Jaką myjkę ciśnieniową wybrać?

G
Krzysztof 2016-03-23 11:29

Jaką myjkę ciśnieniową wybrać?

Witam! Chciałbym kupic myjkę wysokociśnieniową do użytku domowego: mycie tarasu, samochodów,oczyszczenie mebli ogrodowych po zimowaniu. Co polecacie?

G
mage 2016-03-23 12:45

Re: Jaką myjkę ciśnieniową wybrać?

Dołączam się do pytania, bo tez noszę się z zamiarem zakupu myjki ciśnieniowej. Zastanawiam się nad modelami: myjka wysokociśnieniowa Bosch AQT 37-13 + lub BLACK&DECKER PW1700

G
Mat_Z 2016-03-24 08:25

Z racji tego, że w domu jest kilka samochodów, rozglądam się za myjką ciśnieniową. Zamierzam myć z 2 razy w tygodniu samochody osobowe, raz w roku może jakieś wyczyścić oczko wodne i coś tam okazjonalnie. Chce jej używać razem z pianą aktywną. Co polecacie?

P.s jaka piane aktywna wybrać , i czy w ogóle są one skuteczne i bezpieczne

Może ktos odpowie?!

G
Karol 2016-03-25 07:45

Ja bodajże dwa lata temu kupiłem Boscha 33-10, to najprostsze urządzenie z podstawowymi akcesoriami, ale sprawdza się niezawodnie. Co prawda pojemnika do piany brak, ale ja jestem zadowolony z tej myjki.

G
Rafał 2016-03-29 08:32

Można rzucić okiem na myjkę Karcher K 5.70 - który jest na pewno dosyć nowym modelem (wąż wysokociśnieniowy 7,5 metra, zbiornik na śr chem zamontowany na urządzeniu i pracuje w pionie), wadą jest to, że w urządzeniu jest silnik szczotkowy, który pracuje dosyć głośno. Polecałbym myjkę wysokociśnieniową Bosch AQT 37-13+. Również niemiecka solidna marka. Do tego bogate wyposażenie. Nawet specjalna dysza do mycia tarasów.

G
Daniel 2016-03-29 13:30

A ja tą myjkę Boscha mam. moja wspaniałomyślna żona kupila mi w prezencie. I jestem jej dozgonnie wdzieczny, bo faktycznie urządzenie bardzo dobrze sobie radzi z myciem samochodu, oczyszczaniem schodów. Z ej ddoatkowej myjki do tarasów korzysta żona, wiec w sumie to kupiła dla mnie, ale oboje skorzystaliśmy. Szczerze polecam niezdecydowanym.

G
Janek 2016-04-05 14:05

Mój brat kupił sobie tą myjkę blackDeckera i jest zadowolony. Czasem od niego pożyczam do mycia samochodu. mogę polecić, bo sprawdzona. Co do Boscha nie wiem... ale pewnie jest dobra, bo to Bosch.

G
Myjka do mycia samochodu ??? 2016-04-07 16:47

Teraz w każdej wiosce powiatowej jest myjnia samoobsługowa z ciepłą i zdemineralizowaną wodą, woskiem i nabłyszczaczem. Za 10-12zł i 10 minut zabawy samochód wygląda jak z salonu - nieosiągalne tanią myjką w warunkach domowych. A do reszty zastosowań za 300-400zł większość się nada.

G
Po co myjka 2016-04-12 12:58

Racja z tą myjnią, można jechać, parę minut i gotowe. Ale do jakich innych zastosowań warto i można myjkę wykorzystać, bo podejrzewam, że nie wszystko można nią czyścić...? Ostatnio co chwile coś słyszę o tych myjkach. Do czego ich używacie?

G
Bzzzy 2016-04-12 13:20

Ja polecam myjkę Bosch AQT 33-11 jest bardzo wydajna, a efekty czyszczenia wcale nie odbiegają od zastosowania profesjonalnych myjek o większej mocy. Z ciekawostek, posiada specjalistyczną sztywną dyszę Fan Jet i dyszę rotacyjną, a co najważniejsze dla pytania w zestawie jest również wysokociśnieniowa dysza do detergentów (pianownica), dzięki której w efektywny i łatwy sposób dodamy do wody środek myjący. Przy tym cena ok. 300zł to naprawde okazja, jak na takie osiągi

G
Grzegorz 2016-04-17 09:02

Zgadzam się z poprzednikiem. Szukałem informacji o myjkach i natrafiłem na filmik https://www.youtube.com/watch?v=390_by6uE8E Przekonał mnie i kupują tą myjkę

G
Teemo 2016-07-27 13:41

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1