Jaka młoto-wiertarka ??

G
czarnypumba 2010-06-29 09:13

Jaka młoto-wiertarka ??

Witam. Stoje przed dylematem następującej treści. Prowadzę małą firmę hydrauliczną i nadeszła pora na wymianę sprzętu. Dotychczas używałem młotowiertarek einhell ze względu na niską cenę i niedużą wagę a do większych prac mam makitę niestety nieznam konkrtetnego modelu bo zakupiona była 15 lat temu. Konkretnie chodzi o to jakiej firmy wybrać sprzęt Hilti TE 50- troszke drogie czy może makita np. Hr4002 lub jakiś dewalt np.D25600K. Ważne jest też to że chciałbym zakupić dwie sztuki dlatego też jeden młot mógł by być mocniejszy a długi słabszy żeby mozna było go użyć do wierceń w sufitach. Większa musiała by wiercić min. wiertło 26 mm beton. Z góry dzięki za pomoc.

G
Tomczak 2010-06-29 11:48

Re: Jaka młoto-wiertarka ??

polecam Bosch 2-26 to lekki i bardzo solidny młotek do wiercenia a i cenowo przystępny mam 5 szt i tylko jeden nawalił od 2006r a eksploatuje je bardzo intensywnie przy instalacjach elektrycznych. Co do dużego młotka to nie polecam
makity HR11C mają korpus obudowany plastikiem i przy intensywnej pracy plastik odkształca się koszt naprawy 1300zł

1