Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Człowieku, ta wypowiedź prywatnej osoby figuruje w przeglądarce jako opinia nt. Yato! To nic, że pod innym pytaniem użytkownika są nasadowe Yato polecane...
Powiec w którym miejscu się myle jak jesteś tak obeznany w temacie.
o widzę sprzeczkę ekspertów,to może ktoś dokładnie wyjaśni np.dlaczego pilarka jak bierze lewe powietrze to reaguje na zmianę położenia???
Niezawsze bo czasami nawet jak jest szczelna to reaguje na przechylenia. Nieszczelna np. jak masz wywalony uszcz. wału to nieodpalisz. Zależy gdzie ma być ta nieszczelność np. przewodu impulsowego to wtedy nawet jak pilarka jest w jednym połorzeniu to szajeje i gaśnie. O jaką nieszczelność chodzi?
witam.... Nie jest to wcale sprzeczka, a raczej dyskusja o wyższosci Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia. Dlaczego moga byc w.w. objawy? W omawianym przypadku dochodzi do zmiany skladu mieszanki paliwo-powietrze i przez to zmiana obrotów silnika i powodowanie "szarpnięc". Pytanie p. Nikosia jest zasadne aby odpowiedziec szczegółowo dlaczego. Jedno jest pewne ,ze taki stan rzeczy jest szkodliwy dla pily i w bardzo krótkim czasie może doprowadzic do jej zatarcia. pozdrawiam Sławek
Dokładnie jak pan Sławek napisał. Ale gdy pilarka była by szczelna to też zaczeła by wariować. Chodzi mi o szczelność całej maszyny od początku do kąca.
o widzę sprzeczkę ekspertów,to może ktoś dokładnie wyjaśni np.dlaczego pilarka jak bierze lewe powietrze to reaguje na zmianę położenia??? Na wysokich nie będzie tak robić, a z nieszczelnością nie zawsze będzie zauważalne zmienianie się obrotów np. dysza gaźnika od wysokich obrotów. I nie zawsze lewe powietże może szkodzić i to powie karzdy dobry mechanik i myśle że p. Sławek wie otym.
Bruc- Sprawdź połaczenie gaźnika z cylindrem! pozdrawiam Sławek
Niezawsze bo czasami nawet jak jest szczelna to reaguje na przechylenia. i tak jest właśnie chyba w przypadku mojej piły tylko nigdzie nie mogę się dowiedzieć co to jest-zawsze po rozgrzaniu na wolnych obrotach tylko i wyłącznie w tym punkcie,jak gaźnik dokładnie znajduje się w pozycji pionowej do podłoża,od razu wyraźnie spadają obroty,ale nigdy na tyle żeby zgasła,chodzi równo,nie wariuje,zawsze dobrze pali i tnie,tak jest od dawna i nic się nie zmienia,niemniej jednak jest to wkurzające(Stihl MS 260)
Czyli prowadnicą w dółczy do góry bo jest nato pare opcji które jusz podałem.
tak jakby postawić normalnie pilarke na ziemi i przechylić lekko na prawy bok,zresztą dziwnym przypadkiem pod takim kątem jest przykręcony gaźnik w stosunku do cylindra
Jeżeli już sprawdziłeś to co bylo łatwe do sprawdzenia i nic to niestety uszczelnienie układu korbowego jest uszkodzone.... . pozdrawiam Slawek
Wątpie,czy w takim przypadku po wycięciu i pocięciu ok 100mp drewna na klocki nieszczelność by się nie powiększyła?Czy takie objawy mogą być wynikiem defektu gażnika(membrany,zaworek)tylko że wtedy chyba robiłaby tak też na zimnym silniku?i co na to wszystko odpowiedziałby Nikoś???
Czasami jest tak: gdy dysza zaworowa od wysokich obrotów zaczyna się niszczyć to na zimnym silniku puki łącznik nie podgrzał się w miejscu w którym łączy się z cylindrem zaczyna skraplać się benzyna i po przechyleniu pilarki kropelka ta wpada do silnika i lekko przylewa pilarke co jest przyczyną zmiany obrotów. Takie problemy najczęściej zdarzają się w ms 270 i280 gdyrz mają długi łącznik. Sprawdz tez stan przewodu impulsowego oraz stan membrany sterującej.
Dokładnie,to co piszesz wydaje mi się najbardziej pasowac do tych objawów-większa ilość skroplonego paliwa w łączniku niż normalnie,najwięcej po lewej stronie w punkcie gdzie wlot cylindra jest płaski?-jeżeli się mylę to poprawcie.Pracuje tylko zimą więc ten łącznik chyba nie prędko się nagrzewa?Przewód impulsowy jest dobry,gaźnika jeszcze nie rozkręcałem,nie wiem czy kupić zestaw naprawczy,bo ta dysza zaworowa chyba jest nie wymienialna?
Dysza zaworowa jest wymienialna poprostu rozkręcasz gaźnik i wbijasz ją do wlotu powietrza. Sprawdz membrane pompującą i wymień membrane sterującą Poczym dokładnie ustaw to wachadełko co podnosi i opuszcza iglice. Jak będzie jakiś problem to pisz a napewno pomoge jak będzie nato czas.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.