada). Dobrze by było również, gdyby wiertarka miała moment obrotowy pozwalający wiercić bezproblemowo wiertłem 10mm w stali (ewentualnie okazjonalnie do max. 13mm (wiertłem podtoczonym na 10mm)). Ze względu na wygodę, masę i cenę nie biorę pod uwagę wiertarek dwubiegowych. Co ważne - potrzebuję wiertarki, która będzie miała max. obroty w okolicach 3000 rpm. (do wiercenia małymi wiertłami z blasze). Moje typy to: Kress BS 650 ****** zalety: duże obroty, dość duża moc, aluminiowy korpus przekładni, samoczynne blokowanie wrzeciona, łatwość zmiany obrotów, masa ******wady: plastikowy uchwyt wiertła - być może podatny na otarcia/uszkodzenia, pracowałem kiedyś dwoma młotami udarowymi tej firmy i niestety, mimo bardzo dobrej opinii innych użytkowników, w moim odczuciu jakośc wiercenia w betonie znacznie gorsza od zielonego Boscha (słabszy udar elektropneumatyczny) Bosch GBM 10 RE ******zalety: DUŻY moment obrotowy, metalowy uchwyt wiertła ******wady: duży moment obrotowy sugeruje występowanie przełożenia wymagającego dużych obrotów wirnika co może powodowac szybsze zużycie szczotek i łożysk, brak samoczynnego blokowania wrzeciona (konieczność użycia dwóch rąk w celu wymiany wiertła) Hitach D10VF ******Nie mam kompletnie pojęcia o jakości tej marki, więc trudno mi tutaj za bardzo oceniać.... z pewnością brak blokowania wrzeciona jest wadą tej maszyny, no i jest trochę cięższa od konkurencji Bardzo proszę o jakieś opinie za które z góry serdecznie dziękuję szanownym forumowiczom.
No więc tak, z góry odrzuciłeś 2 z najlepszych marek, jeśli chodzi o wiertarki. Szkoda, ale jeśli się jeszcze zastanowisz to: http://allegro.pl/item1102559017_milwaukee_wiertarka_bezudarowa_59nm_630w_d13rpq.html Lekka a potężna, a brak dystrybutora w okolicy nie oznacza że masz nie kupować, sam wiesz że przez internet da się kupić taniej;) i prawie wszystko. Lub to, coś lżejszego: http://allegro.pl/item1089780980_aeg_wiertarka_bezudarowa_be705r_705w.html NO chyba że masz więcej kasy, to możesz sobie kupić legendę jeżeli chodzi o wiercenie bezudarowe: http://allegro.pl/item1150236970_milwaukee_wiertarka_bezudarowa_94nm_950w_hde13rqx.html Mógłbyś poszukać jeszcze coś z Fein'a ale będzie też drogo, ale najwyższa półka jakościowa, podobnie jak milwaukee.
Ja bym odpuścił sobie kreesy i inne tego typu propozycję. Polecam zakup polskiej Celmy, weirtarka starej, niezawodnej konstrukcji, która nie jednemu uzytkownikowi pomogła wykonać niejedną pracę. Po za tym kolejnym argumentem za zakupem jest cena (max 250 zł.), a także to, że jest to wyrób polski, a nie oszukany niemiecki(wyprod. w chinach)
przepraszam, ale nie doczytałem wymogów przyszłego nabywcy. Całkiem rozsądnym wyborem odpowiadającemu tym wymogom może być Bosch. pozdro i jeszcze raz sory za bałagan.
1) Jeśli chodzi o serwisy, to chyba tylko bosch, makita i ewewntualnie Dewalt ma duzo serwisów, a jak już pisałem, z serwisem AEG czy innej znanej firmy nie ma problemu, nawet po upływie gwarancji. Na gwarancji wysyłasz/zanosisz narzędzie do serwisu, po gwarancji robisz to samo tylko już w dodowlnym profesjonalnym serwisie gdzie naprawiaja narzędzia. 2) Co konkretnie masz na myśli mówiąc o prymitywności Milwaukee? 3) Jesli chodzi o AEG i Milwaukee tak, spor narzędzi tych dwóch marek jest prawie indentycznych(prawie). Bo obie firmy od dawna wspólnie produkuja narzędzia. Więc na większości narzędzi Milwaukee znajdziesz miejsce produkcji jako; Winnenden Germany - zakład produkcyjny AEG;) W USA milwaukee ma swoją fabrykę, ale tez tam robi osprzęt pod nazwą AEG;) -- obie marki również mają wspólny serwis. A co róznicy w podanych wiertarkaj to są tak na gołe oko dwie, narzędzia milwaukee mają zawsze troche więcej mocy stąd 600W i 630W oraz to że milwaukee ma uchwyt jednoczęsciowy(czyli hamulec silnika)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.