Husqvarna 440e

G
wyspiarz23 2010-01-11 12:46

Husqvarna 440e

Pisze posta ponieważ sam szukałem opinii na temat tego modelu i nic nie znalazłem.Teraz kupiłem Husqvarne 440e. Napisze pare słów o niej żeby inni mieli jakieś informacje na jej temat. Powiem że jest bardzo ciekawym sprzętem. Łatwo sie ją odpala, ma jeden przycisk. Łatwa w obsłudze. Co ją odróżnia od stihla to fakt, iż elementy mocujące łańcuch są metalowe a nie plastikowe jak w stihlu. Oczywiście mowa o zbliżonych modelach. Oczywiście nie jest to wielką różnicą bo mam elektrycznego stihla od 11 lat i nic mi się z nim nie zrobiło mimo że cały jest z plastiku ale zawsze metal bedzie trwalszy tymbardziej że spalinówką będe ciął drzewo na opał w lesie. Wydaje mi sie że husqvarna jest dość ciężka, ale może to tylko moje odczucie. Pociąłem na razie tylko pare kawałków sosny, ale tnie jak masło. Napisze coś więcej jak tylko stopnięje śnieg i będe mógł pojechać do lasu. Jak ktoś chce jakieś info na jej temat piszcie to powiem wam coś więcej na jej temat.

G
Amis 2010-07-02 17:10

Re: Husqvarna 440e

[quote:wyspiarz23
Jak ktoś chce jakieś info na jej temat piszcie to powiem wam coś więcej na jej temat.

No jaka teraz jest Twoja opinia po pół roku?

G
jacus 2010-10-22 14:08

Moim skromnym zdaniem sprzęt bardzo dobrej jakosci , bardzo dobra ergonomia, świetnie pasuje w dłoni absolutnie nie przenosi drgań wygodny spust nie to co poruwnywalny stihl. Gdyby raz jeszcze miałbym wybierać między Sthilem a Husqvarną wybieram to drugie naturalnie o podobnych parametrach

G
klient 2010-11-15 19:29

witam chciałbym sie dowiedz jak sie sprawuje ten model pily h-440? mam zamiar zakupic. czy sa jakies negatywy? i na co zwocic uwage? z gory dzieki

1