jak wygląda Ryobi w porównaniu do konkurencji ?

G
Wojtek 2009-06-18 00:00

jak wygląda Ryobi w porównaniu do konkurencji ?

Ryobi produkuje dobrej jakości narzędzia powiedzmy "półprofesjonalne" o cechach narzędzi profesjonalnych, ale jak według was wypada na tle konkurencji, którą według mnie jest zielony Bosch czy Black&Decker ?

G
Michał 2009-06-18 00:00

Re:jak wygląda Ryobi w porównaniu do konkurencji ?

jedna i ta sama półka, czyli narzędzia amatorskie, niedługo dojdzie jeszcze aeg. kolor już zmienili.
pozdro

G
JK 2009-06-19 00:00

jedna i ta sama półka, czyli narzędzia amatorskie, niedługo dojdzie jeszcze aeg. kolor już zmienili.
pozdro
Nie dojdzie;)

G
Tomasz Zając 2009-06-19 00:00

AEG to firma z długą tradycją więc nie spadnie tak nisko , ale nie wiem po co ta zmiana koloru .

G
JK 2009-06-19 00:00

Zmiana koloru wiąże się z nową polityką firmy, po prostu teraz produkty AEG są bardziej dostrzegalne na półkach sklepowych. Poza tym są również atrakcyjniejsze cenowo, zwłaszcza w Polsce, gdzie ceny AEG są niezmienione od paru lat, a konkurencja podniosła ceny(kryzys:P)

G
Wiktor 2010-03-08 21:37

Ja osobiście mam bardzo złe doświadsczenia z firmą RYOBI i ich serwisem AGROMA w Polsce. Zepsuła się mi nowa piła spalinowa RYOBI a serwis stwierdził, że to z mojej winy - zła mieszanka paliwowa. Kiedy na tym samym paliwie pracowały jednocześnie dwie piły a tylko RYOBI się zepsuła. Teraz pozostaje tylko droga sądowa.

G
Luminar 2010-03-12 17:34

W porównaniu do Makity,ta firma prezentuje się po prostu słabo. A co planujesz kupic??

G
JK. 2010-03-12 22:40

Z tym że makita prezentuje się słabo przy Shtillu np;) więc unikajmy takich porównań.

1