Jaka firma?

G
Marek 2009-02-17 00:00

Jaka firma?

Witam.Od kilku lat pracuję w dociepleniach.Za kilka dni dostanę z Urzędu Pracy 17.000 na własną działalnoś i zakup sprzętu.Jaką firmę możecie doradzic?Chodzi mi szczególnie o AKU.,ale nie tylko.

G
RYŚ 2009-02-17 00:00

Re:Jaka firma?

co konkretnie? Wkrętarke - wziałbym Makitę, młotowiertarkę - boscha - polecam GBH 2-26 dfr - podaj jakie narzędzia i do czego ?

G
Marek 2009-02-17 00:00

Myślę o zakupie narzędzi jednej firmy.Wiertarka udarowa,wiertarka,wiertarka udarowa aku.,wiertarka aku.,szlifierka kątowa,mieszadło.Narzędzia będą mocno eksploatowane(wiercenie w cegle,płycie,kołkowanie.)Jak to w dociepleniach,budynek 1000m.,kilka tysięcy kołków.

G
radosław giza 2009-02-18 00:00

Zorientuj się w katalogu Protoola, myslę ze mieszarki mają najlepsze, kątówki też dobre, a co do młotowiertarek aku to chyba przy twojej liczbie wiercen uderzał bym w Hilti. Pozdro

G
Tomasz Jabłoński 2009-02-18 00:00

Zdecydowanie AEG-moim zdanie najtrwalsze maszyny na rynku.
Mam tez zaufanie do Kressa ale np accu lepsze robi właśnie AEG.

G
miro 2009-02-21 00:00

kolego chyba coś jest nie tak. jesli na prawde kilka lat pracujesz przy dociepleniach u kogos to chyba widzisz czym pracujesz?

G
P 2009-02-21 00:00

Zorientuj się w katalogu Protoola, myslę ze mieszarki mają najlepsze, kątówki też dobre, a co do młotowiertarek aku to chyba przy twojej liczbie wiercen uderzał bym w Hilti. Pozdro
pss Protool chyba spadłeś z dywanu xD same problemy gwarancji nigdy ci nie uznają xD
nie kupuj wszystkiego jednej firmy bo jedne firmy specjalizują się w wkrętarkach inne w szlifierkach a jak ktoś robi wszystko to robi "gowno"
Akumulatorowe Hilti mogę polecić
1 nie oszczędzaj na kasie kupuj tylko dobre narzędzia w renomowanych sklepach bo to tez dożo daje nie tylko firma ;>
2 odpowiedni ludzie na właściwym miejscu a nie rzeźniki zajeżdżający narzędzia
3 coś nie tak z narzędziem od razu do serwisu a nie z rozjebanym łożyskiem napierdalać do końca ;>
pozdrawiam miłych zakupów ;>

G
Michał 2009-02-22 00:00

Witam. masz na rynku:
makite, boscha, dewalta, hilti, metabo. co wybierzesz zależ jak przekona Cie sprzedawca w sklepie. co do proto to bardziej praca ciesielska. niektóre firmy mają prezenterow wiec wystarczy zadzwonić i się umówić.
pozdro

G
PAJM 2009-03-03 00:00

Nie ma "złotej firmy" tak jak i "złotego środka".
Jeśli chcesz wyposażyć w dobre narzędzia swoją przyszłą firmę,musisz się liczyć z tym, że jedna firma ma lepsze to inna tamto.
A więc napisz dokładnie jakie maszyny Cię interesują.
Jak będę miał chwilkę żeby zajrzeć na forum, to postaram się Ci doradzić.
Napisz również w czym konkretnie będziesz się specjalizował.
Pozdrawiam

G
PAJM 2009-03-03 00:00

Aha i nie chodzi tylko o docieplenia,czy trafia Ci się też coś innego??.
Pozdrawiam

1