Jaka firma

G
Bany 2010-10-31 17:46

Jaka firma

Witam.
Jestem w kropce, bo chce kupic mojemu mezczyznie zestaw kluczy, nasadek, grzechotek i czego tam jeszcze a nie znam sie na tym zupelnie nie znam. Z kolei moj luby jest mechanikiem i marzy o wspanialym zestawie. Czy ktos moglby mi doradzic co by go moglo uszczesliwic?
Nie chcialabym sie nadziac i kupic jakiegos badziewia.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz.

G
Łukasz 2010-11-01 01:42

Re: Jaka firma

A jaki budżet?
nasadki, grzechotki mam Proxxon i Gedore, te pierwsze dużo bardziej przystępne cenowo. Do czego to ma służyć, do rozkręcania ciężarówek czy motorowerów? :)
Ze swojej strony polecam kupić mniej narzędzi, a lepszych, niż zestawy typu 125 kluczy za 39.99.

G
Bany 2010-11-01 10:42

Budzet? Chcialabym wydac do 700 zl. A jesli cos jest na prawde dobre to moze troche wiecej.
Narzedzia jakie potrzebuje, to przewaznie takie do samochodu, motocykla ale tez takie ktore przydadza mu sie do roznego rodzaju majsterkowania w domu.
Przegladalam allegro ale nie potrafie ocenic jakosci po zdjeciu. Z tego co wiem ludzie polecaja niemieckie narzedzia ale na pewno nie 'kazde' niemieckie sa dobre. Dlatego wiec zwracam sie do Was.

G
Łukasz 2010-11-01 11:12

Narzędzia rzeczywiście produkowane w Niemczech(Stahlwille, Hazet, Gedore, Elora, Matador, C.Walter itp.) są dobre, ale wysokie koszty produkcji przekładają sie na wysokie ceny. Za 700 złotych możesz kupić w zasadzie kompletny zestaw Proxxon(marka niemiecka, ale narzędzia robione są na Tajwanie, co niczego im nie ujmuje). Podstawa to zestaw nasadek 1/2" i 1/4" oraz klucze płasko oczkowe(albo płaskie i oczkowe). Te narzędzia kupują nawet serwisanci, do użytku domowego droższych nie potrzeba. Inne tego typu marki to King Tony, Jonnesway, Honiton, ale tych nie posiadam więc nic więcej nie mogę napisać.

G
Bany 2010-11-01 14:24

Wielkie dzieki za informacje.
Mam nadzieje, ze bedzie to udany zakup.

Pozdrawiam.

1